ΕΛΛΑΔΑ

Χρηματοδοτούνται 4.647 επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού

Χρηματοδοτούνται 4.647 επιχειρήσεις της Δυτικής Ελλάδας που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού
Intime News

Στις 4.647 ανέρχονται οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και Ηλεία και οι οποίες εντάσσονται στο δεύτερο πρόγραμμα επιχορηγήσεων για τις επιπτώσεις από την Covid-19.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι επιχειρήσεις που αξιολογήθηκαν θετικά σε πρώτη φάση, ενισχύονται με 14.549.300 ευρώ και θα λάβουν χρηματοδοτήσεις από 800 έως 5.000 ευρώ η καθεμία.

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε ότι «στηρίζουμε τον ελεύθερο επαγγελματία, τον αυταπασχολούμενο, τον επιστήμονα, την πολύ μικρή επιχείρηση και είμαστε δίπλα στην κοινωνία», προσθέτοντας: «Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν, αξιολογήθηκαν θετικά και ικανοποιήθηκαν σε ποσοστό 81,47% επί των κατατεθειμένων προτάσεων, ενώ από τη διαδικασία των ενστάσεων ελπίζουμε πως θα προκύψουν και επιπλέον ωφελούμενοι. Όμως, δεν σταματάμε εδώ. Συνεχίζουμε να στρέφουμε κάθε διαθέσιμο πόρο για την ανακούφιση της τοπικής οικονομίας και των συμπολιτών μας, στηρίζοντάς τους με όσες δυνάμεις έχουμε, στο δικό τους αγώνα».

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων