ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση 50.000 ευρώ από δημοτικό γυμναστήριο

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση 50.000 ευρώ από δημοτικό γυμναστήριο

Ενόχους για υπεξαίρεση ποσού άνω των 50.000 ευρώ από δημοτικό γυμναστήριο έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δύο κατηγορούμενους, στους οποίους επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 και 3 ετών, αντίστοιχα. Η ποινή μετατράπηκε, για καθέναν, προς 5 ευρώ ημερησίως, ενώ η έφεση αποφασίστηκε να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Η υπόθεση αφορούσε γυμναστήριο κοινωφελούς επιχείρησης που ανήκει σε περιφερειακό δήμο της Θεσσαλονίκης, ενώ η πράξη φέρεται να τελέστηκε το διάστημα από τον Φεβρουάριο του 2015 έως τον Μάιο του 2017.

Ως κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν να δικαστούν ένας άνδρας και μία γυναίκα. Ο πρώτος με την ιδιότητα του δημοτικού υπαλλήλου και αρμόδιος για τις εισπράξεις των συνδρομών, ενώ η δεύτερη, ως πρώην διοικητή υπάλληλος της κοινωφελούς επιχείρησης και υπεύθυνη - ακόμη και μετά τη συνταξιοδότησή της - για τις τραπεζικές καταθέσεις των προερχόμενων από τις συνδρομές χρηματικών ποσών.

Η δικογραφία αναφέρεται σε 2.119 αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, συνολικής αξίας 51.166 ευρώ, που δεν αποτυπώθηκαν στο ημερήσιο διπλότυπο φύλλο συναλλαγών και δεν κατατέθηκαν στο λογιστήριο. Προκειμένου να συγκαλύψουν την πράξη τους, πάντα κατά το κατηγορητήριο, συμπλήρωναν το παραπάνω φύλλο συναλλαγών με αποδείξεις προγενέστερων ημερομηνιών.

Οι ίδιοι αρνήθηκαν την κατηγορία αποποιούμενοι των δικών τους ευθυνών.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων