ΕΛΛΑΔΑ

Οπαδική βία: Τους βγάζουν τις κουκούλες και «στριμώχνουν» τους συνδέσμους - Τη Δευτέρα τα νέα μέτρα

χούλιγκαν
Αυστηρά τα μέτρα για την πάταξη της οπαδικής βίας
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Οπαδική βία: Τα μέτρα για να καταπολεμηθεί η «γάγγραινα» των ελληνικών γηπέδων αναμένεται να ανακοινωθούν τη Δευτέρα (21/02) από τους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης, όπως και από τον υφυπουργό Αθλητισμού.

Το πρωί της Δευτέρας (21/02) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, θα προχωρήσουν σε ανακοινώσεις μέτρων για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας. Οι τρεις υπουργοί αναμένεται στις 11:30 να ενημερώσουν για την αυστηροποίηση του πλαισίου και του νόμου γύρω από περιστατικά βίας που συνδέονται με αθλητικά γεγονότα.

Οι πληροφορίες που μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφαση να «στριμώξει» για τα καλά τους συνδέσμους οπαδών, στους κόλπους των οποίων έχουν γιγαντωθεί εγκληματικά στοιχεία και προκαλούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα τραγωδίες, σαν αυτή της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, και καταστροφές.

Τα μέτρα, λοιπόν, θα προβλέπουν την απαγόρευση της χρήσης κουκούλας ή οποιοδήποτε άλλου μέσου αποτρέπει την απρόσκοπτη αναγνώριση προσώπων, βάζοντας έτσι τέλος στην ανωνυμία των χούλιγκαν που κρυμμένοι στη μάζα προχωρούν σε πράξεις εκτός νόμου. Ένα γεγονός για το οποίο το Newsbomb.gr με άρθρο παρέμβαση είχε πάρει θέση και είχε καταδείξει την επιτακτική ανάγκη να «καθαρίσει» ο χώρος των φιλάθλων από τα εγκληματικά στοιχεία.

Παράλληλα, θα αυστηροποιηθεί το ιδιώνυμο και θα κλείσει κάθε «παράθυρο» για αναστολή έκτισης ποινής. Σε ό,τι αφορά τους συνδέσμους, αναμένεται να ισχύσει ένα πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο για τη λειτουργία τους. Οι ΠΑΕ/ΚΑΕ και τα Ερασιτεχνικά Σωματεία θα έχουν άμεση σύνδεση με τις Λέσχες, κάτι που σημαίνει ότι θα τους επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις ενώ αναμένεται να δημιουργηθεί ψηφιακό μητρώο των Λεσχών.

Τέλος, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσης η κύρωση από τη Βουλή της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την ασφάλεια και την προστασία σε αθλητικά γεγονότα, η υποχρεωτική είσοδος στις θύρες των οργανωμένων μόνο με εισιτήρια διαρκείας και έλεγχο ταυτοπροσωπίας, η εντατικοποίηση των ελέγχων στους συνδέσμους των ομάδων, η εκπαίδευση των αστυνομικών με βάση ευρωπαϊκά πρότυπα και κάποια ακόμα μέτρα στην ίδια κατεύθνση..

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.