ΕΛΛΑΔΑ

Καταργείται το πρόστιμο και το πιστοποιητικό εμβολιασμού - Ανοικτό το πότε

Πιστοποιητικό εμβολιασμού
Σχεδόν σίγουρη η κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού πριν από το Πάσχα
Intime News

Κορονοϊός: Πολύ κοντά στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού (πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα) διαμηνύουν λοιμωξιολόγοι και κυβέρνηση - Στον «πάγο» μπαίνει μοιραία και το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 

Κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού πριν από το Πάσχα, εξετάζουν οι αρμόδιες Αρχές, όπως έχουν τονίσει και κυβερνητικά χείλη κατά την διάρκεια του προηγούμενου διαστήματος.

Μαζί με το πιστοπιοητικό εμβολιασμού, ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο, κατάργησης του διοικητικού προστίμου, για τους μη εμβολιασμένους πολίτες άνω των 60 ετών. Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα και θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων για την επιστροφή στην κανονικότητα, ενόψει και της τουριστικής περιόδου.

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταργηθεί το πρόστιμο από τη στιγμή που είναι ειλημμένη απόφαση να καταργηθεί και το πιστοποιητικό εμβολιασμού με μόνο ερώτημα το πότε θα συμβεί αυτό.

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα»

Αναφορικά για το το πιστοποιητικό εμβολιασμού ο κ Θεμιστοκλέους ανέφερε, «θα καταργηθεί αλλά το πότε θα συμβεί αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία και την εισήγηση των ειδικών». «Δεν θα είχε νόημα να προσδιορίσω συγκεκριμένα. Αν είχαμε την ημερομηνία θα την ανακοινώναμε» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος τόνισε, πως στόχος της κυβέρνησης είναι η επιστροφή στην κανονικότητα, με όσο το δυνατόν λιγότερους περιορισμούς, όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι, με τον ίδιο να τονίζει παράλληλα πως ποιο μέτρο αποφασιστεί από την επιτροπή να αρθεί, όπως για παράδειγμα τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, θα γίνει η επανεξέτασή τους και πάλι προς τον φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης:

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του προστίμου των €100 στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί