ΕΛΛΑΔΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του προστίμου των €100 στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί

Ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάργησης του προστίμου των €100 στους άνω των 60 που δεν έχουν εμβολιαστεί
Ο Μάριος Θεμιστοκλέους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταργηθεί εκτός από το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους

«Παράθυρο» για κατάργηση του διοικητικού προστίμου των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί άφησε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στο πλαίσιο των συζητήσεων που γίνονται για την επιστροφή στην κανονικότητα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Θεμιστκολέους δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να καταργηθεί το πρόστιμο από τη στιγμή που είναι ειλημμένη απόφαση να καταργηθεί και το πιστοποιητικό εμβολιασμού με μόνο ερώτημα το πότε θα συμβεί αυτό.

«Όλα αυτά εξετάζονται αυτή τη στιγμή. Το διοικητικό πρόστιμο είναι κάτι το οποίο απέδωσε και συνεχίζει να αποδίδει, γιατί -έστω και πολύ χαμηλά ραντεβού, αυτή τη στιγμή συνεχίζουμε να παίρνουμε και ραντεβού πρώτης δόσης. Όλα αυτά συνεκτιμώνται. Ο κύριος σκοπός όλων μας (…) είναι να επιστρέψουμε πλήρως σε μια κανονικότητα, αλλά αυτό είναι πολύ πρόωρο για να τεθεί από τώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεμιστοκλέους.

Θεμιστοκλέους: Θα καταργηθεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ερώτημα το πότε

Όπως είπε o Μάριος Θεμιστοκλέους για το πιστοποιητικό εμβολιασμού «θα καταργηθεί αλλά το πότε θα συμβεί αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά στοιχεία και την εισήγηση των ειδικών». «Δεν θα είχε νόημα να προσδιορίσω συγκεκριμένα. Αν είχαμε την ημερομηνία θα την ανακοινώναμε» πρόσθεσε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σύμφωνα με τον ίδιο «έχουμε αύξηση κρουσμάτων αλλά όχι πίεση στη νοσηλεία και αν συνεχιστεί έτσι και δεδομένης της βελτίωσης των καιρικών συνθηκών θα προχωρήσουμε στην κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού» σημειώνοντας από τη μια ότι «δεν θα έχουμε ένα πιστοποιητικό μόνιμα» αλλά και ότι «αν οι συνθήκες το επιβάλουν τον Σεπτέμβριο θα επανέλθει (σ.σ. το πιστοποιητικό εμβολιασμού)»

Ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Υγείας του υπουργείου Υγείας ρωτήθηκε στον ΣΚΑΪ και για το ενδεχόμενο τέταρτης δόσης εμβολιασμού κατά του κορονοϊού και απάντησε ότι «αν η εθνική επιτροπή εμβολιασμού μας το πει θα προχωρήσουμε».

Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν τρία ερωτήματα για την τέταρτη δόση: ποιοι θα την κάνουν, πότε θα την κάνουν και αν θα υπάρχει ηλικιακό όριο στη σύσταση.

«Χρειάζονται και άλλα δεδομένα και καμία χώρα δεν την έχει ξεκινήσει αλλά ορισμένες έχουν ανακοινώσει πρόθεση» κατέληξε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Διαβάστε επίσης:

Πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Φουντώνει» η συζήτηση για κατάργηση – Γιατί διαφωνεί μερίδα ειδικών