ΕΛΛΑΔΑ

Euroferry Olympia: Στο Λιμεναρχείο της Κέρκυρας ο 21χρονος διασωθείς - «Σώθηκα στα τυφλά»

Euroferry Olympia: Στο Λιμεναρχείο της Κέρκυρας ο 21χρονος διασωθείς - «Σώθηκα στα τυφλά»
Ο Λευκορώσος είπε στις Αρχές πώς κατάφερε να σωθεί
AP IMAGES

Ο 21χρονος διασωθείς από το Euroferry Olympia εξιστόρησε στις Αρχές λεπτό προς λεπτό την περιπέτειά του.

Στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας έφτασε το μεσημέρι της Τρίτης (22/2) ο διασωθείς από το Euroferry Olympia 21χρονος Λευκορωσος οδηγός φορτηγού, προκειμένου να δώσει κατάθεση για το περιστατικό.

«Όταν ξύπνησα και κατάλαβα ότι ξέσπασε φωτιά, προσπάθησα να βρω δίοδο διαφυγής αλλά δεν τα κατάφερα. Υπήρχε πολύ υψηλή θερμοκρασία και αποφάσισα να μείνω στην καμπίνα του φορτηγού. Έμεινα για δύο ημέρες και άναβα τα φώτα του φορτηγού σποραδικά για να βλέπω τι γίνεται, γιατί φοβόμουν μην πιάσει φωτιά στο γκαράζ που βρισκόμουν» είπε. Και συνέχισε: «Άκουγα συνέχεια θορύβους αλλά δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονταν. Βγήκα την τρίτη ημέρα που κατάλαβα ότι είχε πέσει η θερμοκρασία και για να σιγουρευτώ έπιασα τις λαμαρίνες με τα χέρια μου. Έψαχνα στα τυφλά και τελικά είδα μια πινακίδα που έγραφε έξοδος κινδύνου. Την ακολούθησα και κατάφερα να βγω από το σημείο που ήμουν», ανέφερε στην κατάθεσή του ο 21χρονος Λευκορώσος.

Νωρίτερα, η Πυροσβεστική ζήτησε από το υπουργείο Ναυτιλίας τη μετακίνηση του Euroferry Olympia κι αυτό γιατί σύμφωνα με την ενημέρωση «έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης», επί του σκάφους στη σημερινή του θέση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας:

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το ΥΝΑΝΠ ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «EUROFERRY OLYMPIA», στη σημερινή του θέση. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.

Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πυροσβεστική για Euroferry Olympia: Εξαντλήθηκαν οι δυνατότητες διάσωσης στη θέση που βρίσκεται

Euroferry Olympia: Πέμπτη μέρα αγωνίας για τους αγνοούμενους - Συνεχίζονται οι έρευνες