ΕΛΛΑΔΑ

Λέων στο Newsbomb.gr: Τι οδήγησε στην αμφισβήτηση της ιατροδικαστικής έκθεσης της Μαλένας

Λέων στο Newsbomb.gr: Τι οδήγησε στην αμφισβήτηση της ιατροδικαστικής έκθεσης της Μαλένας
Είναι σύνηθες γενικά μια ιατροδικαστική έκθεση να ανατρέπεται;
Pixabay

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Η επιτροπή ιατροδικαστών απορρίπτει την αρχική αιτία θανάτου της Μαλένας - Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εξηγεί στο Newsbomb.gr για ποιον λόγο έγινε αυτό

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με τα τρία αδελφάκια που έχασαν τη ζωή τους μέσα σε 2μιση χρόνια στην Πάτρα. Οι ειδικοί εξετάζουν μεμονωμένα αλλά και σε διασταύρωση με τις αδερφές της μικρής Τζωρτζίνας όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τις αναλύσεις.

Η άτυπη επιτροπή των ιατροδικαστών που ελέγχει τις εκθέσεις των θανάτων της Μαλένας και της Ίριδας με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκο Καρακούκη, βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης του πορίσματος της και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» ως προς τη Μαλένα «κατά 99% θα απορρίψει ότι η αιτία του θανάτου της ήταν η ηπατική ανεπάρκεια».

Το Newsbomb.gr επικοινώνησε με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων και πρόεδρο της Ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας ώστε να μας εξηγήσει ποια στοιχεία οδήγησαν στην αμφισβήτηση της ιατροδικαστικής έκθεσης.

«Προσωπική και επιστημονική μου κρίση είναι ότι πράγματι στην συγκεκριμένη υπόθεση ο θάνατος της Μαλένας από ηπατική ανεπάρκεια είναι υπό αμφισβήτηση. Δεν φαίνεται να προκρίνεται αυτό ως αιτία θανάτου, καθώς δεν επιβαιώνεται από τα ευρήματα των εκθέσεων και τις πληροφορίες που έχουν δημοσιευθεί και ακουστεί έως τώρα», ανέφερε ο κ. Λέων αναλύοντας πως: «ο παθολογοανατόμος που εξέτασε το ήπαρ μικροσκοπικά καταγράφει κενοτοπιώδη εκφύλιση ηπατικών κυττάρων. Ο ιατροδικαστής που χειρίστηκε την υπόθεση έκρινε ότι αυτό σημαίνει ηπατική ανεπάρκεια. Το εύρημα είναι σωστό, η ερμηνεία του ιατροδικαστή αμφισβητείται».

Είναι σύνηθες γενικά μια ιατροδικαστική έκθεση να ανατρέπεται; Ο πρόεδρος της Ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας μας επεσήμανε ότι «τα ευρήματα δεν αμφισβητούνται. Οι ερμηνίες και η επιστημονική κρίση ως προς τον μηχανισμό και την αιτία θανάτου επιδέχονται αμφισβητήσεις». Όσον αφορά αν αυτό που συμβαίνει με την ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας είναι μεμονομένο γεγονός, ο κ. Λέων τόνισε πως «όχι, είναι ένας γεγονός που μπορεί να συμβεί».

Διαβάστε επίσης:

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα - Ζήνα Κουτσελίνη: «Θα βρεθεί η άκρη του νήματος»

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Καταγγελίες - «φωτιά» για τη Ρούλα – Το tweet που τις αποκάλυψε

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Ανατροπή για την Μαλένα – Δεν «έφυγε» από ηπατική ανεπάρκεια

Θάνατος παιδιών στην Πάτρα: Με «οδηγό» το ιατρικό ιστορικό των κοριτσιών συνεχίζονται οι έρευνες