ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Εμφάνιση λαγοκέφαλων - Ανησυχούν οι ψαράδες

Κρήτη: Εμφάνιση λαγοκέφαλων - Ανησυχούν οι ψαράδες
Οι λαγοκέφαλοι παραμένουν στα νερά της Κρήτης και οι ψαράδες εμφανίζονται απελπισμένοι.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Κρήτη: Τεράστιοι λαγοκέφαλοι «κολυμπούν» στα ρηχά - Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι ψαράδες.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι επαγγελματίες ψαράδες της Κρήτης καθώς ένα νέο είδος ψαριού έχει εμφανιστεί στα ρηχά των παραλιών. Οι τεράστιοι πληθυσμοί λαγοκέφαλων που έχουν εμφανιστεί καταστρέφουν τον εξοπλισμό και τα δίχτυα των ψαράδων.

Οι αλιείς, τους εντοπίζουν στα ρηχά, σε ελάχιστο βάθος νερού, στις παραλίες του νησιού, οι οποίες σε λίγες εβδομάδες, θα γεμίσουν από λουόμενους.

Ο πρόεδρος των επαγγελματιών αλιέων Μανόλης Μαντζαράκης, μέσα από ένα βίντεο κάνει έκκληση να δοθούν κίνητρα για υπεραλίευση, σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες, ώστε να μειωθεί ο αριθμός αυτών των ψαριών. Στο βίντεο απεικονίζεται ο ίδιος πάνω στο καϊκι να κρατάει δύο τεράστιους λαγοκέφαλους στα χέρια.

Όπως λέει «τα τοξικά ψάρια εντοπίζονται πλέον σε βάθος 1,5 μέτρου στη θάλασσα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κολυμβητές, καθώς έχουν αναφερθεί περιστατικά επιθέσεων».

Υπενθυμίζεται ότι ο λαγοκέφαλος είναι ψάρι που ζει κυρίως στον Ινδικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό. Μετά το 2003 εμφανίστηκε και στη Μεσόγειο, καθώς και στο Αιγαίο, μεταναστεύοντας από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης:

Νέα τραγωδία στην Κρήτη: Νεκρός 66χρονος από ανατροπή σκάφους στην Παλαιόχωρα