ΕΛΛΑΔΑ

Εκπαιδευτήρια Δούκα: Συνέδριο για την Εκπαίδευση πέρα από το σχολικό περιβάλλον

Εκπαιδευτήρια Δούκα: Συνέδριο για την Εκπαίδευση πέρα από το σχολικό περιβάλλον

Καινοτόμες αλλαγές προτείνουν μαθητές και εκπαιδευτικοί  στις πολιτικές και πρακτικές που χρησιμοποιούνται στον τομέα.

Διεθνές Διαδικτυακό Συνέδριο με τον τίτλο «Real World - Real Education», για την ανάδειξη της εκπαίδευσης πέρα από το στενό σχολικό περιβάλλον, διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου με προσκεκλημένους σημαντικούς επιστήμονες και Visionary Leaders της παγκόσμιας εκπαιδευτικής και καινοτόμου κοινότητας.

Κεντρικοί ομιλητές του Συνεδρίου είναι δύο από τους πλέον διακεκριμένους επαγγελματίες στον τομέα τους, ο Andreas Schleicher και ο Richard E. Boyatzis.

Ο Andreas Schleicher, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Δεξιοτήτων, Ειδικός Σύμβουλος Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Γενικού Γραμματέα του ΟΟΣΑ, εισήγαγε και επιβλέπει το Πρόγραμμα PISA (Programme for International Student Assessment) και άλλα διεθνή όργανα που έχουν δημιουργήσει μια παγκόσμια πλατφόρμα για policy-makers, ερευνητές και εκπαιδευτικούς από όλες τις χώρες με σκοπό την καινοτομία και την αλλαγή των εκπαιδευτικών πολιτικών και πρακτικών.

Ο Richard E. Boyatzis, Καθηγητής Οργανωτικής Συμπεριφοράς, Ψυχολογίας και Γνωστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Case Western Reserve των Η.Π.Α., θα εξηγήσει μέσα από αληθινά παραδείγματα, πώς η συναισθηματική νοημοσύνη και η συμπόνια μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ηγετικών χαρακτηριστικών και σχέσεων που θα βασίζονται σε γερά θεμέλια.

Στο Συνέδριο που σκοπεύει να αναδείξει τις τάσεις της Εκπαίδευσης πέρα και πάνω από το στενό σχολικό περιβάλλον, θα παρουσιαστούν πρωτοπόρες λύσεις σε αληθινά ζητήματα όχι μόνο από ειδικούς του εκπαιδευτικού χώρου, φορείς και εταιρείες, αλλά και από μαθητές και μαθήτριες που εξελίσσουν τις Γνώσεις, τις Δεξιότητες και τις Αξίες τους προς την κατεύθυνση της καινοτομίας και των Ικανοτήτων του 21ου αιώνα.

Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει τεχνολογικές λύσεις σε καθημερινά προβλήματα, εργαλεία STEAM, εφαρμογές ρομποτικής, λύσεις peer-to-peer, καινοτόμα προϊόντα μεγάλων εταιρειών, gamification, Digital Assistants (AI) στις τάξεις, νεανική επιχειρηματικότητα αλλά και το φαινόμενο της αυξανόμενης βίας, που απασχολεί όλο και συχνότερα την κοινωνία. Παράλληλα, προσεγγίζονται θέματα που αφορούν στην ενσυναίσθηση, τη συναισθηματική αλληλεπίδραση και τις σημαντικές Αξίες και Στάσεις Ζωής σε μια εποχή που κατευθύνεται από τις τεχνολογικές εξελίξεις.

Η παρακολούθηση του Συνεδρίου είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και για δηλώσεις συμμετοχής: https://conference.doukas.edu.gr/