ΕΛΛΑΔΑ

Ναύπλιο: Η άμπωτη «εξαφάνισε» τη θάλασσα στην Νέα Κίο

Ναύπλιο: Η άμπωτη «εξαφάνισε» τη θάλασσα στην Νέα Κίο
Ναύπλιο: Εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν στην Νέα Κίο λόγω της άμπωτης
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ναύπλιο: Εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν στην Νέα Κίο λόγω της άμπωτης

Εντυπωσιακές και σπάνιες εικόνες κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στην παραλία της Νέας Κίου στην περιοχή του Ναυπλίου το πρωί της Τετάρτης.

Όπως φαίνεται στις εικόνες το φαινόμενο της άμπωτης «εξαφάνισε» τη θάλασσα στην περιοχή δημιουργώντας απόκοσμες εικόνες.

Το φαινόμενο αυτό που συμβαίνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα παρατηρείται αρκετά συχνά στο Ναύπλιο λόγω της πολύ ρηχής θάλασσας στην παραλιακή Ναυπλίου-Νέας Κίου.

Η παλίρροια είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε για την εναλλασσόμενη χρονικά άνοδο και πτώση της στάθμης της θάλασσας σε σχέση με τη γη. Δημιουργείται δε από τη βαρυτική έλξη της σελήνης και του ήλιου. Όμως, παλίρροιες μπορεί να συμβούν και σε μεγάλες λίμνες, την ατμόσφαιρα ή και στο εσωτερικό του στερεού φλοιού της Γης.

Πρόκειται για ένα από τα πιο μυστηριώδη και εντυπωσιακά φαινόμενα που παρατηρούμε στα νερά της Γης. Με την άνοδο της στάθμης των νερών περιοδικά στις λίμνες και στις θάλασσες έχουμε την πλημμυρίδα (flood) και με την πτώση τους έχουμε την άμπωτη (ebb ή low tides). Η περίοδος του φαινομένου κρατάει 24 ώρες 50΄ και 28΄΄ και μας θυμίζει τον χρόνο που χρειάζεται η Σελήνη για να κάνει δύο διαδοχικές διελεύσεις πάνω από έναν τόπο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μοναδικές εικόνες: Η άμπωτη στο Καβούρι «εξαφάνισε» τη θάλασσα (pics)