ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η μητέρα - Το χρονικό της φρικτής δολοφονίας του 7χρονου

Κυψέλη: Προθεσμία για να απολογηθεί πήρε η μητέρα - Το χρονικό της φρικτής δολοφονίας του 7χρονου
Η 29χρονη κατηγορούμενη για τη φρίκη στην Κυψέλη.
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Κυψέλη: Το πρωί της Κυριακής (13/02) οδηγήθηκε στον εισαγγελέα η μητέρα του 7χρονου που βρέθηκε πέντε χρόνια μετά τη δολοφονία του. Το χρονικό της φρικτής ιστορίας που σόκαρε τη χώρα.

Φωτορεπορτάζ: Νίκος Χριστοφάκης

Λίγο πριν τις 10:00, και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, η 29χρονη μητέρα έφτασε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Με σκυμμένο το κεφάλι πέρασε το κατώφλι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Η σύγχρονη «Μήδεια», ζήτησε και πήρε προθεσμία, έτσι ώστε να απολογηθεί για τη δολοφονία του 7χρονου αγοριού στην Κυψέλη.

Η 29χρονη κατηγορείται από κοινού με τον 33χρονο σύντροφό της, για τη δολοφονία του παιδιού πριν από πέντε χρόνια. Ο Πολωνός οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα και του απήγγειλε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, λαμβάνοντας προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Τρίτης.

Το χρονικό της φρίκης στην Κυψέλη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star που προβλήθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star, ένας άστεγος συμπατριώτης του 33χρονου συντρόφου της μητέρας του παιδιού, ήταν εκείνος που αποκάλυψε την αλήθεια στην αστυνομία.

Ο 33χρονος, ο οποίος είναι χρήστης ναρκωτικών και αλκοολικός τους τελευταίους μήνες ήταν σε διάσταση με τη μητέρα του επτάχρονου και αρκετές μέρες έμενε στον δρόμο ή σε σπίτια συμπατριωτών του.

Μαζί του είχε και την εργαλειοθήκη του, μέσα στην οποία είχε βάλει τα οστά του παιδιού, τα οποία έχει ξεθάψει από το προηγούμενο σπίτι, όπου έμενε με την σύντροφό του και όπου είχε σκοτώσει τον μικρό.

Ένα βράδυ, μεθυσμένος, αποκάλυψε σε έναν συμπατριώτη του το μεγάλο του μυστικό, ότι δηλαδή μέσα στην εργαλειοθήκη βρίσκονται τα οστά ενός δολοφονημένου παιδιού.

Ο φίλος του δεν τον πίστεψε και τότε εκείνος άνοιξε την εργαλειοθήκη και του έδειξε το μακάβριο περιεχόμενό της.

Κάποια στιγμή ο άνθρωπος αυτός, που ήταν και ο μοναδικός μάρτυρας του εγκλήματος, συνελήφθη από την αστυνομία για μικροκλοπές. Τότε φέρεται να αποκάλυψε όλη την αλήθεια για τον μικρό Ανδρέα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει ενδελεχής έρευνα από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών.

Οι αξιωματικοί που ανέλαβαν τις έρευνες, ρώτησαν μέχρι και τις αρμόδιες αρχές της Πολωνίας για το αν το παιδί βρισκόταν εκεί, όπως ισχυριζόταν τόσα χρόνια η μητέρα. Διαπίστωσαν λοιπόν πως ο μικρός όχι μόνο δεν βρίσκεται εκεί, αλλά και ότι ο πατέρας του νοσηλεύεται σε ψυχιατρείο από το 2018.

Κατέληξαν έτσι στο διαμέρισμα της Κυψέλης, πραγματοποίησαν έρευνα και βρήκαν τα οστά του παιδιού μέσα στην εργαλειοθήκη που φυλασσόταν σε αποθηκευτικό χώρο ξύλινου καναπέ στη βεράντα.

Ψυχρή και κυνική η μητέρα του αγοριού

Την ίδια ώρα εντύπωση έχει προκαλέσει στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών η σκληρή και ψυχρή στάση που κρατά η μητέρα του παιδιού μετά τη σύλληψή της.

Η 29χρονη δεν είναι συνεργάσιμη, αρνείται όλες τις κατηγορίες, δεν απολογείται για τίποτα ενώ παραμένει ανέκφραστη.

«Εγώ δεν είδα τίποτα εκείνο το βράδυ. Δεν κατάλαβα τι έγινε γιατί εκείνη τη στιγμή έπαιζα στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. Δεν είδα καμία μονωτική ταινία, δεν ξέρω τι έγινε», φέρεται να ήταν τα πρώτα λόγια της στους αστυνομικούς που τη συνέλαβαν.

Ωστόσο ο πρώην σύντροφός της ομολόγησε και ζήτησε συγγνώμη.

Ο ίδιος φέρεται να είπε πως εκείνος και η νεαρή μητέρα χρησιμοποιούσαν απάνθρωπες μεθόδους για να τιμωρούν τα δύο παιδιά της γυναίκας όταν δεν ήταν φρόνιμα και δεν πειθαρχούσαν.

Το 2017 κατανάλωνε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και έκανε χρήση ναρκωτικών. Τότε ήταν που σκότωσε το αγοράκι γιατί ήταν και πάλι άτακτο.

Το ανάγκασε να μείνει νηστικό και όρθιο για πολλές ώρες και όταν εκείνο άρχισε να δυσανασχετεί το φίμωσε με μονωτική ταινία και το άφησε να πεθάνει από ασφυξία.

Κυψέλη: Μαζί συγκάλυψαν το έγκλημα

Αμέσως μετά ο 33χρονος είπε στη μητέρα ότι θα φροντίσει αυτός να μη μαθευτεί τίποτα. Πέταξε σε κάδους όλα τα ρούχα και τα παιχνίδια του αγοριού κι έκρυψε το πτώμα του σε μια αυτοσχέδια κατασκευή από τσιμέντο στη σκεπή του δώματος, όπου έμεναν.

Στην αδελφούλα του μάλιστα που τη μέρα της δολοφονίας βρισκόταν σε φιλικό σπίτι, είπαν να παραμείνει εκεί για άλλες δύο μέρες και όταν γύρισε και ρώτησε για τον αδελφό της, της είπαν ότι τον είχε πάρει ο πατέρας τους.

Την επόμενη χρονιά το κορίτσι πήγε στο σχολεία άγρια χτυπημένο και τότε οι δάσκαλοι ειδοποίησαν τις κοινωνικές υπηρεσίες και το παιδί δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ του Star:

Εδώ έκρυβαν τη σορό του 7χρονου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κυψέλη: Φρίκη για τη μητέρα που δολοφόνησε το 7χρονο παιδί της και έκρυβε για πέντε χρόνια το πτώμα

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Χρήστης ουσιών ο Πολωνός - Τα φρικτά βασανιστήρια στον 7χρονο

Κυψέλη: «Πάγωσαν» οι γείτονες με την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος - «Φοβόμαστε τον διπλανό μας»