ΕΛΛΑΔΑ

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές οι αγρότες - «Από την κυβέρνηση εξαρτάται αν θα κατέβουμε στην Αθήνα»

«Ζεσταίνουν» τις μηχανές οι αγρότες - «Από την κυβέρνηση εξαρτάται αν θα κατέβουμε στην Αθήνα»
Έτοιμοι για νέες κινητοποιήσεις οι αγρότες
INTIME

Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το Σύνταγμα δηλώνουν οι αγρότες, δια στόματος του προέδρου της ΕΟΑΣΚ, Κώστα Τζέλλα σε επικοινωνία με το Newsbomb.gr.

Διατεθειμένοι να φτάσουν στα άκρα δηλώνουν οι αγρότες, με τον πρόεδρο του ΕΟΑΣΚ, Κώστα Τζέλλα, να δηλώνει στο Newsbomb.gr πώς δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση για συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, ωστόσο αυτό εξαρτάται από το αν η κυβέρνηση φανεί διατεθειμένη για διάολο.

Ο πρόεδρος του ΕΟΑΣΚ αποκάλυψε πως είναι μια σκέψη η οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι των συζητήσεων, με την απόφαση να μην έχει ληφθεί. Κάτι τέτοιο, αναμένεται να γίνει, ωστόσο, μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής, όταν θα έχει επισκεφτεί το μπλόκο της Νίκαιας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα παρευρεθεί και στη σύσκεψη που θα γίνει στη αμέσως μετά.

«Κοιτάξτε, δεν έχουμε πάρει καμία απόφαση οριστική. Είναι μια σκέψη, το να κατέβουμε στην Αθήνα, ωστόσο δεν έχει οριστικοποιηθεί. Όλα είναι στο χέρι της κυβέρνησης. Εμείς έχουμε ζητήσει να συναντηθούμε με τον πρωθυπουργό. Αν το αίτημά μας δεν γίνει αποδεκτό, τότε φυσικά είναι ένα μέτρο το συλλαλητήριο στην Αθήνα, το οποίο συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες», τόνισε στο Newsbomb.gr ο κύριος Τζέλλας.

Τα αιτήματα των αγροτών

  • Κόστος παραγωγής και κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο για όλους τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
  • Μείωση των τιμών στα αγροεφόδια, λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
  • Να αλλάξει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ και οι αποζημιώσεις να δίνονται στο 100% και μάλιστα τα χρήματα να καταβάλλονται όταν πουλιέται η παραγωγή του κάθε αγρότη. Των βαμβακοπαραγωγών τον Οκτώβριο, τον παραγωγών καλαμποκιού τον Σεπτέμβριο κλπ.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές σε όλα τα αγροτικά προϊόντα ώστε να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και κυρίως να μένει και κάτι στην τσέπη του κάθε παραγωγού.
  • Σύνδεση της επιδότησης με την παραγωγή. Όποιος παράγει να αμείβεται.
  • Να υπάρξει αναπλήρωση του εισοδήματος των αγροτών που θα χάσουν χρήματα από την απόφαση της ΕΕ, που βασίζεται στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, για κατάργηση ορισμένων φυτοφαρμάκων. Για παράδειγμα, αν καταργηθεί το φάρμακο για το σκουλήκι στους βαμβακοπαραγωγούς και αναπόφευκτα χαθεί μέρος της παραγωγής, τη «χασούρα» να καλύψει το Κράτος.

Να σημειωθεί ότι τα μέλη της πανελλαδικής συντονιστικής επιτροπής των μπλόκων βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, προκειμένου να συναντηθούν μαζί τους, να τους εκθέσουν τα αιτήματά τους και να ακούσουν τις προτάσεις τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr