ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Σήμερα η κηδεία του 22χρονου φοιτητή που καταπλακώθηκε από τοίχο

Λάρισα: Σήμερα η κηδεία 22χρονου - Καταπλακώθηκε από τοίχο
Κηδεύεται στα Χανιά ο 22χρονος φοιτητής Νίκος Μπιτσάκης.
Larissanet.gr

Λάρισα: Το τελευταίο αντίο σήμερα στον 22χρονο Νίκο Μπιτσάκη.

Στις 3 μετά το μεσημέρι σήμερα, Τετάρτη, θα πουν αντίο συγγενείς και φίλοι στον 22χρονο φοιτήτη που βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα της Κυριακής όταν καταπλακώθηκε από τοίχο στη Λάρισα, την πόλη που σπούδαζε. Η κηδεία του, θα τελεστεί στα Χανιά και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στα Κατσιφαριανά Χανίων, όπου και ήταν ο τόπος καταγωγής του.

Ο 22χρονος φέρεται να κλώτσησε την πόρτα στο οίκημα που βρίσκεται στη συμβολή των Οδών Ασκληπιού και Οικονόμου εξ Οικονόμων, με αποτέλεσμα το τοιχίο στο οποίο στηριζόταν η πόρτα να πέσει και να τον καταπλακώσει.

Χθες, Τρίτη 22 Φλεβάρη, πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη η ιατροδικαστική εξέταση του φοιτητή η οποία σύμφωνα με την ιατροδικαστή Ελένη Ζαγγελίδου, κατέδειξε πως ο θάνατος επήλθε εξαιτίας βαρύτατης κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης από δομικό υλικό.

Χθες το απόγευμα νέοι πραγματοποίησαν συμβολική διαμαρτυρία αφήνοντας στην είσοδο του Δημαρχείου Λάρισας το ματωμένο πανί, αλλά και λίγα τούβλα από το σημείο όπου ο Νίκος Μπιτσάκης άφησε την τελευταία του πνοή.

«Το κεφάλι του πολτοποιήθηκε» λέει αυτόπτης μάρτυρας

Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για το δυστύχημα που οδήγησε στον θάνατο του 22χρονου φοιτητή από τα Χανιά

Συγκλονίζει η περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα για το δυστύχημα ο οποίος έτρεξε να βοηθήσει την παρέα των παιδιών που ούρλιαζαν σοκαρισμένα μόλις συνέβη το κακό. Ο ίδιος εξήγησε πώς ακριβώς συνέβη το τραγικό περιστατικό που κόστισε την ζωή στο 22χρονο παλικάρι από την Κρήτη.

«Περνώντας κλώτσησε την πόρτα ή απλά πήγε να στηριχτεί από αυτή γιατί είχε παραπατήσει, και τότε γκρεμίστηκε το ετοιμόρροπο ήδη τοιχίο και έπεσε στο κεφάλι του πολτοποιώντας το» περιέγραψε την εικόνα που αντίκρισε ο περίοικος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα onlarissa.gr

Ποιός ήταν ο άτυχος 22χρονος φοιτητής

Ο αδικοχαμένος φοιτητής, γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Χανιά από όπου έφυγε για σπουδές στην Λάρισα όταν πέρασε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Ο Νίκος Μπιτσάκης στην εφηβική του ηλικία ασχολήθηκε ενεργά με την ποδηλασία, ανήκε στο σωματείο «Τάλως» και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός ενώ είχε καταγράψει πάρα πολλές διακρίσεις και μετάλλια σε αγώνες.

Μία γυναίκα η οποία διαμένει κοντά στο σπίτι που συντελέστηκε η τραγωδία περιέγραψε στην ιστοσελίδα onlarissa.gr το τι άκουσε τη μοιραία ώρα. «Άκουσα φωνές κατά τις 8 η ώρα, βγαίνω έξω και βλέπω αστυνομία και ασθενοφόρο να έχουνε μαζευτεί στο σημείο, και φαντάστηκα πως θα ήταν κάποιο μεθυσμένο παιδί, όπως συμβαίνει συνήθως στο συγκεκριμένο σημείο και μαθαίνω μετά πως συνέβη αυτή η τραγωδία» είπε η γυναίκα.

Παράλληλα, στο σημείο σπεύδουν πολλοί Λαρισαίοι για να αποθέσουν ένα λουλούδι κι ένα κερί στη μνήμη του αδικοχαμένου 22χρονου, ενώ συγκλονίζει το μήνυμα που έχουνε αφήσει στον τόπο της τραγωδίας το οποίο αναφέρει: «Καλό ταξίδι παλικάρι μου. Συγνώμη για τον κόσμο μας!».

Λάρισα: Καταγγελία για την τραγωδία

O κτηματομεσίτης και πιστοποιημένος πραγματογνώμονας ακινήτων Σαράντης Χαραβελούλης από τη Λάρισα καταγγέλλει δημόσια την Πολεοδομία του Δήμου Λαρισαίων, καθώς όπως τονίζει, τους είχε ενημερώσει από τις 8 Φεβρουαρίου για την επικινδυνότητα του κτηρίου, χωρίς όμως να ληφθούν κάποια μέτρα.

Ο κ. Χαραβελούλης εξηγεί πως επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Πολεοδομία του Δήμου Λαρισαίων για να εκφράσει τις ανησυχίες του για το συγκεκριμένο κτήριο, αλλά τον ενημέρωσαν πως η διαδικασία έπρεπε να γίνει δια ζώσης με έγγραφη καταγγελία. Επισκέφθηκε την πολεοδομία κι εκεί ο υπάλληλος τον ενημέρωσε πως η Πολεοδομία έχει γνώση για το θέμα και ότι μάλιστα έχει πάρα πολλές καταγγελίες.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο:

«Τους ενημέρωσα πως το συγκεκριμένο ακίνητο είναι σε πάρα πολύ κακή κατάσταση, ήταν ηλίου φαεινότερο ότι αυτό ήταν να πέσει με την ώρα που λέμε, στο επόμενο λεπτό…» τους είπε χαρακτηριστικά και αποχώρησε, θεωρώντας πως «μέχρι την επόμενη ημέρα κάποιος θα περάσει να κάνει κάτι…»

Ο κ. Χαραβελούλης θεωρεί αποκλειστικά υπεύθυνη την Πολεοδομία εξηγώντας πως «όταν κάτι είναι ετοιμόρροπο δε περιμένουμε να έρθει ο ιδιοκτήτης γιατί πιθανότατα οι ιδιοκτήτης μπορεί να λείπει στο εξωτερικό ή να είναι ηλικιωμένος…. Άρα μέχρι να έρθει ο ιδιοκτήτης εμείς θα περιμένουμε τι θα γίνει από τον ιδιοκτήτη;»

Λάρισα: Τι απαντά ο δήμος

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Λαρισαίων για το τραγικό περιστατικό και την απώλεια φοιτητή από την κατάρρευση τμήματος περίφραξης ιδιωτικής οικίας, επισημαίνει τα εξής:

«Εκφράζουμε την βαθύτατη οδύνη μας για το θάνατο του 22χρονου φοιτητή, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν για άγνωστους λόγους υποχώρησε τμήμα περίφραξης ιδιωτικής εγκαταλειμμένης οικίας στη Λάρισα. Πρόκειται, αναμφίβολα για τραγωδία, τα αίτια της οποίας διερευνούν οι αρμόδιες αρχές.

Με αφορμή αυτό το τραγικό περιστατικό επισημαίνουμε για μια ακόμα φορά στους ιδιοκτήτες τέτοιων επικίνδυνων κτιρίων ότι η άρση της επικινδυνότητας σύμφωνα με το νόμο, είναι αποκλειστική ευθύνη τους».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Λάρισα: «Το κεφάλι του πολτοποιήθηκε» λέει αυτόπτης μάρτυρας για τον 22χρονο φοιτητή

Λάρισα: Διακεκριμένος ποδηλάτης ο 22χρονος φοιτητής από τα Χανιά που καταπλακώθηκε από τοίχο

Θρήνος στη Λάρισα για τον 22χρονο που καταπλακώθηκε από τοίχο - Είχε γίνει καταγγελία από τις 8/2

Τραγωδία στη Λάρισα: Νεκρός 22χρονος - Καταπλακώθηκε από τοίχο (pics)