ΕΛΛΑΔΑ

Πάρος: Η παρέλαση στην Αλυκή κάτω από τη γιγάντια γαλανόλευκη έκλεψε τις εντυπώσεις

Πάρος: Η παρέλαση στην Αλυκή κάτω από τη γιγάντια γαλανόλευκη έκλεψε τις εντυπώσεις
Εθνικό υπερθέαμα από ψηλά
parianostypos.gr

Πάρος: Mαθητές και μαθήτριες με ζωντάνια και παλμό παρέλασαν καμαρωτά την ώρα που ψηλά στο ουρανό κυμάτιζε μια γιγάντια Ελληνική σημαία

Η μαθητική παρέλαση ανήμερα της 25ης Μαρτίου στο νησί της Πάρου που έκλεψε τις εντυπώσεις και σκόρπισε ρίγη συγκίνησης, ήταν αυτή της Αλυκής.

Πραγματοποιήθηκε σε ένα χώρο κόσμημα, στο νέο λιμάνι του Αλιευτικού Καταφυγίου για πρώτη φορά, και οι πρωταγωνιστές της, μαθητές και μαθήτριες με ζωντάνια και παλμό παρέλασαν καμαρωτά την ώρα που ψηλά στο ουρανό κυμάτιζε μια γιγάντια Ελληνική σημαία επιφάνειας 24 τ.μ που σκόρπιζε ρίγη εθνικής ανάτασης σκίζοντας τον ουρανό της Αλυκής!

Το θέαμα της παρελαύνουσας νεολαίας υπό τη σκέπη της μεγαλειώδους γαλανόλευκης ήταν καθηλωτικό για όσους το παρακολούθησαν θαυμάζοντας τα παιδιά την ώρα που απέτειναν φόρο τιμής στο εθνικό μας σύμβολο, 201 χρόνια μετά από την δίκαιη ώρα της Ελληνικής Εθνεγερσίας.

Μετά το πέρας της περήφανης παρέλασης, τα παιδιά χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς ενώ προσφέρθηκαν επίσης κεράσματα στον παραβρισκόμενο κόσμο που καταχειροκρότησε τα νιάτα της Αλυκής.

Πηγή: parianostypos.gr