ΕΛΛΑΔΑ

Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε η δημοσιοποίηση των εκθέσεων του Γραφείου Κτηματογράφησης Αθηνών

Κτηματολόγιο Αθήνα
Όσα πρέπει να γνωρίζετε
Intime News

Κτηματολόγιο: Ξεκίνησε η δημοσιοποίηση των εκθέσεων του Γραφείου Κτηματογράφησης Αθηνών για τις αιτήσεις διόρθωσης που υποβλήθηκαν - Προθεσμία ενημέρωσης των θιγόμενων έως 27 Απριλίου 2022

Μετά τη Συλλογή Δηλώσεων για τα ακίνητα εντός του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε η Προανάρτηση και η Ανάρτηση των Κτηματολογικών στοιχείων και όσοι διαφωνούσαν με τα αποτελέσματά τους υπέβαλαν αίτηση διόρθωσης.

Την 29η Μαρτίου 2022 ξεκινά η Δημοσιοποίηση των εκθέσεων του Γραφείου Κτηματογράφησης για τις αιτήσεις διόρθωσης κτηματολογικών στοιχείων των ακινήτων εντός του Δήμου Αθηναίων, η οποία διενεργείται για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, μέσω του ktimatologio.gov.gr (με κωδικούς taxisnet), σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, με σκοπό τη συγκέντρωση όλων των τεκμηριωμένων απόψεων πριν ξεκινήσει το έργο της η Επιτροπή Εξέτασης Υποθέσεων.

Έτσι, όσοι αιτήθηκαν διόρθωση κατά την Ανάρτηση και όσοι ιδιοκτήτες θίγονται (επηρεάζονται) θα ενημερωθούν για τις αιτιολογημένες εκθέσεις που συνέταξε το Γραφείο Κτηματογράφησης.

Εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριάντα ημερών από την ημερομηνία δημοσιοποίησης της έκθεσης, ήτοι από την 29η Μαρτίου έως την 27η Απριλίου 2022, πρέπει να γνωστοποιήσουν σε κάθε τρίτο θιγόμενο ιδιόκτητη την υποβληθείσα αίτηση, την έκθεση του Γραφείου Κτηματογράφησης και (εάν έχει απορριφθεί η αίτησή τους) τις αντίθετες απόψεις τους που θα έχουν τεκμηριώσει, μέσω του ktimatologio.gov.gr (με κωδικούς taxisnet).

Τα αποδεικτικά γνωστοποίησης προς τους θιγόμενους ιδιοκτήτες υποβάλλονται εντός της παραπάνω προθεσμίας μέσω του ktimatologio.gov.gr, με χρήση κωδικών taxisnet, αλλιώς η αίτηση απορρίπτεται.

Οι τρίτοι θιγόμενοι ιδιοκτήτες μπορούν, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριάντα ημερών, ήτοι από την 28η Απριλίου έως την 27η Μαΐου 2022, είτε να αιτιολογήσουν τις αντίθετες απόψεις τους, προσκομίζοντας σχετικά στοιχεία, είτε να συμφωνήσουν γραπτά για τη διόρθωση, διαφορετικά θεωρείται ότι συμφωνούν με τη διόρθωση.

Η αίτηση διόρθωσης, η έκθεση του Γραφείου Κτηματογράφησης και οι στοιχειοθετημένες αντίθετες απόψεις διαβιβάζονται από το Κτηματολόγιο στις Επιτροπές Εξέτασης Υποθέσεων (άρθρο 7Α του ν.2308/95), ενώ, εάν δεν έχουν υποβληθεί αντίθετες απόψεις, το Γραφείο Κτηματογράφησης διορθώνει τις εγγραφές.

Επισημαίνεται ότι:

  • Η διαδικασία πραγματοποιείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά στο ktimatologio.gov.gr. (με κωδικούς taxisnet) σε προθεσμίες που ορίζονται από το Ελληνικό Κτηματολόγιο και ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του.
  • Οι δικηγόροι και οι μηχανικοί των αιτούντων και των θιγομένων έχουν δικαίωμα πρόσβασης στις εκθέσεις και στα τυχόν συνημμένα που αναρτώνται στο ktimatologio.gov.gr (χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης στο portal.olomeleia.gr και στο ΤΕΕ, αντίστοιχα).

Επικοινωνία με το Γραφείο Κτηματογράφησης Αθηνών:

Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 8.00 - 16.00 και κάθε Τετάρτη: 11.00 έως 19.00.

Πληροφορίες – ραντεβού: τηλ: 2100 101010