ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος Ουκρανία: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Έλληνα πρόξενο της Μαριούπολης, Μανώλη Ανδρουλάκη

Πόλεμος Ουκρανία: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Έλληνα πρόξενο της Μαριούπολης, Μανώλη Ανδρουλάκη

Τον συνεχάρη για τη γενναιότητά του - Θα συναντηθούν τις επόμενες ημέρες. 

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε σήμερα με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Μαριούπολη, Μανώλη Ανδρουλάκη, τον συνεχάρη για τη γενναιότητα που επέδειξε και τον ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που προσέφερε και για τον δημόσιο λόγο του.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση του Μεγάρου Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον κ. Ανδρουλάκη τις επόμενες ημέρες.

Ορισμός του ψεύδους ότι είναι αιχμάλωτος ο Έλληνας πρόξενος

Σε οργισμένη διάψευση πληροφοριών ότι ο Έλληνας πρόξενος, Μανώλης Ανδρουλάκης, ο οποίος απομακρύνθηκε πριν από μερικά 24ωρα από τη Μαριούπολη, είναι «αιχμάλωτος» προχώρησαν διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο Έλληνας πρόξενος όχι μόνο είναι καλά στην υγεία του αλλά σε λίγη ώρα θα αναχωρήσει από την πόλη Ουμάν για να συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Μολδαβία προκειμένου από εκεί να επιστρέψει στην Ελλάδα.

«Η είδηση αυτή είναι ο ορισμός του ψεύδους» ανέφεραν οι διπλωματικές πηγές προσθέτοντας ότι το υπουργείο Εξωτερικών είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Μανώλη Ανδρουλάκη και «όλα βαίνουν καλώς».

Το ακόμα πιο εξοργιστικό είναι ότι τα fake news περί αιχμαλωσίς του τα είδε και ο Έλληνας πρόξενος.

Υπενθυμίζεται ότι αν όλα συνεχίζουν να εξελίσσονται ομαλά τότε η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι ο Μανώλης Ανδρουλάκης θα βρεθεί σήμερα, Παρασκευή, στο έδαφος της Μολδαβίας.

Το βράδυ της Τετάρτης ο Μανώλης Ανδρουλάκης διανυκτέρευσε στην πόλη Ζαπορίζια καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας που ισχύει στην Ουκρανία λόγω του πολέμου δεν επέτρεπε τη συνέχιση του ταξιδιού του.