ΕΛΛΑΔΑ

Χαλάνδρι: Γιατί η έκρηξη στο σπίτι αξιωματικού της Κρατικής Ασφάλειας θορύβησε την ΕΛ.ΑΣ.

Χαλάνδρι: Γιατί η έκρηξη στο σπίτι αξιωματικού της Κρατικής Ασφάλειας θορύβησε την ΕΛ.ΑΣ.
Στο σημείο προκλήθηκε και μικρής έκτασης πυρκαγιά που έσβησε η Πυροσβεστική.
Newsbomb.gr / Νίκος Χριστοφάκης

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης σε πολυκατοικία στο Χαλάνδρι στην οποία μένει υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

  

Ανησυχία και προβληματισμό προκάλεσε στην ΕΛ.ΑΣ. η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι υψηλόβαθμου αξιωματικού της Κρατικής Ασφάλειας στο Χαλάνδρι.

Το πρώτο πράγμα που προβληματίζει τις Αρχές είναι πως οι δράστες βρήκαν τη διεύθυνση της πολυκατοικίας όπου μένει ο έμπειρος αξιωματικός. Η υπηρεσία στην οποία προΐσταται είναι από τις χαρακτηρισμένες ως «ευαίσθητες» υπηρεσίες της Αστυνομίας, λόγω του αντικειμένου της που είναι οι έρευνες για επιθέσεις από ομάδες αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών.

Οι διευθύνσεις των αξιωματικών που υπηρετούν σε «ειδικές υπηρεσίες» -όπως αυτή- είναι απόρρητες και μάλιστα πάντα δίνεται ιδιαίτερη προσοχή (τουλάχιστον αυτό απαιτούν τα στοιχειώδη μέτρα αυτοπροστασίας), προκειμένου να μη μπορεί κάποιος να εντοπίσει τα σπίτια τους. Ο εκάστοτε προϊστάμενος της Κρατικής Ασφάλειας θεωρείται εν δυνάμει στόχος, καθώς χειρίζεται μία σειρά από ευαίσθητες υποθέσεις.

Σε αυτή την περίπτωση, εντούτοις, οι εμπρηστές βρήκαν τη διεύθυνση, με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσουν εμπρηστική επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι υψηλόβαθμου αξιωματικού στο Χαλάνδρι. Ο αξιωματικός έχει ασχοληθεί με υποθέσεις που αφορούν στον αντιεξουσιαστικό αλλά και στον ακροδεξιό χώρο.

Όσον αφορά στον τρόπο δράσης των εμπρηστών, τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο της πολυκατοικίας και στη συνέχεια τον ενεργοποίησαν. Όπως διαπιστώθηκε, ο μηχανισμός αποτελούνταν από γκαζάκια που προκάλεσαν ζημιές στην είσοδο. Την ώρα της έκρηξης δεν υπήρχε κανείς στο σημείο, ενώ οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν το επόμενο διάστημα να υπάρξει σε κάποια ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κείμενο ανάληψης ευθύνης για την ενέργεια.

Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί θα συλλέξουν υλικό από κάμερες ασφαλείς της περιοχής, στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν κάποιο καρέ που θα μπορούσε να έχει καταγράψει τους εμπρηστές.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη σε πολυκατοικία στο Χαλάνδρι – Στόχος προϊστάμενος της κρατικής ασφάλειας της ΕΛΑΣ