ΕΛΛΑΔΑ

«Περιμένω τη σύλληψή μου», λέει η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου - Νέες δηλώσεις «φωτιά»

Πισπιρίγκου
Η αδερφή της Ρούλας, Δήμητρα Πισπιρίγκου ανέφερε πως δεν θεωρείται ύποπτη και δεν έχει κληθεί καν από τις εισαγγελικές Αρχές για κατάθεση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας με τις τις τελευταίες πληροφορίες να αναφέρουν ότι επίκειται και δεύτερη σύλληψη από το οικογενειακό περιβάλλον των τριών νεκρών παιδιών, μετά αυτή της Ρούλα Πισπιρίγκου

Η αδερφή της Ρούλας, Δήμητρα Πισπιρίγκου μιλώντας στον Alpha, ανέφερε πως δεν θεωρείται ύποπτη και δεν έχει κληθεί καν από τις εισαγγελικές Αρχές για κατάθεση. Την ίδια ώρα φαίνεται να υποστηρίζει την κατηγορούμενη αδελφή της για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας, τονίζοντας πως βρίσκεται προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό, χωρίς στοιχεία, πέραν της κεταμίνης που σύμφωνα με την ίδια δεν συνδέεται με τη μάνα των παιδιών.


«Όχι μόνο δεν θεωρούμαι ως ύποπτη, αλλά δεν με έχει καλέσει η Αστυνομία ούτε καν για κατάθεση. Όμως εγώ είμαι πάντα στη διάθεση των Αρχών για οτιδήποτε χρειαστεί». Η ίδια ήταν παρούσα στον θάνατο της Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη και όταν ρωτήθηκε σχετικά ανέφερε: «Έχω καταντήσει μαϊντανός, αλλά έχω πει χίλιες φορές τι έγινε την ημέρα εκείνη που βρήκαμε την Ίριδα νεκρή στην κούνια της. Ισχύει ό,τι έχει πει η Ρούλα. Λένε ότι είμαι συνεργός στη δολοφονία της Ίριδας, επειδή βρήκα το παιδί νεκρό στην κούνια του σπιτιού του. Άρα με την ίδια λογική, οι γιατροί που βρήκαν νεκρά τη Μαλένα και τη Τζωρτζίνα στο νοσοκομεία, είναι και αυτοί δολοφόνοι και συνεργοί;».

Αναφορικά με την αθωότητα της αδερφής της όπως υποστηρίζει τόνισε στη συνέχει, «δεν θα στραφώ ποτέ εναντίον της Ρούλας γιατί ξέρω ότι δεν έχει σκοτώσει κανένα. Προσπαθώ να βρω όσα στοιχεία μπορώ για να τη δικαιώσω και να βγει από τη φυλακή και να βρεθεί η αλήθεια. Πιστεύω τη Ρούλα και ο μόνος τρόπος να την... καταδικάσω θα ήταν μόνο αν θα ομολογούσε την ενοχή της η ίδια. Επειδή όμως ξέρω ότι δεν το έχει κάνει, δεν πρόκειται να μαρτυρήσει ένα τέτοιο ψέμα».

Η αδερφή της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου αναφέρθηκε και στην κεταμίνη η οποία βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας. «Πρώτη φορά άκουσα για την κεταμίνη αμέσως μετά τη σύλληψη της Ρούλας. Μέχρι τότε ούτε καν γνώριζα ότι υπήρχε ως ουσία. Ρώτησα άλλους για να μάθω τι είναι. Υπάρχουν μόνο κάποιες ενδείξεις στη δικογραφία, υπό την έννοια ότι η Ρούλα βρισκόταν μόνη της με το παιδί στο δωμάτιο. Αν όμως διαβάσει κάποιος τη δικογραφία, θα δει ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν στοιχεία που να την βαραίνουν. Αντιθέτως από την δικογραφία προκύπτει ότι η Ρούλα δεν ήταν η μόνη που έμπαινε στο δωμάτιο του παιδιού και δεν αποδεικνύεται ότι εκείνη χορήγησε την κεταμίνη».

Η ίδια υποστηρίζει ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε ιατρικό λάθος. «Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι οι γιατροί πάνω στον πανικό τους έκαναν ένα τραγικό λάθος και έδωσαν στο παιδί την κεταμίνη. Προσωπικά θεωρώ ότι η Ρούλα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή για να ικανοποιηθεί η κοινή γνώμη. Εδώ η κοινή γνώμη ζητάει να την καταδικάσουν επειδή δεν ξεσπάει μπροστά σε κάμερες, δεν κλαίει και δείχνει ψυχρή».

Για τον θάνατο της Μαλένας, ο οποίος ερευνάται επίσης για την ύπαρξη τοξικής ουσίας, η Δήμητρα Πισπιρίγκου ανέφερε: «Δεν μπορούμε να πούμε ότι ο θάνατος της Μαλένας συνδέεται με την κεταμίνη ή άλλη τοξική ουσία. Υπάρχει μια ιατροδικαστική έρευνα σε εξέλιξη και θα πρέπει να περιμένουμε την τεκμηριωμένη απόφασή τους».

Όσον αφορά το πώς είναι η αδερφή της, η οποία κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, ανέφερε: «Δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση, προσπαθεί να είναι δυνατή για να μπορέσει να αποδείξει ότι δεν ευθύνεται για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ή κανενός άλλου παιδιού. Δεν κάνει απεργία πείνας και όσα λένε».

Διαβάστε επίσης:

Ιατροδικαστής Κούτσης στο Newsbomb.gr: Αν η Μαλένα έχει δηλητηριαστεί όπως η Τζωρτζίνα θα φανεί