ΕΛΛΑΔΑ

Ασμάτογλου στο Newsbomb.gr: «Θα αυξηθεί κι άλλο η βενζίνη - Θα ξεπεράσει τα δύο ευρώ το λίτρο»

Ασμάτογλου στο Newsbomb.gr: «Θα αυξηθεί κι άλλο η βενζίνη - Θα ξεπεράσει τα δύο ευρώ το λίτρο»
Δραματική είναι η κατάσταση της ακρίβειας στα καύσιμα
INTIME

Την ώρα που το ράλι στην τιμή της βενζίνης δεν φαίνεται να «βλέπει» την... καρό σημαία, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασμάτογλου, τόνισε πως τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

Σε απόγνωση βρίσκονται πλέον εκατομμύρια Έλληνες καθώς η τιμή των καυσίμων έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, με αποτέλεσμα στα πρατήρια να βλέπουν την άνοδο στη βενζίνη και το πετρέλαιο σε δυσθεώρητα ύψη.

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργο Ασμάτογλου, ο οποίος τόνισε πως το ράλι των τιμών στα καύσιμα θα συνεχιστεί χαρακτηρίζοντας «δραματική» την κατάσταση.

«Μιλάμε για μια δραματική κατάσταση στην αγορά. Το τελευταίο τριήμερο η βενζίνη ανέβηκε κατά 10 λεπτά το πετρέλαιο θέρμανσης βρίσκεται στο 1,5 ευρώ από το 1,20 και το πετρέλαιο κίνησης στο 1,78. Μιλάμε για τιμές πέρα από κάθε φαντασία», σχολίασε ο κύριος Ασμάτογλου.

Η συνέχεια, ωστόσο, φαίνεται πως θα είναι ακόμη... χειρότερη: «Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή η μέση τιμή της βενζίνης είναι στο 1,95 αλλά την εβδομάδα που έρχεται θα δούμε τιμές που θα ξεπεράσουν τα 2,00 ευρώ. Δεν μπορεί να βρεθεί λύση πλέον. Θα δούμε πανύψηλες τιμές σε όλη τη χώρα».

Σχετικά με το αν υπάρχει λύση σε αυτό το πρωτοφανές ράλι τιμών, ο κύριος Ασμάτογλου, υπογράμμισε: «Η λύση είναι μια. Μείωση του ΦΠΑ από το 24% στο 17%, αλλά προσωπικά δεν προβλέπω πως κάτι τέτοιο θα συμβεί. Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης και να μειωθεί, δεν θα αλλάξει κάτι. Μόνο η μείωση του ΦΠΑ μπορεί να φέρει μια βελτίωση στις τιμές».

Τέλος, για το τι έχει φέρει την τιμή των καυσίμων παγκοσμίως σε αυτά τα ύψη, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, σχολίασε: «Προφανώς το ουκρανικό, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Τα καύσιμα είναι χρηματιστηριακό προϊόν και κάποιοι έχουν βρει την ευκαιρία και 'χτυπάνε' την τιμή».

Δεν μειώνονται οι φόροι στα καύσιμα - Δημοσιονομικούς λόγους επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα 24ώρα νωρίτερα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε απορρίψει το ενδεχόμενο μείωσης των φόρων στα καύσιμα τονίζοντας στον ALPHA: «Επιλέγουμε, γιατί σπεύδω να προφτάσω την ερώτηση σας, να μην περιορίσουμε, να μην κόψουμε σήμερα φόρους κατανάλωσης για δύο λόγους: Πολύ μεγάλη δημοσιονομική επίπτωση, μικρό τελικά όφελος στην τελική τιμή, ας πούμε της βενζίνης, αλλά το μεγαλύτερο όφελος θα το έχουν αυτοί που έχουν τις μεγαλύτερες καταναλώσεις. Εάν, λοιπόν, μπορέσουμε -και θα καταφέρουμε- να δημιουργήσουμε έναν δημοσιονομικό χώρο για να στηρίξουμε την κοινωνία, προτιμώ από το να έχουν όλοι από λίγο όφελος, και κυρίως το όφελος να το έχουν αυτοί που έχουν τα μεγαλύτερα αυτοκίνητα, να χρησιμοποιήσω αυτόν το χώρο τον οποίο θα δημιουργήσω για να στηρίξουμε αυτούς που το έχουν σήμερα μεγαλύτερη ανάγκη».

Διαβάστε επίσης:

Δεν μειώνονται οι φόροι στα καύσιμα - Δημοσιονομικούς λόγους επικαλέστηκε ο Πρωθυπουργός

Υπουργείο Ανάπτυξης: Τι προβλέπει η διάταξη για την αισχροκέρδεια - Τα τέσσερα σημεία «κλειδιά»

Κατατέθηκε η τροπολογία για πλαφόν σε καύσιμα και προϊόντα - Ως τις 30 Ιουνίου η ισχύς του μέτρου