ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Αλλάζει ζωή η 9χρονη που «παρέδωσε» η μητέρα της στο ορφανοτροφείο

Βόλος: Αλλάζει ζωή η 9χρονη που «παρέδωσε» η μητέρα της στο ορφανοτροφείο
Humanity Greece

Η ιστορία της 48χρονης μητέρας από τη Νέα Ιωνία που άφησε το παιδί της στο ορφανοτροφείο λόγω σοβαρών οικονομικών προβλημάτων και την οποία έφεραν στο φως της δημοσιότητας η ιστοσελίδα gegonota.news, είχε σοκάρει το πανελλήνιο.

Η 9χρονη που ζει ακόμα στο ίδρυμα και αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, μπορεί και βλέπει πλέον τη μητέρα της γιατί ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες πολίτες και πολλές εταιρείες μετά την καμπάνια στήριξης της ανθρωπιστικής οργάνωσης Humanity Greece.

Οι εθελοντές της οργάνωσης πέρασαν το τριήμερο στον Βόλο και άλλαξαν όλο το σπίτι της 48χρονης ώστε να είναι λειτουργικό για το παιδί, που αναμένεται να επιστρέψει σπίτι μετά την λήξη της σχολικής χρονιάς.

Η οργάνωση με την συγκέντρωση των χρημάτων αποπληρώνει τα χρέη της 48χρονης που ηταν η αιτία να «παραδώσει» το παιδί στο ορφανοτροφείο.

Η Humanity Greece εξασφάλισε ειδικό ερανικό λογαριασμό, ώστε κάθε πολίτης που το επιθυμεί να συμβάλει στην αποπληρωμή των χρεών της μητέρας, προκειμένου η ίδια να καταφέρει να ορθοποδήσει. Το Humanity Greece, μέσω της δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, διαμόρφωσε στρατηγικό πλάνο για την άμεση στήριξη της μητέρας.

Συγκεκριμένα, μέσω διαδικτυακής καμπάνιας, συλλέχθηκε το ποσό των 8,014,00€ ενώ το σύνολο των χρεών της μητέρας ξεπερνούσε τα 10.000€. Σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, που συνέβαλε στην κάλυψη χρέους του νερού αλλά και ειδικού διακανονισμού που εξασφάλισε το Humanity Greece για τη ΔΕΗ, το ποσό οφειλής μειώθηκε στις 5,007,00€.

Ταυτόχρονα, καλύφθηκαν έξοδα λογιστή και νομικού συμβούλου για ένα έτος, υδραυλικού και εργολάβου, αγορά θέρμανσης, κάλυψη υγειονομικών δαπανών ενώ σε συνεργασία με το Rise Club, θα παρέχονται δωρεάν συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης.

«Στην προσπάθεια μας στάθηκε αρωγός η γνωστή αλυσίδα Μαρμαρίδης – Έπιπλα, η οποία πρόσφερε δωρεάν όλα τα νέα έπιπλα του σπιτιού για την μητέρα και το παιδί.
Την Κυριακή 7 Μαρτίου, εθελοντική ομάδα του Humanity Greece μετέβη στο Βόλο για τον καθαρισμό και την διαμόρφωση του σπιτιού το όποιο ήταν μη κατοικήσιμο για πολλούς μήνες. Στην κάλυψη οικιακών αναγκών, κλινοσκεπασμάτων και λευκών ειδών βρέθηκαν οι εταιρείες NEF NEF και JYSK. Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς που σταθήκατε για άλλη μια φορά δίπλα στο έργο μας για να μαζευτεί το ποσό των 8.014,00€.

Παραμένουμε δίπλα στον αγώνα της μητέρας για την επιστροφή του παιδιού στο σπίτι και συνεχίζουμε να στηρίζουμε οποιον πολίτη βρίσκεται σε ανάγκη αφού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας, ξεκινάει το νέο πρόγραμμα υποστήριξης μονογονεϊκών οικογενειών μέσω του Humanity Greece», σημείωσε η επικεφαλής της οργάνωσης κ. Γεωργία Παράσχου.