ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Η «κραυγή» της αδελφής του 7χρονου που δεν ακούστηκε και τα αναπάντητα ερωτήματα

Κυψέλη: Η «κραυγή» της αδελφής του 7χρονου που δεν ακούστηκε και τα αναπάντητα ερωτήματα
Το σημείο όπου φέρεται να αποκαλύφθηκε η εργαλειοθήκη με τα οστά του παιδιού
Νίκος Χριστοφάκης

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το πώς καταλήξαμε στο άγριο έγκλημα με θύμα τον 7χρονο Ανδρέα στην Κυψέλη

Νέα ερωτήματα δημιουργούν οι τελευταίες αποκαλύψεις για την άγρια δολοφονία του 7χρονου Ανδρέα στην Κυψέλη καθώς σύμφωνα με το STAR η αδελφή του είχε ενημερώσει από όταν πήγαινε στην Δ Δημοτικού τη δασκάλα της ότι το μικρό αγόρι είχε εξαφανιστεί. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, δε, η εκπαιδευτικός με τη σειρά της ενημέρωσε τη διευθύντρια του σχολείου η οποία τελικά απευθύνθηκε στην ΕΛΑΣ.

Τότε οι αστυνομικοί φέρονται, κατά το ρεπορτάζ, να επικεντρώνονται στην εξαφάνιση του 7χρονου καταλήγοντας στον βιολογικό πατέρα του βάσει της μαρτυρίας της μητέρας του αγοριού, η οποία τελικά αποδείχθηκε μια σύγχρονη «Μήδεια».

Αυτή, μάλιστα, δεν ήταν η μοναδική φορά που η αδελφή του Ανδρέα σήμανε καμπανάκι για την τύχη του αδερφού της καθώς, κατά την ίδια πηγή, επέμεινε και στους ανάδοχους γονείς της για τον Ανδρέα με αποτέλεσμα αυτοί να απευθυνθούν εκ νέου στην ΕΛΑΣ με τους αστυνομικούς να διαπιστώνουν ότι ο βιολογικός πατέρας των παιδιών ήταν σε ψυχιατρική κλινική γεγονός που σήμανε συναγερμό καθώς πώς θα μπορούσε ο ίδιος να έχει μαζί του τον 7χρονο, όπως επέμενε να ισχυρίζεται η σύζυγός του και μητέρα του αγοριού.

Τα κενά στην αντιμετώπιση καταγγελιών για κακοποίηση παιδιών επισήμανε από την πλευρά του μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος.

«Το 2008 το Χαμόγελο του παιδιού έλαβε μια κλήση για μια 15χρονη, η οποία ήταν θύμα εκμετάλλευσης. Η τότε 15χρονη, είναι η 29χρονη μητέρα του 7χρονου αγοριού. Τότε ξεκίνησε ο Γολγοθάς που περνούσε αυτό το παιδί, το οποίο δεν πήρε ποτέ την αγάπη και τη ζεστασιά από το σπίτι του, καθώς κυκλοφορούσε στους δρόμους μόνο του» είπε αρχικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», συνέχισε λέγοντας πως, «τον Μάιο του 2018, είχαμε νέα καταγγελία για ένα κορίτσι το οποίο το κακοποιούσαν ο πατριός και η μητέρα του. Η καταγγελία πήγε αμέσως στην Εισαγγελία, όπως παράλληλα δεχτήκαμε και την ενημέρωση από το σχολείο του παιδιού, ότι την επόμενη ημέρα πήγε στο σχολείο με φρικτή εμφάνιση κακοποίησης, έχοντας μώλωπες στο πρόσωπο και όλο το σώμα. Το παιδί μετά από παρέμβαση εισαγγελέα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο»

Στο διάστημα αυτό η μητέρα ερωτήθηκε για το πού βρίσκεται το 7χρονο αγοράκι με την ίδια να απαντά «το αγόρι είναι ασφαλές με τον βιολογικό πατέρα του στην Πολωνία. Δεν έγινε η κοινωνική έρευνα και σε διεθνές επίπεδο», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος.

Κλείνοντας ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», επισήμανε ότι, «θα θέλαμε να ξέρουμε από εδώ και πέρα πως όταν γίνεται μια καταγγελία, προχωράει σε βάθος, όπως έγινε στην περίπτωση του κοριτσιού και σώθηκε, ενώ το αγόρι όχι».

Ανατριχίλα από την κυνική μάνα και τις περιγραφές του συντρόφου

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, η μητέρα, όπως φέρεται να ομολόγησε στους Αστυνομικούς, σκότωσε μαζί με τον 33χρονο τον 7χρονο Ανδρέα το 2017, φράζοντας του την αναπνοή με μονωτική ταινία επειδή γκρίνιαζε για σκληρή τιμωρία που του είχαν επιβάλει. Ακολούθως το ζευγάρι φέρεται να είχε κατασκευάσει αυτοσχέδιο μνήμα στην ταράτσα της πολυκατοικίας όπου διέμεναν στα Πατήσια. Όπως εκτιμάται η σορός του αγοριού μεταφερόταν όπου διέμενε το ζευγάρι, το οποίο για ένα διάστημα φέρεται να ήταν άστεγο. Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την εξαφάνιση του αγοριού; εντόπισαν τα οστά του αγοριού σε εργαλειοθήκη μέσα στο διαμέρισμα που κατοικούσαν στην Κυψέλη.

«Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες». Αυτά ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σύμφωνα με όσα αναφέρουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛΑΣ, ο 33χρονος Πολωνός που κατηγορείται για τη δολοφονία 7χρονου αγοριού, μαζί με την Ελληνίδα μητέρα του παιδιού, που διαπράχθηκε τον Ιανουάριο του 2017, στο διαμέρισμα που διέμενε τότε το ζευγάρι, στην οδό Σκιάθου, στην Κυψέλη.

«Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο «τάφο» με τούβλα στο δώμα. Οταν αργότερα μας έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος», πρόσθεσε, μεταξύ άλλων, ατάραχος ο καθ΄ ομολογίαν δράστης της αποτρόπαιης δολοφονίας του παιδιού, που σόκαρε ακόμη και τους έμπειρους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.

Από την πλευρά της, η 29χρονη μητέρα του άτυχου αγοριού, η οποία οδηγήθηκε το Σάββατο στον εισαγγελέα, αρχικά ομολόγησε, ενώ στη συνέχεια υποστήριξε, ότι δεν ήταν μπροστά στη δολοφονία του παιδιού της και δεν είχε καμία συμμετοχή στην φρικιαστική αυτή εγκληματική πράξη. «Λέει ψέματα η μητέρα. Ηταν παρούσα τη στιγμή που το παιδί της έχανε τη ζωή του από ασφυξία που του προκάλεσε ο 33χρονος», επισημαίνουν στο ΑΠΕ - ΜΠΕ οι ίδιες αστυνομικές πηγές.

Σημειώνεται ακόμη, ότι ο καθ΄ομολογίαν δράστης πρόκειται να οδηγηθεί, πιθανότατα, την Τρίτη στον ανακριτή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr για το έγκλημα στην Κυψέλη: Κακοποιούσαν τα παιδιά, το αγόρι δεν σώθηκε

Κυψέλη: Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι της δολοφονίας του 7χρονου - Ο άνθρωπος που αποκάλυψε την φρίκη

Αυτή είναι η «Μήδεια» της Κυψέλης - Η δολοφονία και η συγκάλυψη

Αποκάλυψη Newsbomb.gr:Το χρονικό της φρίκης στην Κυψέλη – Η μονωτική και το τσιμεντένιο φέρετρο