ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ Η ΣΟΡΟΣ ΤΟΥ

ΕΛΛΑΔΑ

«Euroferry Olympia»: 58χρονος Έλληνας ο άνδρας που ανασύρθηκε νεκρός από το πλοίο

«Euroferry Olympia»: 58χρονος Έλληνας ο άνδρας που ανασύρθηκε νεκρός από το πλοίο
Έλληνας είναι ο νεκρός άνδρας που ανασύρθηκε μέσα από το φλεγόμενο πλοίο το απόγευμα της Κυριακής
Πυροσβεστικό Σώμα

Euroferry Olympia: 58χρονος Έλληνας είναι ο οδηγός που ανασύρθηκε νεκρός από το μοιραίο πλοίο το απόγευμα της Κυριακής 

Έλληνας είναι ο νεκρός οδηγός που εντοπίστηκε στο πλοίο «Euroferry Olympia», καθώς πριν από λίγα λεπτά αναγνωρίστηκε η σορός του. Πρόκειται για τον 58χρονο επαγγελματία οδηγό, Ευάγγελο Μαλεσιάδα, ο οποίος ήταν ένας από τους τρεις Έλληνες οδηγούς που αγνοούνταν.

Την ίδια στιγμή, υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλουν οι πυροσβέστες που επιχειρούν στο φλεγόμενο πλοίο για να βρουν ζωντανούς τους δέκα αγνοούμενους.

Συνολικά αυτή τη στιγμή επιχειρούν 43 πυροσβέστες, οι οποίοι μπαίνουν ανά δεκάδες στα γκαράζ, καθώς δεν μπορεί να αντέξει κάποιος στο εσωτερικό του πλοίου πάνω από 45 λεπτά. Σημειώνεται ότι μέχρι αυτή την ώρα, υπάρχουν ακόμα χώροι όπου δε μπορούν να προσεγγίσουν οι πυροσβέστες λόγω πολύ υψηλών θερμοκρασιών, ενώ τα γκαράζ που φοβούνται περισσότερο για εγκλωβισμένους είναι το δεύτερο και το τρίτο.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο δεύτερο και θα προσπαθήσουν να μπουν και στα υπόλοιπα δύο για να ψάξουν εγκλωβισμένους Σημειώνεται ότι στο πρώτο γκαράζ βρισκόταν ο Λευκορώσος που βρέθηκε σήμερα ζωντανός, ο οποίος σώθηκε γιατί η φωτιά ξέσπασε πάνω στο δεύτερο γκαράζ και ο καπνός πήγαινε προς τα πάνω.

Δείτε τη gallery:

Πλέον, οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε 10, αφού εκτός από τον άνδρα που εντοπίστηκε νεκρός, νωρίτερα σήμερα είχε εντοπιστεί ένας 21χρονος ζωντανός.

Νωρίτερα, ο 21χρονος Λευκορώσος εντοπίστηκε ζωντανός στην πρύμνη του πλοίου Euroferry Olympia, με τον ίδιο να λέει στους διασώστες πως «άκουγα κι άλλες φωνές».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδα Ρουμπάτη, «ο 21χρονος που βρέθηκε ζωντανός μετά από 53 ώρες φέρει μόνο ενδείξεις ελαφράς αφυδάτωσης, ενώ του γίνονται όλες οι εξετάσεις».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, υπάρχουν ελπίδες και για άλλους ζωντανούς αγνοουμένους καθώς, έχουν εντοπιστεί άθικτα φορτηγά στο γκαράζ του πλοίου, που σημαίνει πως παρά τις υψηλότατες θερμοκρασίες ενδεχομένως οι εγκλωβισμένοι να βρήκαν τρόπο να επιβιώσουν από την πύρινη κόλαση στο Euroferry Olympia.

Πληροφορίες του ΣΚΑΪ, που επικαλείται πηγές του Λιμενικού και της ΕΜΑΚ έκαναν νωρίτερα λόγο για 4 - 5 ακόμα επιζώντες από τους 10 αγνοούμενους στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia, οι οποίες όμως προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να βρούμε κι άλλους και γι' αυτό συνεχίζουμε την επιχείρηση», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Γιώργος Αλεξίου.

Πληροφορίες του Newsbomb.gr αναφέρουν πως υπηρχε «τυφλό» σημειο στο πλοιο, οπου μπορουσαν να αναπνεύσουν οι εγκλωβισμένοι, ωστόσο ήταν αδύνατον να έρθουν σε επαφή με τους διασώστες.

Ο διασωθείς Λευκορώσος είπε πως άκουγε μεν φωνές, αλλά ξεκαθάρισε πως δεν κατάφερε να δει κάποιον.

Το έργο ωστόσο των ειδικών διασωστών παραμένει δύσκολο για τους υπόλοιπους αγνοούμενους, καθώς στο φλεγόμενο πλοίο επικρατούν εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Το πλοίο έχει ρυμουλκηθεί σε ασφαλές σημείο στο βόρεια της Κέρκυρας ενώ και σήμερα γίνονται ρίψεις νερού σε περιφερειακά σημεία του πλοίου και όχι στο εσωτερικό του, προκειμένου να επιτευχθεί ψύξη αλλά και να μην διαταραχθεί η ευστάθειά του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Euroferry Olympia: Πληροφορίες και για άλλους επιζώντες στο πλοίο - Αγωνιώδης επιχείρηση

Euroferry Olympia: Ο Όμιλος Grimaldi απαντά στις καταγγελίες οδηγών φορτηγών

Euroferry Olympia: Τα πρώτα λόγια του διασωθέντα - «Άκουγα κι άλλες φωνές»