ΕΛΛΑΔΑ

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στον Ουκρανικό λαό

ΙΣΑ: Στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στον Ουκρανικό λαό
«Κανένας πόλεμος δεν είναι ανεκτός τον 21ο αιώνα», ανέφερε ο περιφερειάρχης Αττικής.
INTIME - ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ανθρωπιστική βοήθεια στον Ουκρανικό λαό από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Ανθρωπιστική βοήθεια, για την στήριξη του Ουκρανικού λαού που υποφέρει από την ρωσική εισβολή στέλνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Η Ομάδα 'Αμεσης Δράσης του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται σε ετοιμότητα με απόφαση του προέδρου του ΙΣΑ και περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, ενώ το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πρόκειται να στείλει 20 κούτες, με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προξενείου της Ουκρανίας.

Την ίδια ώρα ο ΙΣΑ, έκανε έκκληση σε μέλη του συλλόγου τα οποία γνωρίζουν Ουκρανικά και Ρωσικά να συμβάλλουν στην περίθαλψη των προσφύγων. Ήδη 15 γιατροί έχουν δηλώσει ότι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην ομάδα του ΙΣΑ.

Τη θλίψη του για όσα συμβαίνουν στον Ουκρανικό λαό, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης λέγοντας: «Κανένας πόλεμος δεν είναι ανεκτός τον 21ο αιώνα. Οφείλουμε ως χώρα να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται σκληρά. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής οργανώνουν δράσεις ενίσχυσης των αμάχων και των προσφύγων. Έστω και την ύστατη στιγμή, προσευχόμαστε και ελπίζουμε για κατάπαυση του πυρός. Πρέπει άμεσα να σταματήσει η εισβολή και να σωθούν χιλιάδες ζωές που κινδυνεύουν».

Διαβάστε επίσης:

Δέσμευση της Παγκόσμιας Τράπεζας για βοήθεια στην Ουκρανία

ΕΕ: Πρόσθετη οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία