ΕΛΛΑΔΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Και άλλο «χτύπημα» στο σουβλάκι: Από 1η Απριλίου ανεβαίνει η τιμή της πίτας

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr - Και άλλο «χτύπημα» στο σουβλάκι: Από 1η Απριλίου ανεβαίνει η τιμή της πίτας
Η ακρίβεια προκαλεί... εγκεφαλικά
unsplash.com

Σε κλοιό ανατιμήσεων έχει εισέλθει πλέον το σύνολο της οικονομίας - Οι καταναλωτές καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, ακόμα και για ένα σουβλάκι

Το σουβλάκι «χτυπήθηκε» όσο κανένα άλλο τρόφιμο από την ακρίβεια. Η τιμή του εμφανίζει ήδη ανοδική πορεία ενώ αναμένεται και περαιτέρω αύξηση από 1η Απριλίου, όπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες ψησταριών.

Ο Τάσος Περδίκης, ιδιοκτήτης σουβλατζίδικου στη Βαρβάκειο, στο κέντρο της Αθήνας, ανησυχεί για τις μεγάλες αυξήσεις στην ενέργεια, αλλά και στις πρώτες ύλες που έχουν κάνει δύσκολα τα πράγματα. Ωστόσο ο ίδιος επιμένει ότι δεν θα ανεβάσει τιμές και θα προσπαθήσει να τις απορροφήσει.

Ο κ. Περδίκης ήταν ιδιαίτερα προβληματισμένος για την τιμή της πίτας που και αυτή αναμένεται να πάρει τα πάνω της με μια αύξηση της τάξεως του 8% - 10% από 1η Απριλίου. «Μας έχουν ειδοποιήσει εδώ και μια εβδομάδα ότι η πίτα για το σουβλάκι θα πάρει αύξηση περίπου 10%», λέει στο Newsbomb.gr. «Το αέριο που χρησιμοποιούμε στα καταστήματά μας δεν έπεσε, τα άλευρα συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Τα υλικά συσκευασίας έχουν ανέβει από πέρυσι στο 100%. Τον Δεκέμβριο πληρώσαμε το χαρτί περιτυλίγματος 1,80 ευρώ και σήμερα το αγοράζουμε 3,25%. Και αυτές είναι τιμές χωρίς ΦΠΑ. Αν βάλουμε και το 24% του ΦΠΑ οι τιμές ξεφεύγουν. Θα πρέπει με κάποιον τρόπο να μειωθεί ο ΦΠΑ για να μπορέσουν να κρατηθούν οι τιμές».

Και έτσι το αγαπημένο φαγητό των Ελλήνων έχει πάψει πια να είναι η φτηνή λύση που γεμίζει το στομάχι.

Ακόμα ένας ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στο κέντρο της Αθήνας, ο Κωνσταντίνος Χρηστάκης, αναφέρει στο Newsbomb.gr πως «αναγκαστήκαμε να κάνουμε μια μικρή αύξηση. Όσο αυξάνεται το ηλιέλαιο, η ενέργεια, το κρέας θα πρέπει να αυξήσουμε και εμείς την τιμή πώλησης για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις μας να παραμείνουν υγιής. Ας μην ξεχνάμε ότι σήμερα το ρεύμα το πηρώνουμε σε διπλάσια ή ακόμα και τριπλάσια τιμή».

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Οι πατάτες «εκτοξεύουν» το σουβλάκι στα 4 ευρώ

Μετά το σουβλάκι χωρίς πατάτες, έρχεται και η «εξαφάνιση» για καλαμαράκια και κολοκυθάκια τηγανητά

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Η ακρίβεια «σκοτώνει» το σουβλάκι - Τεράστιες αυξήσεις το επόμενο διάστημα

Σουβλάκι: Πόσο θα κοστίζει τώρα που ακριβαίνει;