ΕΛΛΑΔΑ

Λινού στο Newsbomb.gr: Γιατί δεν θα χτιστεί τείχος ανοσίας – Άρση μέτρων με μεγάλη προσοχή

Λινού στο Newsbomb.gr: Γιατί δεν θα χτιστεί τείχος ανοσίας – Άρση μέτρων με μεγάλη προσοχή
Όσον αφορά τη συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων η κα. Λινού ανέφερε: «να πάμε σε χαλάρωση όμως με προσοχή».
INTIME

Ανατροπή στην προσπάθεια δημιουργίας τείχους ανοσίας λόγω της Όμικρον - Πώς θα πρέπει να αρθούν τα μέτρα - Τι λέει στο Newsbomb.gr η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού

Κατηγορηματική σε σχέση με την αδυναμία χτισίματος τείχους ανοσίας μέσω των εμβολιασμών λόγω της μετάλλαξης Όμικρον εμφανίστηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού.

Σύμφωνα με την ίδια: «τείχος ανοσίας δεν πρόκειται να χτιστεί όσο έχουμε την Όμικρον αφού τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και όσοι έχουν νοσήσει με την Δέλτα αλλά και την μετάλλαξη Όμικρον μπορούν αν νοσήσουν ξανά. Στο μόνο που ελπίζουμε είναι με τους εμβολιασμούς να μην νοσούν σοβαρά όσοι νοσούν».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr σε σχέση με τον κίνδυνο εμφάνισης ενός νέου κύματος της πανδημίας η κα. Λινού απάντησε: «θεωρώ ότι δεν θα υπάρξει νέο κύμα εκτός και αν εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη. Ωστόσο περιμένουμε μια ακόμα έξαρση όταν μετά από 5 – 6 μήνες θα έχουν μειωθεί τα αντισώματα των εμβολιασμένων με την 3η δόση».

Τέλος, όσον αφορά τη συζήτηση για χαλάρωση των μέτρων η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ανέφερε: «να πάμε σε χαλάρωση όμως με προσοχή και με ταυτόχρονη ενημέρωση σε σχέση με τους κινδύνους που υπάρχουν. Για παράδειγμα θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι αν συνωστιζόμαστε χωρίς μάσκα τότε υπάρχει ο κίνδυνος μόλυνσης».

Υψηλός αριθμός θανάτων και πίεση στο ΕΣΥ

Σε υψηλά επίπεδα κινήθηκαν χθες Τρίτη (15/2) οι νέες μολύνσεις του κορονοϊού στη χώρας μας, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 21.412 νέα κρούσματα.

Το κύμα της μετάλλαξης «Όμικρον» που πολιορκεί εδώ και μήνες την χώρα φαίνεται να επιμένει, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να εξακολουθεί να βρίσκεται στο «κόκκινο». Είναι χαρακτηριστικό ότι μικρή είναι η μείωση που έχει παρατηρηθεί στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας όλης της χώρας, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία την Τρίτη νοσηλεύονται σε αυτές 489 συμπολίτες μας.

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις των λοιμωξιολόγων καθώς ο αριθμός των θανάτων έχει αρχίσει καθοδική πορεία η οποία αναμένεται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε το τελευταίο 24ωρο 77 θανάτους συμπολιτών μας.

Δείτε το Infographic του Newsbomb.gr

Μεγάλη αύξηση παρουσίασαν χθες τα νέα κρούσματα στην Αττική με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 6.972 νέες μολύνσεις, ενώ υψηλά είναι τα ποσοστά και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα της περιφέρειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου στο Newsbomb: Μπορούμε να πάμε σε χαλάρωση – Οι σκέψεις για γήπεδα, καρναβάλια, διασκέδαση

Άρση μέτρων - Γκάγκα: Πάμε σε προσεκτική χαλάρωση - Δεν απελευθερώνονται τα πάντα