ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Πάτρα: Αυτή είναι η ποινή που αντιμετωπίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Αυτή είναι η ποινή που αντιμετωπίζει η Ρούλα Πισπιρίγκου
Πάτρα: Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Πάτρα: Τι προβλέπει ο Ποινικός Κώδικας για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Με ισόβια κάθειρξη βρίσκεται αντιμέτωπη η Ρούλα Πισπιρίγκου που κατηγορείται ότι με πρόθεση αφαίρεσε τη ζωή της κόρης της Τζωρτζινας.

Μετά την τελευταία αλλαγή του άρθρου 299 του Ποινικού Κώδικα, σε αυτόν αναφέρεται ότι «όποιος σκότωσε με πρόθεση άλλον τιμωρείται με ισόβια κάθειρξη».

Σημειώνεται, ότι σε περίπτωση που συσχετισθούν τελικά και οι άλλες δικογραφίες που αφορούν στα αλλά δυο παιδιά της οικογένειας και εάν ασκηθεί και γι’ αυτά δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για άλλους θανάτους, η Ρούλα Πισπιριγκου θα μπορούσε να καταδικαστεί ακόμα και σε δυο ή τρεις φορές ισόβια καθειρξη.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση δεν θα εκτίσει -σύμφωνα με το άρθρο 105Β- περισσότερα από 20 έτη ποινή κάθειρξης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία τις προηγούμενες ώρες ανακρινόταν από τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών που εξιχνίασαν την υπόθεση, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα προκειμένου να της απαγγελθεί και επίσημα η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Όπως έγραψε χθες, Τετάρτη, το Newsbomb.gr ο εισαγγελέας ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης από ανακριτή σε βάρος της 33χρονης μητέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας με το σκεπτικό ότι «αν σκοτώσεις το παιδί σου είσαι ικανός να σκοτώσεις κι άλλους».

Το πώς οδηγήθηκαν όλες οι υποψίες προς τη μητέρα δια της ατόπου εξηγείται από αρκετά συμβάντα που έχουν καταγραφεί. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι το δωμάτιο της Τζωρτζίνας ήταν μονόκλινο, έμπαινε μόνο εκείνη στο δωμάτιο του παιδιού, ήταν 24 ώρες το 24ωρο εκεί.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Παραιτήθηκε ο Απόστολος Λύτρας από την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου