ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Τα στοιχεία δείχνουν πως Μαλένα και Ίριδα πέθαναν από ασφυξία - Το κίνητρο της Πισπιρίγκου

Πάτρα: Τα στοιχεία δείχνουν πως Μαλένα και Ίριδα πέθαναν από ασφυξία - Το κίνητρο της Πισπιρίγκου
Νέα συγκλονιστικά στοιχεία
AP Photo

Πάτρα: Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης είχαν καυγαδίσει πριν από όλους τους θανάτους των παιδιών

Τέσσερα άγνωστα αλλά κομβικά σημεία της σχέσης του Μάνου Δασκαλάκη με τη Ρούλα Πισπιρίγκου φαίνεται πως αποτέλεσαν το κίνητρο για να δολοφονήσει η μητέρα την 9χρονη Τζωρτζίνα. Το ζευγάρι φέρεται να είχε τσακωθεί σοβαρά πριν από όλους τους θανάτους των παιδιών τους.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Μπαμ», τα στοιχεία αυτά συνθέτουν το παζλ των αιφνίδιων επεισοδίων της Τζωρτζίνας, ενώ μαρτυρούν παράλληλα πως και τα άλλα δύο παιδιά μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους από εγκληματική ενέργεια.

Η Ρούλα και ο Μάνος είχαν τον πρώτο μεγάλο καυγά λίγες μέρες πριν πεθάνει η Μαλένα

Μέχρι και τον Απρίλιο του 2019 που πέθανε η Μαλένα, σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις, το ζευγάρι είχε μία πολύ καλή σχέση. Η 3,5 ετών κόρη τους μέχρι τότε νοσηλευόταν σε γνωστό θεραπευτήριο της Αθήνας και οι γιατροί είχαν πει πως για ένα μεγάλο διάστημα θα έπρεπε να φιλοξενηθεί σε ξενώνα προκειμένου να ακολουθηθεί ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο. Τότε έρχεται και η πρώτη διένεξη στη σχέση του ζευγαριού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μάνος Δασκαλάκης είπε στη Ρούλα Πισπιρίγκου πως θα έπρεπε εκείνη μαζί με τη Τζωρτζίνα να μετακομίσουν στην Αθήνα, ενώ εκείνος θα έμενε πίσω στην Πάτρα για να συνεχίσει να δουλεύει. Η μητέρα των παιδιών αντέδρασε έντονα στην ιδέα αυτή, καθώς ήθελε τον Μάνο κοντά της. Ξαφνικά στις 13 Απριλίου η Μαλένα, ενώ είχε εξαιρετικές ιατρικές εξετάσεις, πεθαίνει μέσα στο νοσοκομείο. Πλέον, διερευνάται ο θάνατός της.

Τρεις μέρες πριν πεθάνει η Ίριδα, ο Μάνος φεύγει από το σπίτι

Δύο χρόνια μετά, τον Μάρτιο του 2021 πεθαίνει η 6 μηνών Ίριδα. Όπως έχει καταθέσει στην ανακρίτρια ο Μάνος Δασκαλάκης, τρεις μέρες πριν τον θάνατο του μωρού υπήρξε ένας πολύ μεγάλος καυγάς με τη σύζυγό του στο σπίτι, εξαιτίας του γεγονότος ότι εκείνη τον απάτησε. Τότε, ο πατέρας των παιδιών μαζεύει τα πράγματά του, φεύγει και πάει να μείνει στο σπίτι των γονιών του. Στις 21 Μαρτίου, το βρέφος, χωρίς να έχει παρουσιάσει κανένα πρόβλημα υγείας νωρίτερα, πεθαίνει στην κούνια του.

Εκεί το βρίσκει η Ρούλα Πισπιρίγκου μαζί με την αδερφή της, όπως έχουν ισχυριστεί. Στη συνέχεια, ο Μάνος Δασκαλάκης επιστρέφει για τρεις ημέρες στο σπίτι αλλά ξεκινά και τη διαδικασία για το διαζύγιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πέτρου Κουσουλού, η Ρούλα Πισπιρίγκου δε θέλει να είναι συναινετικό το διαζύγιο αλλά να πάει σε αντιδικία.

Η Τζωρτζίνα παθαίνει το πρώτο επεισόδιο και το διαζύγιο μπαίνει στον «πάγο»

Ωστόσο, η διαδικασία του διαζυγίου δεν προχωράει περαιτέρω, γιατί η Τζωρτζίνα στις 8 Απριλίου του 2021 παθαίνει το πρώτο της επεισόδιο. Το ζευγάρι επανενώνεται και μένει μαζί για 9 μήνες. Σε αυτό το διάστημα, οι σχέσεις του Μάνου Δασκαλάκη με τα πεθερικά του δεν είναι καθόλου καλές. Τους είχε απαγορεύσει την είσοδο στο σπίτι, ενώ δεν τους άφηνε να επισκεφτούν και τη Τζωρτζίνα στο νοσοκομείο.

Στις 17 Ιανουαρίου του 2022, η Τζωρτζίνα κάνει μία τυπική μαγνητική εξέταση. Δύο μέρες πριν, είχε συμβεί ένα άλλο επεισόδιο ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο Μάνος Δασκαλάκης ανακοινώνει στη Ρούλα ότι θα είναι μαζί για τη Τζωρτζίνα, αλλά θα μένουνε σε ξεχωριστά σπίτια. Μετά τη μαγνητική, το κοριτσάκι παρουσιάζει νέα αλλεπάλληλα επεισόδια και δώδεκα μέρες αργότερα καταλήγει.

Ο Πέτρος Κουσουλός μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ανέφερε πως όλα αυτά διερευνώνται πλέον από τις αρχές. Η Ρούλα Πισπιρίγκου ενδέχεται να ήταν μία άψογη μητέρα μπροστά στον Μάνο Δασκαλάκη, αλλά να μετατρεπόταν σε κάποια άλλη, όταν ο Μάνος Δασκαλάκης έκανε προσπάθειες για να την χωρίσει.

Δείτε το βίντεο:

Συνδέουν τα επεισόδια της με παρατεταμένη χρήση αναισθητικών ουσιών

Την ώρα που οι Αρχές ερευνούν ενδελεχώς το τάμπλετ με το οποίο είχε ταφεί η μικρή στην Πάτρα κατόπιν επιθυμίας της μητέρας της, Ρούλας Πισπιρίγκου, νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον θάνατο της Τζωρτζίνας έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, στους δικαστικούς λειτουργούν αναμένεται να κατατεθούν έγγραφα από γιατρούς που δείχνουν ότι χορηγούνταν στο παιδί ουσίες -εκτός τις κεταμίνης- που προκαλούσαν πτώση των επιπέδων του οξυγόνου.

Ειδικότερα, υπάρχουν έγγραφα και αναφορές γιατρών από την Πάτρα, προτού δοθεί η πληροφορία για την κεταμίνη στο νοσοκομείο «Αγλαϊα Κυριακού», που απέδιδαν τα επεισόδια που παρουσίαζε η Τζωρτζίνα σε υποξυγοναιμία, πιθανώς από αναισθητικά φάρμακα.

Μάλιστα, οι γιατροί που θα καταθέσουν στην 18η ανακρίτρια αναμένεται να αναφέρουν ότι η 9χρονη εμφάνιζε ακόμη ένα ύποπτο σύμπτωμα, ανέβαζε υψηλό πυρετό για πολύ λίγο, κάτι που οδηγεί σε πιθανή χορήγηση αναισθητικής ουσίας.

«Μιλά» το τάμπλετ της 9χρονης

Την ίδια στιγμή, στα εγκληματολογικά εργαστήρια μεταφέρθηκε το τάμπλετ που ανασύρθηκε από το μνήμα της 9χρονης στο κοιμητήριο Συχαινών, στην Πάτρα.

Αστυνομικοί παρέλαβαν τον υπολογιστή – τάμπλετ προκειμένου να ερευνηθεί εάν υπάρχουν σε αυτό στοιχεία που μπορούν να αντληθούν και να βοηθήσουν στην εξέλιξη της έρευνας για τον θάνατο του παιδιού.

Η 18η ανακρίτρια, μετά την επίσημη επιβεβαίωση που έδωσε την Παρασκευή ο πατέρας του παιδιού ότι η μητέρα τοποθέτησε στο φέρετρο το τάμπλετ της Τζωρτζίνας, διέταξε το άμεσο άνοιγμα του τάφου για να αφαιρεθεί το αντικείμενο και να διαβιβαστεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας.

Το γεγονός πως θάφτηκε η μικρή Τζωρτζίνα με το τάμπλετ της κίνησε τις υποψίες των αρχών και από την έρευνα στα εγκληματολογικά εργαστήρια οι Αρχές θα εξετάσουν αν προκύπτουν περαιτέρω στοιχεία για τη διαδρομή της κεταμίνης ή άλλων ουσιών που οδήγησαν στο θάνατο την 9χρονη Τζωρτζίνα.

«Μάλλον σχετίζεται με τον τρόπο τέλεσης του φερόμενου εγκλήματος το οποίο αν προχωρήσει σε κατηγορία θα πρέπει να αποδειχτεί ακριβώς όχι απλά με φήμες αλλά με αποδείξεις ότι ένα άνθρωπος μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το «όπλο» σε συγκεκριμένο χώρο και χρόνο» δήλωσε η εγκληματολόγος Μαρία Αλβανού.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, λέγοντας πως είχαν εγερθεί σημαντικά ερωτήματα για τον θάνατο της 9χρονης.

«Οι συναρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία, έχουμε διευρύνει τον κύκλο και πιστεύουμε πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε μία σαφή εικόνα για τα ακριβή αίτια των θανάτων και των άλλων παιδιών» σημείωσε ο Λευτέρης Οικονόμου.

Διαβάστε επίσης:

Δήμητρα Πισπιρίγκου: «Εκεί είναι το επισκεπτήριο ας πάει όποτε θέλει ο κύριος Δασκαλάκης»