ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Σάμο: «Καίει σε δύσβατα εδάφη», λέει ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Σάμο: «Καίει σε δύσβατα εδάφη», λέει ο δήμαρχος στο Newsbomb.gr
Facebook Georgios Stantzos

Για δεύτερη ημέρα καίει η φωτιά στη Σάμο

Σε εξέλιξη είναι η φωτιά που εκδηλώθηκε το πρωί της Τρίτης στη Σάμο με τις επίγειες δυνάμεις να δίνουν μάχη όλη τη νύχτα για να περιορίσουν κατά το δυνατόν το μέτωπο, σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Newsbomb.gr o δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος.

«Η πυρκαγιά έχει μεγάλη περίμετρο και καίει σε δύσβατα εδάφη στο όρος Καρβούνη. Επιχειρούν επίγειες δυνάμεις με πεζοπόρα τμήματα και δύο πτητικά μέσα. Είναι σε αρκετά καλά δεδομένα από εχθές το βράδυ, αν και υπάρχουν συνεχές αναζοπυρώσεις. Αυτή τη στιγμή είναι μόνο ένα μέτωπο ενεργό», σχολίασε ο κ. Στάντζος.

Επεσήμανε πως δεν απειλείται καμία κατοικημένη περιοχή και πρόσθεσε πως περιμένουν «την αναστολή της προληπτικής απομάκρυνσης από το χωριό Βουρλιώτες».

Νωρίτερα, ο δήμαρχος είχε δημοσιεύσει στα social media ότι δύο εθελοντές τραυματίστηκαν ελαφρά και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το ΕΚΑΒ και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Κατά πληροφορίες ο ένας από τους εθελοντές τραυματίστηκε στο μάτι και ο δεύτερος αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα.

Στην φωτιά στη Σάμο επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 19 οχήματα, συνδρομή παρέχουν 40 εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ ενώ το βράδυ της Τρίτης στο νησί έφτασαν ενισχύσεις από την Ικαρία και συγκεκριμένα έξι άτομα με δύο οχήματα από τον Σύλλογο Εθελοντών Πυροσβεστών Αγίου Κηρύκου.

Ακόμα, μετά την απόφαση της Πυροσβεστικής για την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων της Κοινότητας Βουρλιωτών είχε αποφασιστεί το Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο της περιοχής να μην λειτουργήσουν σήμερα, Τετάρτη (30/03), για την προστασία και την ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης:

Μάχη με τις φλόγες στη Σάμο - Τι δήλωσε ο πρόεδρος των Βουρλιωτών στο Newsbomb.gr