ΕΛΛΑΔΑ

Στο υπ. Οικονομικών οι συνταξιούχοι: Η ακρίβεια μας «έφαγε» δύο συντάξεις

Στο υπ. Οικονομικών οι συνταξιούχοι: Η ακρίβεια μας «έφαγε» δύο συντάξεις
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος από ενώσεις συνταξιούχων που διαμαρτύρονται για την ακρίβεια και τις περικοπές που τους έχουν γίνει
Νίκος Χριστοφάκης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από ενώσεις συνταξιούχων που διαμαρτύρονται για την ακρίβεια και τις περικοπές που τους έχουν γίνει

Βίντεο/φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης

Στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης συνταξιούχοι από όλοι την Αττική προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ακρίβεια αλλά και για τα κομμένα δώρα και αναδρομικά που δεν τους έχουν επιστραφεί.

Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών μετά από πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Στη συγκέντρωση και στην πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών συμμετέχουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ - OAEE - Δημοσίου - ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ - ΕΛΤΑ - ΟΣΕ - ΠΕΣ ΝΑΤ - ΠΣΣ Δικηγόρων - ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ ενώ κάλεσμα έχουν απευθύνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ και Τραπεζών και ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων Αθηνών και Περιχώρων.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συνταξιούχων ΙΚΑ, Δήμος Κουμπούρης, «δεν μπορούμε άλλο, δεν αντέχουμε, μας τσάκισαν τις συντάξεις, μας πήραν πίσω ό,τι δουλέψαμε. Η ακρίβεια μας πήρε πίσω 2 συντάξεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των συνταξιούχων παίρνει σύνταξη κάτω από 600 ευρώ. Θέλουμε τα πληρωμένα δώρα και αναδρομικά μας»

«Οι συνταξιούχοι έχουν υποστεί τη λαίλαπα των μνημονιακών νόμων. Δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε στη λαίλαπα της ακρίβειας, άλλα μας υποσχέθηκε η κυβέρνηση και άλλα κάνει» είπε άλλος ένας εκπρόσωπος των συνταξιούχων.