ΕΛΛΑΔΑ

Στήριξη στο «Κονβόι της Ελευθερίας» του Καναδά και από την Αθήνα

Στήριξη στο «Κονβόι της Ελευθερίας» του Καναδά και από την Αθήνα
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Στη διάρκεια της συγκέντρωσης των συμβασιούχων των νοσοκομείων, έξω από το υπουργείο Υγείας, υπήρξαν πανό υπέρ των διαδηλωτών του Καναδά.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη έξω από τα υπουργεία Υγείας και Εργασίας. Στην πρώτη, οι συμβασιούχοι των νοσοκομείων διατράνωσαν τα αιτήματά τους προς την ηγεσία του υπουργείου, ενώ παράλληλα διαμαρτυρήθηκαν και κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Μάλιστα, ανάμεσα στα πλακάτ των συγκεντρωμένων, υπήρξε και ένα που εξέφραζε στήριξη στο «Κονβόι Ελευθερίας» του Καναδά! «Συνεχίστηκε φορτηγά για έναν ελεύθερο κόσμο», έγραφε στα αγγλικά το πανό που είχε τα χρώματα και τη σημαία του Καναδά!

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες

Αμετακίνητο το «κονβόι ελευθερίας» παρά τα αντιδημοκρατικα μέτρα του Τριντό

Στο χορό των κινητοποιήσεων εξακολουθεί να κινείται η Οτάβα. Οι οδηγοί φορτηγών που διαμαρτύρονται για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων και τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας, παραμένουν στην πρωτεύουσα του Καναδά και δηλώνουν οτι αρνούνται να υποχωρήσουν απέναντι στις απειλές της κυβέρνησης.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό εν τω μεταξύ επικαλέστηκε τον νόμο περί έκτακτης ανάγκης της χώρας το απόγευμα της Δευτέρας (13/2). Στόχος της κυβέρνησης να διακόψει τη χρηματοδότηση των διαδηλωτών, να αυξήσει τις εξουσίες της αστυνομίας και να αναγκάσει τις εταιρείες ρυμούλκησης να καθαρίσουν τους δρόμους που παραμένουν μπλοκαρισμένοι από οχήματα, κοντά στο κτήριο του Κοινοβουλίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καναδάς: Αμετακίνητο το «κονβόι ελευθερίας» παρά τα αντιδημοκρατικα μέτρα του Τριντό

Το «κομβόι της Ελευθερίας» πέτυχε την πρώτη νίκη στον Καναδά και συνεχίζει σε Βέλγιο, Ισραήλ, ΗΠΑ

Καναδάς - Κομβόι Ελευθερίας: Παραιτήθηκε ο αρχηγός της Αστυνομίας - Ανυποχώρητοι οι διαδηλωτές