ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για θανάτους ηλικιωμένων σε γηροκομείo

Θεσσαλονίκη- Ποινική δίωξη σε οίκο ευγηρίας
Το επόμενο διάστημα θα απολογηθούν οι υπεύθυνοι, με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME - ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Θεσσαλονίκη: Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος εις βάρος των υπευθύνων οίκου ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών.

Σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, στο συγκεκριμένο γηροκομείο έχασαν τη ζωή τους 36 τρόφιμοι μετά από επιπλοκές, οι οποίες συνδέθηκαν με την Covid-19.

Για την περίπτωση του Ασβεστοχωρίου είχε υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και ακολούθησε έρευνα από αρμόδια ελεγκτική αρχή, το πόρισμα της οποίας διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραγγέλθηκαν ποινικές διώξεις.

Κατά πληροφορίες, στο πόρισμα περιγράφονται μια σειρά από παραβιάσεις των μέτρων πρόληψης κατά της διασποράς του κορονοϊού, όπως υπεράριθμοι τρόφιμοι, μη τήρηση αποστάσεων σε χώρους φιλοξενίας των ηλικιωμένων, μη διενέργεια ανά τακτά διαστήματα δειγματοληπτικών τεστ κ.ά.

Ο δικαστικός φάκελος βρίσκεται ήδη στα χέρια του ανακριτή, όπου θα κληθούν το επόμενο διάστημα να απολογηθούν οι υπεύθυνοι, με την ιδιότητα του κατηγορουμένου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Γηροκομείο Χανιά: Ανατριχίλα για το κολαστήριο - «Δεν ήθελαν να βγαίνουν ζωντανοί οι ηλικιωμένοι».

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Βίλες,πλαστές πράξεις θανάτου και εκατομμύρια ευρώ στο γηροκομείο - κολαστήριο