ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Οι πατάτες «εκτοξεύουν» το σουβλάκι στα 4 ευρώ

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Οι πατάτες «εκτοξεύουν» το σουβλάκι στα 4 ευρώ
«Θα αναγκαστούμε να ανεβάσουμε τις τιμές, περίπου 20% πάνω»
Facebook

«Το ηλιέλαιο όχι μόνο έχει ακριβύνει αλλά υπάρχει περίπτωση να έχει και έλλειψη», αναφέρει ο κ. Χρηστάκης

Το κύμα ανατιμήσεων παρέσυρε όπως είναι φυσικό και το αγαπημένο έδεσμα των Ελλήνων, το σουβλάκι. Κι αυτό γιατί οι αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών ανεβάζουν το κόστος παραγωγής στο σουβλάκι με αποτέλεσμα να μετατρέπεται σιγά σιγά σε είδος «πολυτελείας». Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε στον Μάρτιο η τιμή του ανέβηκε κατά 0,30 λεπτά.

Ο Χρηστάκης Κωνσταντίνος, ιδιοκτήτης καταστήματος εστίασης στο κέντρο της Αθήνας, επιβεβαιώνει στο Newsbomb.gr ότι η τιμή στο σουβλάκι αναμένεται να πάρει την «ανηφόρα» ακολουθώντας τις διεθνείς ανατιμήσεις του τελευταίου διαστήματος και τις αύξησεις στο κόστος της ενέργειας, του ηλιέλαιου, των κρεάτων, φτάνοντας ακόμη και μέχρι τα 4 ευρώ.

«Οι τιμές έχουν πάρει τα ύψη. Το ηλιέλαιο όχι μόνο έχει ακριβύνει αλλά υπάρχει περίπτωση να έχει και έλλειψη. Αγόρασα πριν λίγο καιρό τα 10lt προς 10 ευρώ και σήμερα αγοράζω τα ίδια λίτρα πάνω από 30 ευρώ», ανέφερε ο κ. Χρηστάκης.

Και συνέχισε: «Θα έχουμε αύξηση των τιμών, αν και θα προσπαθήσουμε να απορροφήσουμε κάποιο μέρος. Οι τιμές του καταλόγου θα ανέβουν γιατί θέλουμε να έχουμε μια υγιή επιχείρηση, με δηλωμένους και πληρωμένους υπαλλήλους, με πληρωμένη εφορία και τακτοποιημένες όλες τις υποχρεώσεις».

«Ακούμε συχνά για την τιμή στο σουβλάκι. Η τιμή πρέπει να διαμορφώνεται, δεν μπορεί να παραμένει σταθερή όταν οι τιμές σε ενέργεια και πρώτες ύλες έχουν εκτοξευθεί. Εμείς πουλάμε το τυλιχτό 3.30 ευρώ, ενώ πριν το είχαμε στα 3 ευρώ. Προσέχουμε πολύ τις πρώτες ύλες, είναι πολύ σημαντικό αυτό στη δουλειά μας», σχολίασε ο ιδιοκτήτης ενός πολύ προσεγμένου μαγαζιού που μπορείς να βρεις από βουβαλίσια καλαμάκια μέχρι μαύρο χοίρο.

Στο κατάστημα του ο κ. Χρηστάκης ανέφερε πως «οι πατάτες δεν υπάρχει περίπτωση να βγούνε από το τυλιχτό. Δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει κανένας επαγγελματίας. Θα αναγκαστούμε να ανεβάσουμε τις τιμές, περίπου 20% πάνω. Θα το κάνουμε γιατί και οι εργαζόμενοι θα λάβουν αυξήσεις, λόγω ότι η ενέργεια έχει ανέβει και τα έξοδά τους έχουν αυξηθεί».

Αν και γνωρίζει ότι η αύξηση των τιμών θα οδηγήσει στην πτώση της πελατείας του, ο ίδιος δεν είναι διατεθειμένος να κάνει καμία έκπτωση στην ποιότητα των προϊόντων του σεβόμενος τον καταναλωτή. «Πέφτει η δουλειά όσο αυξάνεται η τιμή και πέφτει και ο τζίρος. Το ζητούμενο είναι να παραμείνουν υγιής οι επιχειρήσεις και να μην ρίξουμε την ποιότητα».

Διαβάστε επίσης:

Μετά το σουβλάκι χωρίς πατάτες, έρχεται και η «εξαφάνιση» για καλαμαράκια και κολοκυθάκια τηγανητά

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: Η ακρίβεια «σκοτώνει» το σουβλάκι - Τεράστιες αυξήσεις το επόμενο διάστημα