ΕΛΛΑΔΑ

Έκρηξη στα Γρεβενά: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο – Αγωνία για τους αγνοούμενους

Έκρηξη στα Γρεβενά: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο – Αγωνία για τους αγνοούμενους
Το εργοστάσιο όπου σημειώθηκε η έκρηξη.
greveniotis.gr

Γρεβενά: Μεγάλη έκρηξη σε εργοστάσιο παρασκευής δυναμίτιδας. Συναγερμός για τρεις αγνοούμενους, ισοπεδώθηκε το κτήριο παραγωγής.

Μεγάλη κινητοποίηση το πρωί της Δευτέρας (21/03) στα Γρεβενά, καθώς σημειώθηκε έκρηξη σε εργοστάσιο παρασκευής εκρηκτικών υλών. Συγκεκριμένα, στην ΕΛΤΕΚ σημειώθηκε η έκρηξη η οποία ισοπέδωσε το κτήριο παραγωγής του εργοστασίου, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γρεβενών, Γεώργιος Δαμαστάνης στο Newsbomb.gr.

Μετά την έκρηξη και την άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της αστυνομίας και του ΕΚΑΒ, έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό τριών αγνοουμένων.

Στο νοσοκομείο διακομίστηκε ο φύλακας του εργοστασίου, ο οποίος ήταν σε κατάσταση σοκ αλλά σύμφωνα με πληροφορίες δεν αντιμετωπίζει κάποιον σοβαρό τραυματισμό.

Οι τρεις αγνοούμενοι ήταν κάτοικοι της Κοζάνης και των Γρεβενών, όπως ανέφερε ο κ. Δαμαστάνης στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ενώ ο επικεφαλής της πυροσβεστικής μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία των ερευνών.

«Δεν είχαν πάει όλοι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο», ανέφερε ο αξιωματικός της πυροσβεστικής και στη συνέχεια συμπλήρωσε «δυστυχώς τα μηνύματα είναι δυσάρεστα έχουν βρεθεί κομμάτια από σάρκες».

Στο εργοστάσιο, σύμφωνα με το ThessToday, εργάζονται συνολικά 10 άνθρωποι και επιπλέον υπάρχει και το προσωπικό που είναι υπεύθυνο για την ασφάλεια των κτηρίων. Οι εγκαταστάσεις του εργοστασίου εκτείνονται στα 100 στρέμματα, περιλαμβάνοντας 14 βιομηχανικές εγκαταστάσεις, αποθήκες χωρητικότητας 700 τόνων πρώτης ύλης και 200 τόνων εκρηκτικών υλικών.

Διαβάστε επίσης:

Γρεβενά: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο παρασκευής δυναμίτιδας στην Ιτέα - Τρεις αγνοούμενοι

Έκρηξη Γρεβενά: Η συγκλονιστική μαρτυρία του επικεφαλής της πυροσβεστικής - «Είναι κρανίου τόπος»

Δήμαρχος Γρεβενών στο Newsbomb.gr: Το εργοστάσιο έγινε «χώμα» - Δεν γνωρίζουμε αν ήταν μέσα άνθρωποι

Γρεβενά - ΕΛΤΕΚ: Αυτό είναι το εργοστάσιο εκρηκτικών που ισοπεδώθηκε μετά από έκρηξη