ΕΛΛΑΔΑ

Το χρονικό του τρόμου με το πλοίο που έπιασε φωτιά - Όλα ξεκίνησαν από το γκαράζ

Το χρονικό του τρόμου με το πλοίο που έπιασε φωτιά - Όλα ξεκίνησαν από το γκαράζ
Μια τεράστια επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Παρασκευής οπότε και εκδηλώθηκε η φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia 
Newsbomb.gr

Μια τεράστια επιχείρηση είναι σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Παρασκευής οπότε και εκδηλώθηκε η φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia 

Ένα αδιανόητο θρίλερ εκτυλίσσεται από τα ξημερώματα της Παρασκευής ανοιχτά του νησιού Ερείκουσα στις διαπόντιες νήσους οπότε και εκδηλώθηκε η φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia στο οποίο σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του λιμενικού επέβαιναν 239 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών ο συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 4:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής όταν οι επιβάτες ενημερώθηκαν από το πλήρωμα ότι πρέπει να μετακινηθούν προς το ανοιχτό κατάστρωμα.

Ανακοίνωση του ομίλου Grimaldi στον οποίο ανήκει το υπό ιταλική σημαία πλοίο ανακοίνωσε ότι στις 4:12 τα ξημερώματα της Παρασκευής ο καπετάνιος επικοινώνησε με το αρχηγείο του Ομίλου ενημερώνοντας ότι η φωτιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ νούμερο 3.

Εκεί, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι επιβάτες του πλοίου ενημερώθηκαν ότι πρέπει να εγκαταλείψουν το πλοίο καθώς είχε εκδηλωθεί φωτιά με τους καπνούς να είναι ορατοί. Εντωμεταξύ ο καπετάνιος είχε ήδη απευθύνει σήμα κινδύνου στα παραπλέοντα πλοία έχοντας ήδη δώσει εντολή για εκκένωση.

Στο νερό έπεσαν συνολικά δύο μεγάλες σωσίβιες λέμβοι στις οποίες μπορούσαν να επιβιβαστούν από 150 άτομα σε κάθε μια. Την ίδια ώρα είχε σημάνει συναγερμός στον θάλαμο επιχειρήσεων τόσο του ελληνικού όσο και του ιταλικού λιμενικού με σκάφη και από τις δύο χώρες να μεταβαίνουν στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Ηγουμενίτσα και είχε προορισμό το Μπρίντεζι της Ιταλίας.

Λίγη ώρα αργότερα έρχεται η πρώτη πληροφορία ότι οι επιβάτες του πλοίου έχουν αποβιβαστεί στις λέμβους και είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση παραλαβής τους από τα παραπλέοντα πλοία προκειμένου να μεταφερθούν στην Κέρκυρα.

Ευτυχώς οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή είναι καλές με ανέμους έντασης 4 μποφόρ, γεγονός που δεν προκάλεσε εμπόδια στην επιχείρηση του λιμενικού για την διάσωση των επιβαινόντων στο πλοίο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης μεταφοράς των επιβατών από το πλοίο στις σωσίβιες λέμβους τραυματίζεται ελαφρά ένα άτομο το οποίο ήταν και το πρώτο που μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Κέρκυρας όπου οι αρχές υποδέχονται τους διασωθέντες.

Οι πρώτες πληροφορίες από διασωθέντες αναφέρουν ότι η φωτιά εκδηλώθηκε πιθανότατα από το γκαράζ του πλοίου στο οποίο υπήρχαν φορτηγά με τις φλόγες να επεκτείνονται γρήγορα λόγω των εύφλεκτων υλικών.

Ο Ανδροκλής Χαλκιάς, οδηγός φορτηγού, που το όχημά του βρισκόταν στο φλεγόμενο γκαράζ μιλώντας στο Newsbomb.gr, ανέφερε πως το πλοίο έφυγε από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας στις 01:50 και στις 04:30 τα ξημερώματα τον ξύπνησαν οι καμαρώτοι και τον ενημέρωσαν ότι εκδηλώθηκε φωτιά στο πλοίο. «Η φωτιά ξεκίνησε από το 2ο κατάστρωμα. Κοιμόμασταν στις καμπίνες και μας ξύπνησαν οι καμαρώτοι. Κάποια στιγμή έγινε και black out», είπε αρχικά και πρόσθεσε ότι δεν γνωρίζει αν υπάρχουν άνθρωποι που κοιμόντουσαν μέσα στα φορτηγά, αν και «πολλές φορές συμβαίνει να κοιμούνται μέσα αν και απαγορεύεται».

Κάτοικος της βόρειας Κέρκυρας τόνισε μιλώντας στο Newsbomb.gr ότι οι εκρήξεις από τα οχήματα στο φλεγόμενο πλοίο ακουγόντουσαν μέχρι την Κέρκυρα, παρά ο γεγονός ότι η απόσταση μέχρι τις ακτές του νησιού είναι μεγάλη.

«Το πλοίο είναι οχηματαγωγό, όπως μαθαίνουμε είχε δεκάδες αυτοκίνητα και φορτηγά μέσα. Αντιλαμβάνεστε πως με 1.000 λίτρα καύσιμο το κάθε φορτηγό τι εκρήξεις θα σημειώνονται μέσα στο γκαράζ», είπε ο κάτοικος της Κέρκυρας στο Newsbomb.gr.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Η στιγμή που φτάνουν στο λιμάνι οι διασωθέντες επιβάτες

Κέρκυρα: Επικοινωνούν με τους εγκλωβισμένους στο πλοίο - Επιχείρηση για τη διάσωσή τους

Κέρκυρα: «Παγώνουν» οι μαρτυρίες - Η φωτιά ξεκίνησε από το γκαράζ, ίσως υπήρχαν οδηγοί στα φορτηγά

«Mayday, mayday»: Η δραματική έκκληση του καπετάνιου όταν ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο

«Σωθήκαμε από το πλήρωμα» - Συγκλονιστική μαρτυρία διασωθέντα από το πλοίο που έπιασε φωτιά

Φωτιά σε πλοίο στην Κέρκυρα: Θρίλερ με τους επιβαίνοντες – Πληροφορίες ότι αναζητούνται 11 άτομα

Μαρτυρία κατοίκου Κέρκυρας στο Newsbomb.gr: Οι εκρήξεις από το πλοίο ακουγόντουσαν μέχρι το νησί