ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Στη Μαλένα και στην Ίριδα στρέφονται οι έρευνες - Τι λέει η Μαστοράκου στο Newsbomb.gr

Πάτρα: Στη Μαλένα και στην Ίριδα στρέφονται οι έρευνες - Τι λέει η Μαστοράκου στο Newsbomb.gr
Πώς βρέθηκε η κεταμίνη στην Τζωρζίνα

Πάτρα: «Δεν είναι σίγουρο 100% ότι θα έχει χρησιμοποιήσει η μητέρα την ίδια διαδικασία», ανέφερε η γιατρός

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις με την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και το ένταλμα σύλληψης σε βάρος της μητέρας, στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, μίλησε στο Newsbomb.gr για μεγάλη δικαίωση των γιατρών της Πάτρας, διότι όπως είπε έθεσαν πρώτοι τα ερωτηματικά και υπήρχε μια μεγάλη αγωνία για το αν θα βρεθεί ο τρόπος να αποδειχθεί επιστημονικά το τι ακριβώς συνέβη στην 9χρονη Τζωρτζίνα

Για τα άλλα δύο κοριτσάκια η κα Μαστοράκου ανέφερε ότι «θα ανοίξει ο κύκλος της διερεύνησης και των άλλων δύο παιδιών. Αυτό θα γίνει σε δείγμα ιστών που έχει κρατηθεί. Δεν είναι σίγουρο 100% ότι θα έχει χρησιμοποιήσει η μητέρα την ίδια διαδικασία».

Για τον τρόπο που χορηγείται η κεταμίνη, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, σχολίασε πως «η κεταμίνη χορηγείται με τρεις τρόπους, ενδοφλέβια, ενδομυικά και από τη μύτη. Η πιο πιθανή εκδοχή και για τα τρία κορίτσια, είναι να έχει γίνει χρήση της κεταμίνης με εισπνεόμενο τρόπο». Όπως γνωρίζουμε, ειδικά στην περίπτωση της 7μηνης Ίριδας, το κοριτσάκι είχε πάντα στην αγκαλιά του ένα πανάκι. Πιθανότατα το πανάκι να ήταν εμποτισμένο με κεταμίνη, αν έχει χρησιμοποιηθεί η ίδια μέθοδος, ανέφερε η γιατρός.

Πώς βρέθηκε η κεταμίνη στην Τζωρζίνα

«Στην Τζωρτζίνα υπήρχε μεγάλη προνοητικότητα και πήραν αίμα και πολύ βιολογικό υλικό την ώρα που πέθανε», επεσήμανε η κα Μαστοράκου και συμπλήρωσε πως: «Η κεταμίνη είναι μια ουσία που είναι εντελώς ασυνήθης. Στον βασικό τοξικολογικό έλεγχο σε Πάτρα και Καραμανδάνειο δεν βρέθηκε κάτι. Να πούμε ότι υπάρχουν πάνω από 200 με 300 ναρκωτικές ουσίες που για να ανιχνευθούν πρέπει να γίνουν ξεχωριστές αναλύσεις».

Το χρονικό, οι εξετάσεις που «μίλησαν» και οι περίεργες συμπτώσεις που οδήγησαν στη σύλληψη

Ήταν αρχές Φεβρουαρίου όταν τα ρεπορτάζ στις εφημερίδες έκαναν λόγο για τρεις μυστηριώδεις θανάτους παιδιών στην Πάτρα που διερευνούσαν οι γιατροί προσπαθώντας να φωτίσουν τα αίτια των τραγωδιών. Ψάχνοντας πιθανό ιατρικό λάθος ή ένα ιατρικό παράδοξο αλλά σε καμία περίπτωση πιθανότητα εγκληματική ενέργεια.

Τον Απρίλιο του 2019 η 3,5 ετών τότε Μαλένα πεθαίνει ενώ νοσηλεύεται με λευχαιμία και η κατάστασή της έχει σταθεροποιηθεί. Ο θάνατος αποδόθηκε σε «ηπατική ανεπάρκεια», κάτι που αμφισβητήθηκε και πλέον επανεξετάζεται από επιτροπή ιατροδικαστών υπό τον Νίκο Καρακούκη.

Σχεδόν 11 μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2020, την τελευταία της πνοή στην κούνια της αφήνει η μόλις 6 μηνών Ίριδα ενώ στο σπίτι βρίσκονται η Ρούλα Πισπιρίγκου και η αδερφή της. Η οικογένεια του κοριτσιού απευθύνεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων όπου αποφαίνεται ότι ο θάνατος του μωρού οφειλόταν σε σπανιότατη «αγενεσία βλεφοκόμβου».

Ο επίλογος των τριών κοριτσιών θα γραφτεί στα τέλη Ιανουαρίου 2022 στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, όταν «σβήνει» η 9χρονη Τζωρτζίνα. Ο θάνατός της δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ενώ ο έλεγχος στους γονείς για κάποιο κληρονομικό γονίδιο δεν δείχνει τίποτα.

Τα δημοσιεύματα, τα αναπάντητα ερωτήματα και η πίεση της κοινής γνώμης έχουν ως αποτέλεσμα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διατάζει προκαταρκτική εξέταση, με το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής να αναλαμβάνει την προανακριτική διαδικασία.

Υπό άκρα μυστικότητα το Ανθρωποκτονιών είχε μάθει εδώ και δύο εβδομάδες προφορικά από την ιατροδικαστική υπηρεσία ότι η Τζωρτζίνα πέθανε από εξωγενή παράγοντα. Ότι κάποιος της είχε χορηγήσει κεταμίνη, ουσία θανατηφόρα που δεν συνδεόταν με τη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε λόγω τετραπληγίας. Όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, η κεταμίνη μπορεί να οδηγήσει εάν χορηγηθεί σε μεγάλη ποσότητα σε θάνατο ακόμα και μέσα σε 20 λεπτά.

Αποφασίστηκε το δείγμα να σταλεί στο εργαστήριο του ΑΠΘ για να βεβαιωθεί ότι η ουσία χορηγήθηκε σε μεγάλη ποσότητα. Εδώ και λίγα 24ωρα η Αστυνομία ήταν βέβαιη για τα αποτελέσματα. Είχε διαβιβαστεί η πληροφορία ότι η δόση που χορηγήθηκε στο παιδί ήταν μεγάλη και θανατηφόρα.

Καταλυτικός παράγοντας στις εξελίξεις προκειμένου να μπει στο κάδρο των ερευνών η μητέρα των παιδιών ήταν ότι τα τρία κορίτσια «έσβησαν» όταν δεν ήταν παρόντες γιατροί και νοσηλευτές, παρά μόνο η μητέρα τους. Παράλληλα, από την έρευνα προκύπτει ότι η 9χρονη Τζωρτζίνα κατά τη νοσηλεία της είστε στην Πάτρα, είτε στην Αθήνα, παρουσίαζε ξαφνικά προβλήματα υγείας μόνο παρουσία της μητέρας της και ποτέ όταν ήταν μπροστά κάποιος γιατρός ή νοσηλευτής. Αντιθέτως, όταν έμεινε επί πολλές εβδομάδες σε ΜΕΘ με διαρκή επίβλεψη, δεν παρουσίασε κανένα αιφνίδιο πρόβλημα.

Εντύπωση και θέμα προς διερεύνηση για την Αστυνομία αποτέλεσε ότι και οι τρεις θάνατοι καταγράφονται Σαββατοκύριακο, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία στις περιπτώσεις της Μαλένας και της Τζωρτζίνας, καθώς είναι ημέρες που τα νοσοκομεία έχουν λιγότερη κίνηση και λιγότερο προσωπικό.

Όπως αναφέρουν δικαστικές πηγές η υπόθεση της δολοφονίας του παιδιού δείχνει «απολύτως δεμένη» με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.

Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.

Παραιτήθηκε ο Απόστολος Λύτρας από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Την παραίτησή του από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, της μητέρας που δολοφόνησε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα αποφάσισε ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας, με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται.

Πληροφορίες θέλουν τον δικηγόρο της Ρούλας Πισπιρίγκου να παραιτείται από την υπεράσπισή της μετά την αποκάλυψη ότι ήταν η 33χρονη που δολοφόνησε την Τζωρτζίνα με τις αρχές να εξετάζουν και το ενδεχόμενο να εμπλέκεται και στον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας που έχασαν τη ζωή τους πριν την 9χρονη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, δε, ότι ο κ. Λύτρας εμφανίζεται να θεωρεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου με τη στάση της και όσα του είχε πει, πριν να συλληφθεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση της κόρης της, τον εξέθεσαν ως νομικό.

Διαβάστε επίσης:

Ο διάλογος της Ρούλας με τον αστυνομικό: «Πάμε Αθήνα για κατάθεση»- «Με μεγάλη χαρά»

Πάτρα: Αυτή είναι η ποινή που αντιμετωπίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Σίσσυ Χρηστίδου για Πάτρα: «Μαύρη νύχτα, πάγωσα και ας το φοβόμασταν»

Πάτρα: Άφαντος ο Μάνος Δασκαλάκης - Δεν πήγε για δουλειά

Πάτρα: Παραιτήθηκε ο Απόστολος Λύτρας από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Σχετικές ειδήσεις