ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός - Παυλάκης: Κορύφωση του κύματος της πανδημίας το Πάσχα - «Πολλά κρούσματα και θάνατοι»

κορονοϊός
«Δεν τελειώσαμε με τον ιό»
Intime News

«Καμπανάκι» κινδύνου για κορύφωση της πανδημίας του κορονοϊού το Πάσχα, κρούσει ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης

Τους κινδύνους εάν υπάρξει εφησυχασμός στο μέτωπο της πανδημίας του κορονοϊού τόνισε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, τονίζοντας ότι όσες χώρες άνοιξαν το προηγούμενο διάστημα σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Ο καθηγητής έφερε ως παράδειγμα την Δανία όπου υπάρχει ποσοστό εμβολιασμένων 93% με 95%, μέσα στον Μάρτιο έχει περισσότερους νεκρούς από την Ελλάδα.

Ο κ. Παυλάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν τελειώσαμε με τον ιό», ενώ συμπλήρωσε «πρέπει να προφυλαγόμαστε από όλους, αφού και οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν. Τα εμβόλια από μόνα τους δεν είναι δυνατόν να ανακόψουν την επιδημία».

Αναφορικά με το ενδεχόμενος μιας 4ης δόσης εμβολίου, ο κ. Γιώργος Παυλάκης, ανέφερε μιλώντας στον ANT1 ότι αυτή δεν κρίνεται επιβεβλημένη υπογραμμίζοντας όμωςοι «ανοσοκατασταλμένοι θα πρέπει να κάνουν και 4η και 5η δόση…».

«Σχεδόν όλη η βόρεια Ευρώπη έχει νέο επιδημιολογικό κύμα. Από τις 7 Μαρτίου η Ελλάδα έχει νέο επιδημικό κύμα. Η πρόβλεψη είναι ότι περίπου το Πάσχα θα κάνει κορύφωση η πανδημία, με πολλά κρούσματα και θανάτους», είπε, μιλώντας στον ANT1 ο κ. Παυλάκης, τονίζοντας πως «πρέπει να προσέξουμε τώρα», λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον 2.

Θύμισε πως «το φθινόπωρο έλεγα ότι θα έχουμε 25.000 θανάτους μέχρι το Πάσχα. Τώρα βλέπουμε 25.000 κρούσματα και πάμε για 27.000 θανάτους ήδη».

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Κιουμής: Λάθος να αποσυρθούν όλα τα μέτρα πριν το Πάσχα - Απαραίτητη η τρίτη δόση