ΕΛΛΑΔΑ

Οικονόμου στο Newsbomb: Μπορούμε να πάμε σε χαλάρωση – Οι σκέψεις για γήπεδα, καρναβάλια, διασκέδαση

Οικονόμου στο Newsbomb: Μπορούμε να πάμε σε χαλάρωση – Οι σκέψεις για γήπεδα, καρναβάλια, διασκέδαση
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε στο Newsbomb.gr τις πληροφορίες για χαλάρωση των μέτρων για γήπεδα, διασκέδαση και καρναβάλια
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιβεβαίωσε στο Newsbomb.gr τις πληροφορίες για χαλάρωση των μέτρων για γήπεδα, διασκέδαση και καρναβάλια

Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε χαλάρωση των μέτρων που ισχύουν σήμερα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού αρχής γενομένης από τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας την Τετάρτη επιβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ερωτηθείς σχετικά από το Newsbomb.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Δευτέρας.

Αρχικά ο κ. Οικονόμου είπε ότι «παρακολουθούμε ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη υπάρχει στροφή προς την σταδιακή χαλάρωση των μέτρων» και συμπλήρωσε στη συνέχεια ότι την Τετάρτη που συνεδριάζει η επιτροπή «εφόσον υπάρχουν τα επιδημιολογικά στοιχεία που επιτρέπουν χαλάρωση και κάτι τέτοιο δείχνουν οι δείκτες, η επιτροπή θα εισηγηθεί και η κυβέρνηση θα αποφασίσει».

Κατά τις πληροφορίες του Newsbomb.gr αυτό που θα εισηγηθεί η κυβέρνηση στη συνεδρίαση της Τετάρτης θα αφορά και την νυχτερινή διασκέδαση και τα γήπεδα και τις καρναβαλικές εκδηλώσεις.

Συγκεκριμένα η πρόταση φέρεται να είναι:

  • Επιστροφή των ορθίων στη διασκέδαση
  • Αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα στο 50%
  • Θεατές στις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Ο ορίζοντας της χαλάρωσης των μέτρων από την κυβέρνηση θέλει επίσης να υπάρξει μια πλήρης ελευθερία μέχρι τον Μάρτιο για όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι ο Μάρτιος είναι ο μήνας κατά τον οποίο εκτιμάται ότι φέτος θα ανοίξει η τουριστική περίοδος στην οποία ποντάρει πολλά η κυβέρνηση για τον τομέα των εσόδων.

Τζανάκης στο Newsbomb.gr: Μπροούμε να κάνουμε Πάσχα στο χωριό

Υπέρ της λήψης εστιασμένων μέτρων για τις Απόκριες έτσι ώστε να περιοριστούν οι εστίες υπερμετάδοσης του κορονοϊού της Απόκριες τάχθηκε μιλώντας στο Newsbomb.gr, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «θα πρέπει κατά τη γνώμη μου οδεύοντας προς τις Απόκριες να ληφθούν εστιασμένα μέτρα ώστε να αποτραπούν οι εστίες υπερμετάδοσης. Θεωρώ ότι ο τρόπος με τον οποίο διεξάγονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις αποτελούν τέτοιου είδους εστίες. Όμως αν ληφθούν μέτρα ίσως μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε κάποιες εκδηλώσεις με προσοχή».

Απαντώντας σε ερώτηση του Newsbomb.gr αν το Πάσχα θα είναι καλύτερο και αν θα μπορέσουμε να κάνουμε Πάσχα στο χωρίς μέτρα, ο κ. Τζανάκης απάντησε: «θεωρώ ότι το Πάσχα τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα».

Σε σχέση με την πορεία της πανδημίας σημείωσε ότι τα κρούσματα και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κινηθούν στα σημερινά επίπεδα δηλαδή στα 17.000 – 20.000 ενώ οι θάνατοι θα συνεχίσουν να μειώνονται όπως και οι διασωληνωμένοι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

ΕΕ: Φως στο τούνελ της πανδημίας - Η μια μετά την άλλη οι χώρες χαλαρώνουν τα περιοριστικά μέτρα

Άρση των μέτρων: Χάνουμε την Καθαρά Δευτέρα, κερδίζουμε το Πάσχα στο χωριό