ΕΛΛΑΔΑ

Η κυρά Ρηνιώ από την Κίναρο έγινε τραγούδι – «Φυλάσσει Θερμοπύλες» από το 2013

Κυρά Ρηνιώ, Κίναρος
Η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, η κυρά Ρηνιώ.
ΓΤ ΠτΔ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

Κίναρος: Η μοναδική κάτοικος του νησιού τα τελευταία εννέα χρόνια έγινε τραγούδι, κι όπως είπε η ίδια το άκουσε και της άρεσε.

Η κ. Ρηνιώ Κατσοτούρχη είναι η μοναδική κάτοικος της Κινάρου από το 2013, όταν και έφυγε από τη ζωή η σύζυγός της.

Ο Γιώργος Μπάιλας έγραψε τους στίχους και τη μουσική και ο Γιάννης Σολάρης ερμήνευσε το τραγούδι «Η κυρά του Βράχου», το οποίο η κυρά Ρηνιώ όπως είπε βρήκε όμορφο, καθώς το άκουσε και της άρεσε!

Στο τραγούδι περιγράφεται η καθημερινότητά της στη βραχονησίδα, με την κυρά Ρηνιώ πριν λίγους μήνες να γίνεται θέμα για την πρόθεσή της να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Η επιθυμία της υλοποιήθηκε άμεσα χάρη στην κινητοποίηση του δημάρχου Αμοργού, η οποία είναι και η γενέτειρά της, και της κινητής μονάδας εμβολιασμού που έφτασε με σκάφος στο απομακρυσμένο νησί με ανέμους ισχύος 6 μποφόρ.

Ο δήμαρχος Λευτέρης Καραΐσκος είχε δηλώσει «το μήνυμα που στέλνει η κυρά Ρήνη είναι ξεκάθαρο. Είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Ένα μήνυμα ζωής και υπευθυνότητας απέναντι και στον εαυτό μας και στην κοινωνία, κυρίως σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και στους υγειονομικούς, που έχουν δώσει τα τελευταία δύο χρόνια τη μάχη για να ξεπεράσουμε την πανδημία, ότι μόνο με τον εμβολιασμό θα μπορέσουμε ακριβώς να αφήσουμε αυτή την ιστορία πίσω μας. Να θωρακίσουμε την υγεία μας και όλοι μαζί να συνεχίσουμε τη ζωή μας».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού η μοναδική κάτοικος της Κινάρου, η κυρά Ρηνιώ