ΕΛΛΑΔΑ

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Να ενισχυθεί το σύστημα για να μην έχουμε νέα «Κυψέλη»

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr: Να ενισχυθεί το σύστημα για να μην έχουμε νέα «Κυψέλη»
Η μητέρα με το άτυχο αγοράκι
Intime News

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» επιμένει ότι το παιδί «θα μπορούσε να είχε σωθεί» και καταγγέλλει το «πρωτοφανές κενό του συστήματος» στη δολοφονία του.

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του αποτρόπαιου εγκλήματος στη γειτονιά της Κυψέλης, όπου ένα 7χρονο ανυπεράσπιστο αγοράκι δολοφονήθηκε βασανιστικά από τον 33χρονο Πολωνό σύντροφο της μητέρας του. Όπως έχει γίνει γνωστό, το παιδί ξεψύχησε από ασφυξία, αφού ο βασανιστής «πατριός» του είχε κλείσει το στόμα με μονωτική ταινία για να σταματήσει να διαμαρτύρεται λόγω των φρικτών τιμωριών που του επέβαλαν. Συγκλονίζει η παραδοχή ότι το παιδί ξεψύχησε αβοήθητο δίπλα στην 29χρονη μητέρα του, η οποία, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, αδιάφορη έπαιζε παιχνίδια στον υπολογιστή της.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» επιμένει ότι το παιδί «θα μπορούσε να είχε σωθεί» και καταγγέλλει το «πρωτοφανές κενό του συστήματος» στη δολοφονία του. Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στο Newsbomb.gr αναφέρθηκε στην υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών επισημαίνοντας πως «δεν υπάρχει αρκετό και εκπαιδευμένο προσωπικό με σχετική επιμόρφωση για να παρακολουθήσει μια δυσλειτουργική οικογένεια, σαν αυτή του 7χρονου αγοριού στην Κυψέλη, έτσι ώστε να προλάβει το κακό, όπως γίνεται σε όλα τα ευνοούμενα κράτη».

Πριν όμως φτάσουμε στο αποτρόπαιο έγκλημα ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως «το 2008 το «Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε μια κλήση για μια 15χρονη, η οποία ήταν θύμα εκμετάλλευσης, άστεγη. Η τότε 15χρονη, είναι η μετέπειτα μητέρα του δολοφονημένου 7χρονου αγοριού. Εκείνη την εποχή, στην εφηβεία της, ξεκίνησε ο Γολγοθάς για το κορίτσι, το οποίο δεν έλαβε ποτέ αγάπη και ζεστασιά από το σπίτι του και κάποια στιγμή κατέληξε να κυκλοφορεί στους δρόμους μόνη της και έγκυος. Υπήρχε εκμετάλλευση από τους ίδιους της τους γονείς. Δεν αισθανόταν αγάπη και δεν φρόντιζε τα παιδιά της γιατί και η ίδια δεν ήξερε τι σημαίνει αγάπη».

Η καταγγελία του 2018 «Tον Μάιο του 2018, είχαμε νέα καταγγελία για ένα κορίτσι το οποίο το κακοποιούσαν ο πατριός και η μητέρα του. Η καταγγελία πήγε αμέσως στην Εισαγγελία, όπως παράλληλα δεχτήκαμε και την ενημέρωση από το σχολείο του παιδιού, ότι την επόμενη ημέρα πήγε στο σχολείο με φρικτή εμφάνιση κακοποίησης, έχοντας μώλωπες στο πρόσωπο και όλο το σώμα. Το παιδί μετά από παρέμβαση εισαγγελέα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη μητέρα της, η οποία αρνιόταν ότι ο σύντροφός της κακοποιεί την μικρή». Μάλιστα, ο κ. Γιαννόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά πως η μητέρα αντί να αγκαλιάσει και να προστατεύσει το κοριτσάκι της, αυτή προσπαθούσε να δικαιολογήσει τον σύντροφό της.

Την περίοδο του φρικτού εγκλήματος που η 29χρονη μητέρα σκότωσε το παιδί της μαζί με τον 33χρονο Πολωνό σύντροφο της, φράζοντας του την αναπνοή με μονωτική ταινία, επειδή διαμαρτυρόταν για σκληρή τιμωρία που του είχαν επιβάλει, η 8χρονη αδερφή του ζούσε μαζί του στο σπίτι. Ευτυχώς για τη μικρή κατάφερε και γλίτωσε πηγαίνοντας σε ανάδοχη οικογένεια και από εδώ και πέρα θα γίνουν διαδικασίες για υιοθεσία.

Ο Οργανισμός σε σχετική ανακοίνωση αναφέρθηκε σε μια σειρά ενεργειών στις οποίες είχε προβεί, τόσο για τη μητέρα του ως ανήλικη, όσο και για την αδελφή του.

Η ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

«"Το Χαμόγελο του Παιδιού" σχετικά με τη δολοφονία 7χρονου αγοριού από την 29χρονη μητέρα του και τον 33χρονο Πολωνό σύντροφό της το 2017 στην Κυψέλη, η οποία σήμερα εξιχνιάστηκε από την Ελληνική Αστυνομία:

Καταγγέλλει ένα πρωτοφανές κενό του συστήματος, σε συνέχεια πλήθους υποστηρικτικών ενεργειών που πραγματοποίησε ο Οργανισμός, καταφέρνοντας να σώσει την αδελφή του δολοφονημένου παιδιού.

Παρόλο που για το δολοφονημένο παιδί δεν έγινε ποτέ κάποια αναφορά ή κλήση στις Γραμμές Βοήθειας και Υποστήριξης του Οργανισμού, ωστόσο, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε μία σειρά ενεργειών, τόσο για τη μητέρα του (Χριστίνα-Κλαούντια) ως ανήλικη, όσο και για την αδελφή του.

Συγκεκριμένα ενημερώνει:

  • Στις 10 Σεπτεμβρίου 2008 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» πραγματοποίησε επιτόπια παρέμβαση της τότε ανήλικης, Χριστίνα-Κλαούντια, (μητέρα του δολοφονημένου παιδιού), η οποία τότε ήταν 15 ετών. Η επιτόπια πραγματοποιήθηκε κατόπιν καταγγελίας που έλαβε ο Οργανισμός από πολίτη. Επιπλέον, σύμφωνα με το άτομο που κάλεσε τη Γραμμή SOS 1056, η τότε ανήλικη κυοφορούσε.
  • Στις 16 Μαΐου 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έστειλε αναφορά στην Εισαγγελία Ανηλίκων ότι η φερόμενη ως αδελφή του δολοφονημένου παιδιού βιώνει σωματική κακοποίηση και παραμέληση. Το κορίτσι φαίνεται ότι είναι αδελφή του δολοφονημένου παιδιού, καθώς η καταγγελία αφορούσε τη μητέρα της, Χριστίνα-Κλαούντια.
  • Στις 17 Μαΐου 2018 – την επόμενη δηλαδή ημέρα – ο διευθυντής του σχολείου που πήγαινε η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού κάλεσε τη Γραμμή SOS 1056 και άμεσα ενημερώθηκε η Αστυνομία, καθώς το παιδί είχε πάει στο σχολείο με μώλωπες. Κατόπιν εισαγγελικής εντολής, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με τη μητέρα της και εθελοντές του Οργανισμού βρίσκονταν κάθε λεπτό κοντά της για τη φροντίδα και ανακούφισή της. Ωστόσο, η μητέρα αρνιόταν ότι ο σύντροφός της κακοποιεί την μικρή.
  • Στις 21 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε ψυχολογική υποστήριξη της εκπαιδευτικής κοινότητας για το παιδί με αφορμή το περιστατικό με τους μώλωπες στο σχολείο.
  • Στις 27 Ιουνίου 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έλαβε αίτημα φιλοξενίας για την ανήλικη. Η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού σήμερα είναι σε ανάδοχη οικογένεια. Από την παιδοψυχιατρική εκτίμηση που διεξήχθη φαίνεται ότι το παιδί που βρέθηκε νεκρό ζούσε από τον Νοέμβριο του 2016 με τον πατέρα του στην Πολωνία.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

  • Η αδελφή του δολοφονημένου παιδιού σώθηκε, ωστόσο, τι ενέργειες είχαν γίνει για την υποστήριξη και του άλλου παιδιού;
  • Ενώ έγιναν πολλές ενημερώσεις και ενέργειες για την προστασία των παιδιών φαίνεται ότι το σύστημα δεν ανταποκρίθηκε για την ολιστική στήριξη της οικογένειας και σήμερα είμαστε αντιμέτωποι με τη δολοφονία ενός ακόμη παιδιού.

Θα μπορούσε να έχει σωθεί...»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γιαννόπουλος στο Newsbomb.gr για το έγκλημα στην Κυψέλη: Κακοποιούσαν τα παιδιά, το αγόρι δεν σώθηκε

Κυψέλη: Φρίκη για τη μητέρα που δολοφόνησε το 7χρονο παιδί της και έκρυβε για πέντε χρόνια το πτώμα

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Χρήστης ουσιών ο Πολωνός - Τα φρικτά βασανιστήρια στον 7χρονο

Κυψέλη: «Πάγωσαν» οι γείτονες με την αποκάλυψη του στυγερού εγκλήματος - «Φοβόμαστε τον διπλανό μας»