ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία 6 Απριλίου: Μετ’ εμποδίων οι μετακινήσεις – Χειρόφρενο σε Μετρό, Τραμ και Τρόλεϊ

Γενική απεργία την Τετάρτη - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, ποια σωματεία εργαζομένων συμμετέχουν
Απεργία σε Μετρό, Τραμ και ΗΣΑΠ την Τετάρτη
Intime News

Γενική απεργία την Τετάρτη (6/4) - Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ, ποια σωματεία εργαζομένων συμμετέχουν

«Παραλύει» η χώρα την Τετάρτη 6 Απριλίου, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. «Χειρόφρενο» τραβούν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ με απόφαση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ήδη δηλώσει οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, ασφαλιστικά ταμεία, εφορίες, πολεοδομία, νομαρχίες, δήμοι και πολεοδομία. Παρόντες στην απεργία δήλωσαν και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Επίσης δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 12μμ έως τις 4μμ προκήρυξε και η ΕΣΗΕΑ διεκδικώντας μεταξύ άλλων, αύξηση των μισθών, μέσω συλλογικών συμβάσεων.

Στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας την Τετάρτη, η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 11:00 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Την ίδια ώρα στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.

Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς. Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα όλη την ημέρα θα είναι τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς (Μετρό, Ηλεκτρικός και Τραμ) σύμφωνα με απόφαση των σωματείων εργαζόμενων στην ΣΤΑ.ΣΥ.

Επίσης, ακινητοποιημένα θα είναι και τα τρένα, συμπεριλαμβανομένων και του Προαστιακού, καθώς και τα τρόλεϊ λόγω της συμμετοχής στην 24ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και της Ένωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αντίστοιχα.

Στα λεωφορεία θα πραγματοποιηθούν στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας ως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 ως τη λήξη της βάρδιας σύμφωνα με απόφαση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται γύρω στις 9:30 - 10:00 π.μ. ενώ τα τελευταία δρομολόγια αναμένονται από τις 20:00 ή νωρίτερα.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες διεκδικούν υπογραφή «Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, Ενίσχυση των Δημόσιων Συγκοινωνιών, λήψη μέτρων για την αποτροπή της φτωχοποίησης του πληθυσμού, την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την άρση των εμποδίων που επιβάλει στη συνδικαλιστική δράση ο νόμος «Χατζηδάκη»», όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους και καλούν τους εργαζόμενους να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση στις 11π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.