ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: «Δίνουμε τη δυνατότητα σε ομογενείς και πρόσφυγες να εργαστούν στον ξενοδοχειακό κλάδο»

Κικίλιας: Δυνατότητα σε ομογενείς και πρόσφυγες να εργαστούν στον τουρισμό
«Οι πρόσφυγες θέλουμε να ζήσουν αξιοπρεπώς στη χώρα μας», τόνισε ο υπουργός Τουρισμού.
Υπουργείο Τουρισμού

Κικίλιας: Ουκρανοί πρόσφυγες και Έλληνες της διασποράς θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν στον κλάδο του τουρισμού.

Ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, στην τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης που διεξήχθει στην Αθήνα επεσήμανε στον Ουκρανό πρέσβη Sergii Shutenko, τη δυνατότητα που δίνεται σε πρόσφυγες, Έλληνες της διασποράς, Πόντιους και Ουκρανούς, να εργαστούν στον ξενοδοχειακό κλάδο της χώρας.

Μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης, ο κ. Κικίλιας ανέφερε: «Συνομίλησα με τον πρέσβη της Ουκρανίας στην Αθήνα Sergii Shutenko, ο οποίος δυστυχώς δεν μπόρεσε να έρθει στο υπουργείο Τουρισμού, καθώς διαγνώστηκε με Covid. Του εξέφρασα την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον ουκρανικό λαό, σε αυτή την τεράστια ανθρωπιστική κρίση που αντιμετωπίζει η Ουκρανία και, κατόπιν συνεννόησης με τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, τη στήριξη που θέλουμε να δώσουμε».

Κικίλιας-Τηλεδιάσκεψη
O υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τον Ουκρανό πρέσβη Sergii Shutenko στην σημερινή τηλεδιάσκεψη.Υπουργείο Τουρισμού

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι η Ελλάδα θα δώσει τη δυνατότητα σε ομογενείς και πρόσφυγες να εργαστούν στον ξενοδοχειακό κλάδο λέγοντας: «Ήδη δεχόμαστε πρόσφυγες από την Ουκρανία, Έλληνες της διασποράς, Πόντιους και Ουκρανούς πρόσφυγες, στους οποίους με γρήγορες διαδικασίες, σε συνεννόηση με τον τουριστικό και ξενοδοχειακό κλάδο, εκτός από άδεια παραμονής και φροντίδα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε και τη δυνατότητα εργασίας. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφασίζει να δώσει άδεια παραμονής για ένα συν ένα έτη. Εμείς θέλουμε να ζήσουν αξιοπρεπώς στη χώρα μας και τους δίνουμε τη δυνατότητα να μπορέσουν να εργαστούν στον ξενοδοχειακό κλάδο. Πέρυσι μας έλειψαν 50.000 θέσεις εργασίας, είχαμε παραπάνω προσφορά για 50.000 θέσεις εργασίας που δεν καλύφθηκαν από την εγχώρια αγορά».

Τέλος ο Βασίλης Κικίλιας επεσήμανε: «Σε αυτή την τραγική συγκυρία, με τις τραγικές εικόνες και τις απώλειες ανθρώπινων ζωών, εμείς θέλουμε να προτάξουμε πάνω από όλα τον ανθρωπισμό και την αλληλεγγύη. Σημασία έχουν πάνω από όλα οι άνθρωποι».

Διαβάστε επίσης:

Με τον πρέσβη της Ουκρανίας θα συναντηθεί ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας