ΕΛΛΑΔΑ

Ασμάτογλου στο Newsbomb.gr: «Η βενζίνη θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ σε 15 - 20 μέρες»

Ασμάτογλου στο Newsbomb.gr: «Η βενζίνη θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ σε 15 - 20 μέρες»
«Δεν έχει όρια αυτή η κατάσταση, έτσι δεν έχουν όρια και μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι τιμές»
Pixabay

Ανατιμήσεις «φωτιά» στα καύσιμα πυροδοτεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Δίχως «ταβάνι» φαίνεται πως θα είναι οι αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων. Ήδη σε πρατήρια της Αθήνας η τιμή ανά λίτρο κοντεύει να φτάσει τα δύο ευρώ. Όπως εκτιμά ο Γιώργος Ασμάτογλου, ο πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων) μιλώντας στο Newsbomb.gr, «η τιμή της βενζίνης σε 15 με 20 μέρες από σήμερα θα ξεπεράσει τα 2 ευρώ» και αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην κατανάλωση, η οποία θα μειωθεί.

«Δεν ξέρουμε μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η κατάσταση. Δεν έχει όρια, έτσι δεν έχουν όρια και μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι τιμές», τονίζει ο κ. Ασμάτογλου καθώς η συνεχής άνοδος στις τιμές της ενέργειας γεννά φόβους για ανατιμήσεις φωτιά σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης, σε βαθμό που δεν θα μπορούν να καλυφθούν από τους καταναλωτές. «Περιμέναμε μετά τη συμφωνία να επηρεαστούν θετικά οι τιμές του αργού πετρελαίου. Ωστόσο, αντί να αποκλιμακωθούν, οι τιμές πετρελαίου ανέβηκαν διεθνώς. Αυτό είναι αρνητικό για όλο τον πλανήτη».

«Είχαμε προβλέψει ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων ότι δεν θα σταματήσει αυτό άμεσα. Μακάρι να υπάρξει ένα τέλος μέχρι μέσα καλοκαιριού, αλλά το βλέπω ότι θα τραβήξει ακόμα παραπέρα», σχολίασε ο κ. Ασμάτογλου.

«Δεν γνωρίζουμε πόσο επηρέασε τον πρωτογενή τομέα, το κομμάτι καυσίμου, ενέργειας και φυσικού αερίου. Δεν ξέρουμε πόσο είναι οι αυξήσεις, δεν ξέρουμε αν το 10%, το 20% ή το 30% είναι όντως η επιβάρυνση του ενεργειακού κόστους», ανέφερε και πρόσθεσε πως «από τον Οκτώβριο μήνα ζητάγαμε να δημιουργηθεί μηχανισμός που να μειώνει τους φόρους. Να υπάρχει ένα αντιστάθμισμα δηλαδή στην τιμή του καυσίμου. Και φυσικά να υπάρχει έλεγχος κερδοσκοπίας. Οι μόνοι που δεν κερδοσκοπούν, καθώς ελέγχονται, είναι οι πρατηριούχοι».

Πετρέλαιο: Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι

Κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι κινούνται οι τιμές του πετρελαίου, μετά την απόφαση των ΗΠΑ να ρίξει στην αγορά μέρος των στρατηγικών αποθεμάτων που διαθέτει.

Σταθεροποιητικά κινείται το ρούβλι μετά τη σφοδρή χθεσινή υποτίμηση. Στα 100:1 η ισοτιμία με το δολάριο.

ΣΕ ΠΟΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε Επίσης:

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης δημιούργησε και πολλαπλασίασε την κρίση ακρίβειας με τις επιλογές του

Αλέξης Τσίπρας: Η κρίση μας βρίσκει με ρεκόρ ακρίβειας σε ενέργεια και καύσιμα