ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Νέα ανατροπή στην υπόθεση – Παρών ο πατέρας στη βασική απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας

Πάτρα: Νέα ανατροπή στην υπόθεση – Παρών ο πατέρας στη βασική απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας
Η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης με την Τζωρτζίνα.
InTime

Πάτρα: Δεν έχουν τέλος οι ανατροπές στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα - Νέα στοιχεία αναφέρουν ότι ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν παρών στη βασική απόπειρα δολοφονίας της Τζωρτζίνας την 14η Απριλίου του 2021

Σε μια αποκάλυψη που αν ισχύει, ανατρέπει τα μέχρι στιγμής δεδομένα για την υπόθεση του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας προχώρησε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, πέντε απόπειρες δολοφονίας της Τζωρτζίνας σε διάστημα 13 ωρών, φαίνεται να έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Από τα στοιχεία της δικογραφίας προκύπτει ότι η παρουσία του Μάνου Δασκαλάκη σε χώρο που βρισκόταν μαζί και το παιδί ήταν στις 14 Απριλίου του 2021 όταν καταγράφεται στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο άλλο ένα περιστατικό της Τζωρτζίνας όπου επιβιώνει μετά από 55 λεπτά ΚΑΡΠΑ, έχοντας αφήσει όμως επάνω του την τετραπληγία.

Επίσης ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν παρών και δυο ακόμα φορές στις 26 και 27 Ιανουαρίου του 2022, η 26η Ιανουαρίου είναι η ημέρα εισαγωγής του παιδιού στο Νοσοκομείο Παίδων όπου κάθετε όλο το βράδυ με την Ρούλα Πισπιρίγκου, όμως τότε δεν σημειώνεται κάποιο επεισόδιο στο παιδί και από εκεί και έπειτα μέχρι το μεσημέρι της 29ης Ιανουαρίου μόνη με το παιδί είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου», αναφέρει στο ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ.

Η καταγραφή των επεισοδίων

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα και τα στοιχεία της δικογραφίας, παρουσιάζεται και η χρονική σειρά με την οποία η Πισπιρίγκου φέρεται να έχει χορηγήσει μικρότερες δόσεις κεταμίνης την προηγουμένη του θανάτου της, δηλαδή στις 28 Ιανουαρίου του 2022.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στις 11πμ το παιδί παρουσιάζει το πρώτο επεισόδιο με ταχυκαρδία και άλλα συμπτώματα για τουλάχιστον 3,5 λεπτά, περίπου 25 λεπτά αργότερα στις 11.25πμ παρουσιάζει παρόμοιο επεισόδιο διάρκειας 1,5 λεπτού με αυτόματη λύση, την ίδια ημέρα στις 2.30μμ καταγράφεται ένα ακόμα επεισόδιο για τρία λεπτά με αυτόματη λύση, και υπάρχουν και δύο ακόμα, στις 6.30μμ διάρκειας 1,5 λεπτού, και τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας 1,5 λεπτού με αυτόματη ύφεση, χωρίς να παρουσιάσει επιληπτική δραστηριότητα.

Η χαριστική βολή ουσιαστικά στο παιδί, με 6,5mg ανά mL αίματος, δόθηκε στις 2.28μμ στις 29 Ιανουαρίου 2022. Όταν οι νοσηλευτές βρίσκουν τη μικρή Τζωρτζίνα απνοϊκή μέσα στο θάλαμό της με 32 σφύξεις ανά λεπτό. Μετά από πάνω από 1 ώρα ΚΑΡΠΑ, το παιδί δυστυχώς καταλήγει.

Οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο ως τις ΗΠΑ και οι επιστροφές του Μάνου

Η υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών στην Πάτρα απασχολεί όλη τη χώρα, ειδικότερα μετά τη σύλληψη της μητέρας τους, Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία αναμένεται το πρωί της Δευτέρας να περάσει το κατώφλι της Ανακρίτριας. Τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα διαρκώς είναι ανατριχιαστικά και προσδίδουν νέες διαστάσεις στην υπόθεση που έχει καθηλώσει την Ελλάδα. Η διαδρομή της φονικής ουσίας που ανιχνεύτηκε στις εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας, του παιδιού που πέθανε τελευταίο χρονικά, είναι αυτή που θα δώσει πολλές απαντήσεις στις Αρχές για την υπόθεση. Το πώς έφτασε στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η κεταμίνη είναι το νο1 που ερευνούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έτσι ώστε να καταλήξουν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, από τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο, η Ρούλα Πισπιρίγκου φέρεται να είχε προχωρήσει σε αναζητήσεις φαρμακευτικών ουσιών μέσα από το διαδίκτυο. Μάλιστα, ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος, από την εφημερίδα «Πελοπόννησος», η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε φτάσει να κάνει αναζητήσεις ακόμα και στις ΗΠΑ για να βρει παρόμοιες ουσίες.

Στο ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου αναφέρθηκε πως η ίδια είχε προχωρήσει σε αγοραπωλησίες. Το διαδίκτυο φέρεται να είναι ο τρόπος που προμηθεύτηκε την κεταμίνη, όμως, οι έρευνες συνεχίζονται καθώς ακόμα δεν έχει αποκλειστεί το να εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα στην προμήθεια της ουσίας από την 33χρονη. Οι ειδικοί έχουν εστιάσει στο διαδίκτυο αλλά θα υπάρξουν έρευνες, θα γίνουν άρσεις απορρήτων και αναμένεται να αναζητήσουν αν υπάρχει εμπλοκή άλλου προσώπου, αν υπήρξε παράδοση μέχρι με χέρι ή υφαρπαγή από κάποιον χώρο. Νωρίτερα, οι δικηγόροι της Ρούλας Πισπιρίγκου είχαν υποστηρίξει πως κεταμίνη υπήρχε στους χώρους του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, και αφέθηκε να εννοηθεί ότι την ουσία στο παιδί χορήγησαν γιατροί.

Οι εισαγωγές των παιδιών και οι επιστροφές του Μάνου

Ένα ακόμα στοιχείο που ερευνούν οι Αρχές, είναι η σύνδεση των επεισοδίων και των εισαγωγών των παιδιών σε νοσοκομείο κάθε φορά που η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζητούσε τον τρόπο για να επαναφέρει στο σπίτι τον Μάνο Δασκαλάκη. Οι σχέσεις των δυο φαίνεται πως ήταν διαταραγμένες από τότε, ενώ τώρα έχουν φτάσει σε ακραίο σημείο καθώς τόσο η 33χρονη όσο και η οικογένειά τους έχουν μπει σε μια άτυπη διαμάχη με την πλευρά του πατέρα των τριών παιδιών. Όπως αναφέρθηκε, λοιπόν, από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, υπάρχει σύνδεση των ημερομηνιών των εισαγωγών των παιδιών σε νοσοκομείο με προσπάθειες να επιστρέψει στο σπίτι ο Μάνος Δασκαλάκης.

Συγκεκριμένα, στις 20 Μαρτίου 2021 ο Μάνος Δασκαλάκης έφυγε από το σπίτι και στις 21 Μαρτίου 2021 πέθανε η 6 μηνών Ίρις, στο σπίτι της οικογένειας. Στις 8 Απριλίου 2021 ο Μάνος Δασκαλάκης προχώρησε σε προώθηση αίτησης διαζυγίου και την ίδια ημέρα εισήχθη στο «Καραμανδάνειο» η Τζωρτζίνα, με το επεισόδιο που της προξένησε την εγκεφαλική βλάβη. «Σε διάρκεια χθεσινής διαδικτυακής συζήτησης υπήρξε παρέμβαση μέλους του προσωπικού του νοσοκομείου της Πάτρας, που ανέφερε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου στις αρχές Ιανουαρίου ζητούσε αδικαιολόγητα εισαγωγή και μαγνητική του παιδιού. Το ζητούσε η ίδια καθώς ο Μάνος είχε φύγει στην Αθήνα για να τον κάνει να γυρίσει πίσω», ανέφερε ο έμπειρος αστυνομικός συντάκτης.

Όπως πρόσθεσε, θα πρέπει το παραπάνω να επιβεβαιωθεί από καταθέσεις έτσι ώστε να αποδειχθεί ότι η 33χρονη προκαλούσε προβλήματα στα παιδιά της έτσι ώστε να γυρίζει στο σπίτι ο σύζυγός της.

Τα σκοτεινά σημεία στην υπόθεση της σπιτονοικοκυράς

Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος ανέφερε πως υπάρχουν σκοτεινά σημεία για όσα γίνονταν με τη σπιτονοικοκυρά και τον Μάνο Δασκαλάκη. Είναι δυο βασικά ζητήματα για να λυθεί ο γρίφος. Η γυναίκα αυτή είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, είχε υποστεί σηψαιμία, σκλήρυνση κατά πλάκας και νεοπλασία σε ζωτικό όργανο.

Το ζητούμενο είναι αν η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης ήταν στο νοσοκομείο όταν η γυναίκα απεβίωσε. Η απάντηση για την ώρα είναι αρνητική αλλά θα συνεχιστεί η έρευνα. Πρέπει να απαντηθεί το από τι πέθανε η γυναίκα και πού ήταν το ζευγάρι. Αν απαντηθούν τα ζητήματα θα αποκλειστεί το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας για αυτή την υπόθεση.

Διαβάστε επίσης:

Τι θα γίνει αν δεν ομολογήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου; Ο Γιώργος Καλλιακμάνης εξηγεί στο Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων