ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα - Ιατροδικαστής Τσαντίρης: Διερευνάται η μεθοδολογία στους άλλους δύο θανάτους

Πάτρα - Ιατροδικαστής Τσαντίρης: Διερευνάται η μεθοδολογία στους άλλους δύο θανάτους
«Είναι δύσκολος χαρακτήρας η μητέρα», είπε ο κ. Τσαντίρης.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν οι θάνατοι των παιδιών από την Πάτρα.

Για την υπόθεση της Πάτρας με τα τρία νεκρά παιδιά που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο μίλησε στην τηλεόραση της ΕΡΤ, ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα βρεθεί κάποιο στοιχείο και για τα άλλα παιδιά.

Στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν μπαίνει μεταξύ άλλων και το θέμα των τυχόν παραλήψεων και λαθών στις ιατροδικαστικές εξετάσεις των άλλων δύο κοριτσιών.

«Λάθος δεν πήγε κάτι γιατί οι αρμόδιοι που αναψηλαφούν τις υποθέσεις έχουν υλικό και μπορούν να κάνουν επανεξετάσεις. Δεν είχαμε ένα θετικό εργαστηριακό εύρημα που έδινε αποδείξεις μιας εγκληματικής πράξης», δήλωσε ο ιατροδικαστής.

Αναφερόμενος στην εμπλοκή του στην υπόθεση και τα σχόλια που ακούγονται για την περίεργη συμπεριφορά της μητέρας των κοριτσιών, ο κ. Τσαντίρης τόνισε ότι: «Όσοι έχουν έρθει σε επαφή με την κ. Πισπιρίγκου έχουν μία ιδιαίτερη ιστορία να περιγράψουν. Για μένα, έχοντας πια αυτό το θετικό εύρημα, είναι μια εγκληματική πράξη που θα μείνει χαραγμένη όχι μόνο στη μνήμη τη δική μας που το έχουμε ζήσει δύο μήνες που εξελίσσεται αυτό το θρίλερ, το πώς πέθαναν τρία παιδιά. Θα χαραχθεί στη διεθνή ιστορία, θα καταγραφεί σε βιβλία ιατροδικαστικής σαν περιστατικό. Αυτές οι συμπεριφορές και αυτό το προφίλ που δεν μπορώ να περιγράψω αλλά έχω ζήσει και εγώ, το καθιστά εξαιρετικό δύσκολο να αποδείξεις κάτι χωρίς ένα εργαστηριακό εύρημα».

Ο χαρακτήρας της μητέρας


Σχολιάζοντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ την 33χρονη μητέρα που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζορτζίνας επισήμανε ότι «ήταν ένας δύσκολος χαρακτήρας».

Στην ιατροδικαστική εξέταση της Μαλένας δεν είχαν μπορέσει να αποδείξουν ότι είχε συμβεί κάποια εγκληματική πράξη, ανέφερε ο ίδιος. «Μέχρι και πριν βγει αυτή η εργαστηριακή εξέταση που απέδειξε μια εγκληματική πράξη και χρειάστηκε να γίνουν επαληθεύσεις, έπρεπε να πάμε σε μία διάγνωση αποκλεισμού, αποκλείοντας τα γενετικά αίτια. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για μια ξεκάθαρη πράξη εφόσον εργαστηριακά διαπιστώθηκε εύρημα που συνδέει το συγκεκριμένο άτομο με τις συνθήκες του θανάτου», είπε.

Θα βρεθεί υλικό και για τα δύο άλλα παιδιά

«Θεωρώ ότι θα βρεθεί υλικό» για τα άλλα δύο παιδιά είπε στην ΕΡΤ ο κ. Τσαντίρης και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στους επιστήμονες που έχουν αναλάβει την υπόθεση. «Οι αρμόδιοι οι οποίοι επανεξετάζουν το θάνατο του Μαλένας, ο κ. Καρακούκης και ο κ. Καλαβριάς, έχουν το βιολογικό υλικό που είχε ληφθεί κατά την πρώτη εξέταση τον Απρίλιο του 2019. Είχε ληφθεί βιολογικό υλικό για επιστημονική κατοχύρωση. Θεωρώ ότι με το νέο εργαστηριακό έλεγχο και την αξιολόγηση όλων των στοιχείων θα οδηγηθούν και αυτοί σε κάποιο εύρημα και θα αναδείξουν πώς έχει συμβεί αυτός ο θάνατος».

Τέλος, ανέφερε ότι έχει διαφυλαχθεί βιολογικό υλικό και από την Ίριδα, το οποίο θα οδηγήσει σε ένα ασφαλές συμπέρασμα είτε αν μιλάμε για δηλητηρίαση ή ασφυξία. Τόνισε, ωστόσο, ότι «ένας που έχει κάνει μία εγκληματική πράξη δεν είναι απαραίτητο να έχει κάνει συρροή πράξεων με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί να έχει χρησιμοποιήσει και άλλους τρόπους: δύο ασφυξίες και μία δηλητηρίαση. Στο συγκεκριμένο περιστατικό έχουμε τέσσερα συμβάντα. Το θάνατο της Τζωρτζίνας, την ανακοπή της, την εισαγωγή της στη νοσηλεία και τους δύο θανάτους των δύο παιδιών. Δεν είναι απαραίτητο να έχουν γίνει με ίδιο τρόπο».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα:Συγκλονίζει ο πρώην σύντροφός της Ρούλας Πισπιρίγκου - «Δέχτηκα απειλές εγώ και η μητέρα μου»

«Η Πισπιρίγκου ήταν προετοιμασμένη» - Το παρασκήνιο της σύλληψης από το Ανθρωποκτονιών

Πάτρα: Η Τζωρτζίνα πέθανε μέσα σε 20 λεπτά - Μόνο η μάνα της ήταν στο δωμάτιο

Πάτρα: Τι γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας