ΕΛΛΑΔΑ

Άρση Μέτρων: Από πότε καταργούνται οι μάσκες – Τι θα ισχύσει σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους

Άρση Μέτρων: Από πότε καταργούνται οι μάσκες – Τι θα ισχύσει σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους
O κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι αίρεται η υποχρεωτικότητα για τη χρήση μάσκας.
ΙΝΤΙΜΕ

Την κατάργηση της χρήσης μάσκας από την 1η Ιουνίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου όπου γνωστοποίησε τον «οδικό χάρτη» της χαλάρωσης των μέτρων για τον κορονοϊό μετά το Πάσχα.

Ειδικότερα, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι αίρεται η υποχρεωτικότητα για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ.

Επιπλέον, έκανε γνωστό ότι το Πάσχα θα εορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα με σύσταση μόνο για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός. «Μετά από δύο χώρια θα λάβουν χώρα όλες οι εκδηλώσεις και θα γιορτάσουμε το Ορθόδοξο Πάσχα με όλα τα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας

  • Από 1η Μαίου έως 31 Αυγούστου αίρεται η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης σε χώρους ανοιχτούς και κλειστού και το μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου. «Αυτό σημαίνει ότι δεν θα απαιτείται και η επίδειξη test όπου μέχρι τώρα αυτό χρειαζόταν» είπε ο κ. Πλεύρης
  • Το επόμενο διάστημα θα επανεξεταστεί η επίδειξη του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για είσοδο στη χώρα
  • Από 1η Ιουνίου αίρεται η υποχρεωτικότητα για τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ.
  • Από 1η Μαΐου καταργούνται τα τακτικά self test στα σχολεία και η επιστροφή στα σχολεία μετά το Πάσχα θα γίνει χωρίς self test
  • Θα υπάρξουν διευκρνίσεις στο πρωτόκολλο που αφορά την επαφή με κρούσματα.
  • Απο 1η Μαΐου εργαζόμενοι που δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να υποβάλονται σε ένα rapid test την εβδομάδα
  • Έως 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός
  • Απο 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών και έχει ήδη υπογραφεί η σχετική ΚΥΑ
  • Το Πάσχα θα εορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα με σύσταση μόνο για χρήση μάσκας όπου υπάρχει συνωστισμός. «Μετά από δύο χώρια θα λάβουν χώρα όλες οι εκδηλώσεις και θα γιορτάσουμε το Ορθοδοξο Πάσχα με όλα τα μέτρα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Self test: Καταργούνται από την 1η Μάϊου – Τι ανακοινώθηκε

Πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης: Πότε καταργούνται - Τι ανακοινώθηκε