ΕΛΛΑΔΑ

Οι αγκαλιές του Έλληνα πρόξενου με την οικογένειά του – Συγκινητικές εικόνες (pics)

Οι αγκαλιές του Έλληνα πρόξενου με την οικογένειά του – Συγκινητικές εικόνες (pics)
Νίκος Χριστοφάκης

Συγκινητικές εικόνες εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά την άφιξη του Έλληνα πρόξενου, από τη Μαριούπολη – Ο Μανώλης Ανδρουλάκης αγκάλιασε την οικογένεια του και πήρε ξανά στα χέρια του τον μικρό γιό του

Ανακούφιση και συγκίνηση επικράτησαν το απόγευμα της Κυριακής (20/03) στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου μετά από μια «Οδύσσεια» ημερών ο γενικός πρόξενος στην Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης, έφτασε στην Ελλάδα.

Ο Μανώλης Ανδρουλάκης μετά από λεπτούς χειρισμούς του Υπουργείου Εξωτερικών και με μια επιχείρηση άρτια σχεδιασμένη, κατάφερε να φτάσει ασφαλής στην Ελλάδα, περνώντας οδικώς την φλεγόμενη Ουκρανία.

Η πρώτη κίνηση του Μανώλη Ανδρουλάκη ήταν να αγκαλιάσει την γυναίκα του και τον μικρό γιό του.

Δείτε την gallery:

Ο Έλληνας πρόξενος πέρασε πολύ δύσκολες στιγμές, καθώς είχε βρεθεί σε καταφύγιο με ελάχιστα τρόφιμα, νερό και φάρμακα και χρειάστηκε μια καλά συντονισμένη επιχείρηση έτσι ώστε να μπορέσει να απεγκλωβιστεί και να αποχωρήσει με ασφάλεια, έχοντας μαζί του και άλλα μέλη της ελληνικής ομογένειας στη Μαριούπολη.

Το Newsbomb.gr βρέθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου ο Μανώλης Ανδρουλάκης, εμφανώς συγκινημένος, πάτησε σε σε ελληνική γη. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, οι πόρτες άνοιξαν και ο Μανώλης Ανδρουλάκης «πνίγηκε» στις αγκαλιές των συγγενών του.

Διαβάστε επίσης:

Έφτασε στην Αθήνα ο πρόξενος της Μαριούπολης - «Ήρωες είναι οι άνθρωποι που έμειναν πίσω»

Πόλεμος Ουκρανία: Επικοινωνία Μητσοτάκη με τον Έλληνα πρόξενο της Μαριούπολης, Μανώλη Ανδρουλάκη