ΕΛΛΑΔΑ

Ραγδαίες εξελίξεις στην Πάτρα: «Η Ίριδα δολοφονήθηκε» - «Αναζητείται τοξική ουσία στη Μαλένα»

Ραγδαίες εξελίξεις στην Πάτρα: «Η Ίριδα δολοφονήθηκε» - «Αναζητείται τοξική ουσία στη Μαλένα»
Νέα στοιχεία για τους θανάτους των δυο παιδιών στην Πάτρα

Πάτρα: Σε ακλόνητα στοιχεία που δείχνουν πως η μικρή Ίριδα δολοφονήθηκε και μάλιστα με ασφυξία, αναφέρθηκε η ιατροδικαστής Άννα Ράζου - Αναζητούν τοξική ουσία στη Μαλένα οι Αρχές.

Κορυφώνεται το θρίλερ με το θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, καθώς μετά τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη, ερωτηματικό παραμένει ο τρόπος με τον οποίο οι δυο αδερφές της, Ίριδα και Μαλένα, έχασαν τις ζωές τους και υπό ποιες συνθήκες.

Οι φάκελοι των δυο θανάτων έχουν ανοίξει ξανά και οι υποθέσεις έχουν ξεκινήσει ξανά από το «μηδέν», με την ιατροδικαστή Άννα Ράζου, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό να αποκλείει κάθε άλλο ενδεχόμενο σε ό,τι αφορά την Ίριδα, παρά εκείνο της δολοφονίας.

«Τα ευρήματα στην Ίριδα είναι τόσο ξεκάθαρα και πολλά και καθορίζουν έναν ασφυκτικό θάνατο».

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, «είναι σίγουρο ότι είναι εγκληματική ενέργεια (σ.σ. ο θάνατος της Ίριδας). Ο ασφυκτικός θάνατος είναι ανθρωποκτονία από μονός του. Έχει δολοφονηθεί (σ.σ. η Ίριδα)».

Πλέον, όπως λέει η κ. Ράζου, θα πρέπει να βρεθεί ο δολοφόνος, ο οποίος «ήταν στο σπίτι με το μωρό».

Να σημειωθεί πως όταν η Ίριδα πέθανε ενώ στο σπίτι βρισκόταν η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, και η θεία της, Δήμητρα Πισπιρίγκου.

Αναζητείται τοξική ουσία στη Μαλένα - Ο φασματογράφος που θα λύσει το «αίνιγμα»

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει ο θάνατος της Μαλένας στο νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ και η αιτία θανάτου που ανέφερε εκτεταμένη βλάβη στο συκώτι.

Οι πληροφορίες του MEGA αναφέρουν ότι θα πρέπει να έδρασε κάποια τοξική ουσία για πάνω από μία ώρα, αφού μεταβολίστηκε και δεν βρέθηκαν ίχνη της στην ιατροδικαστική έκθεση του παιδιού, σε αντίθεση με την περίπτωση της Τζωρτζίνας όπου εντοπίστηκε η κεταμίνη έστω και σε μικρή ποσότητα.

Έτσι, υπάρχει η εκτίμηση ότι μπορεί να δόθηκε κεταμίνη ή άλλη αναισθητική ουσία και στη Μαλένα.

Ωστόσο, ανακύπτει το ερώτημα πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μπορούσε να προμηθευτεί την κεταμίνη μέσα σε τόσες λίγες ημέρες στην Αθήνα, αφού στις 9 μέρες που έμεινε στο νοσοκομείο, βγήκε μόνο 2 – 3 φορές για να φάει σε κοντινά εστιατόρια.

Τη λύση του μυστηρίου, αν δηλαδή τελικά χορηγήθηκε στη Μαλένα αναισθητική ουσία, θα δείξει ο νέος φασματογράφος που έχει φτάσει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, και έχει τη δυνατότητα λεπτομερούς ανάλυσης ουσιών.

Τα κρίσιμα γεγονότα από το θάνατο της Ίριδας έως την ανακοπή της Τζωρτζίνας

31 Μαρτίου 2021 πεθαίνει η Ίριδα. 11 μέρες μετά, στις 11 Απριλίου παθαίνει ανακοπή η Τζωρτζίνα.

Ο Μάνος Δασκαλάκης ενημερώνει σχετικά την ιατροδικαστού Τσιόλα, η οποία με τη σειρά της προβαίνει σε επικοινωνία με τον κ. Ηλιάδη για τις επόμενες κινήσεις.

Στο μεταξύ, αποστέλλονται δείγματα Ίριδας, Τζωρτζίνας και γονιών για γονιδιακό έλεγχο.

Πλέον οι γιατροί είναι βέβαιοι ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, ενώ η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει πως πρόκειται για γονιδιακό πρόβλημα.

Η ιατροδικαστής Τσιόλα στέλνει την έκθεση Μητσέλου, η οποία είχε βρει την αγενεσία φλεβοκόμβου στην Ίριδα, στο Ωνάσειο. Ζητά να ελεγχθεί η Τζωρτζίνα για ίδιο πρόβλημα στην καρδιά.

Οι γιατροί του Ωνασείου απαντούν ότι η Τζωρτζίνα δεν πάσχει από το ίδιο πρόβλημα.

Πισπιρίγκου: Δεν βρίσκω να έχω κάνει κάτι κακό στα παιδιά

Για την υπόθεση του θανάτου των δύο παιδιών της, της Μαλένας και της Ίριδας, για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας για την οποία κατηγορείται αλλά και για τον σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, μίλησε μέσα από το κελί της φυλακής που κρατείται η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Όπως είπε στο STAR «οι σκέψεις μου είναι πάντα τα παιδιά μου, πάντα. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι από εκείνη την ημέρα (σ.σ. σήμερα συμπληρώνονται τρία χρόνια από τον θάνατο της Μαλένας, του πρώτου παιδιού που έφυγε από τη ζωή) θα γίνεται όλο αυτό το πράγμα. Να με κατηγορούν για τον θάνατο της, τον θάνατο της Ίριδας. Δεν αντέχεται αυτό, δεν αντέχεται. Έχω μείνει μόνη μου τώρα εδώ και έχω βάλει τον εαυτό μου σε μια σειρά τις σκέψεις μου τα λάθη που έχω κάνει, δεν βρίσκω να έχω κάνει κάτι κακό στα παιδιά, έστω μια αφορμή έστω Προσπαθώ να σκεφτώ να κατηγορήσω τον εαυτό μου κάτι και δεν βρίσκω».

«Θα μου πεις κανένας δεν θα έβρισκε, το θέμα είναι ότι με παρουσιάζουν σαν άνθρωπο και μιλάνε για μένα άτομα που δεν με γνωρίζουν μιλάνε και με παρουσιάζουν σαν τέρας και δεν είμαι αυτή» συμπλήρωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Σε ερώτηση για το γεγονός ότι κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας η Ρούλα Πισπιρίγκου αφού υποστήριξε ότι «με ενδείξεις» δεν το έχει κάνει, συμπλήρωσε ότι «θεωρώ και πιστεύω ότι δεν θα αποδειχθεί κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Δεν μου περνάει καν από το μυαλό».

«Και να ξεκαθαρίσω κάτι, πήραμε μια ιατροδικαστική εξέταση. Εμείς δεν κάναμε επίθεση ούτε στον κύριο Αγαπητό, κάναμε κατά παντός υπευθύνου και ο λόγος ήταν να μας πει ο οποιοσδήποτε ήταν υπεύθυνος από τι προέκυψε ηπατική ανεπάρκεια. Αυτή την απάντηση ψάχναμε. Όσο για την ιατροδικαστική δεν φέραμε καμιά αντίρρηση για την αιτία θανάτου που πήραμε» πρόσθεσε η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Μαλένας.

«Μετά λένε για το πανάκι; Θα έδινα εγώ η ίδια το πανάκι; Αν είχα κάνει τέτοιο με το ίδιο το πανάκι ή με άλλο τρόπο; Τα πράγματα αυτά είναι εξωφρενικά» σχολίασε, δε, για τον θάνατο της Ίριδας.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα σχόλια για τον Μάνο Δασκαλάκη

Ξεχωριστό κεφάλαιο στη συνέντευξη αποτέλεσε ο Μάνος Δασκαλάκης για τον οποίο ανέφερε ότι «είπα ότι δεν θα σχολιάσω τη στάση του Μάνου, αυτό είπα και στους δικηγόρους για να το πουν και προς τα έξω. Ο Μάνος μπορεί… δεν έχω επικοινωνία. Εγώ είχα τρία τηλεφωνήματα και μετά έχει κόψει επικοινωνία. Δεν μπορώ να ξέρω πώς σκέφτεται ο Μάνος. Αν η μάνα είχε σκοτώσει τα παιδιά του ή έστω το ένα και αυτός το έχει πάρει τόσο χαλαρά, εγώ θα αντιδρούσα αλλιώς».

Κληθείσα, δε, να σχολιάσει τα όσα είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στην Αγγελική Νικολούλη, η Ρούλα Πισπιρίγκου είπε ότι «εγώ έκανα κάποιες προσπάθειες οι οποίες ήταν άκαρπες (σ.σ. να επικοινωνήσουν). Να πει σε εμένα «ναι Ρούλα το έχεις κάνει και έχω αυτή την απόδειξη». Εγώ δεν έχω αυτή την απόδειξη».

«Προφανώς περίμενα κάτι περισσότερο γιατί με τον Μάνο ήμουν εννιά χρόνια, είχαμε μια οικογένεια και τρία παιδιά μαζί. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να μου πει ένα γιατί εμένα. Όχι δημόσια και να τα βλέπω αυτά από την τηλεόραση και να μου τα μεταφέρουν, εμένα της ίδιας να μου πει «γιατί, γιατί τα παιδιά μας» αφού το θεωρεί δεδομένο» πρόσθεσε η 33χρονη για τον Μάνο Δασκαλάκη.

Η ίδια σημείωσε ότι «έχω πέσει από τα σύννεφα με τις συμπεριφορές πολλών ανθρώπων που τώρα σιωπούν, με πολλούς συγγενείς και από την πλευρά του Μάνου» ενώ πρόσθεσε «περιμένω την αλήθεια έστω και αργά, την δικαιούνται όχι εγώ αλλά τα παιδιά μας».

«Κανείς δεν γνωρίζει την ψυχολογία, δεν κοιμάμαι καλά τα βράδια. Ψάχνω απεγνωσμένα ένα στοιχείο για να δείξει ότι δεν είμαι εγώ» κατέληξε η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία είπε σχετικά με την καταγγελλόμενη κακοποίηση της Τζωρτζίνας ότι «δεν υπάρχει. Απλά ήταν τσακωμός και από τα νεύρα μας δεν καταλάβαμε ότι μας άκουσε η Τζωρτζίνα».

Πάτρα: Γιατί ματαιώθηκε το σημερινό τρισάγιο της Μαλένας

Για σήμερα ήταν προγραμματισμένο να τελεστεί το καθιερωμένο τρισάγιο κάτι που τελικά δεν έγινε.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του pelop.gr, όλα ήταν έτοιμα και στο νεκροταφείο μετέβησαν η οικογένεια της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της, όπως και ο ιερέας κ.ά, όμως αυτό που αντίκρισαν τους ανάγκασε να φύγουν.

Δεν ήθελαν τις κάμερες

Συγκεκριμένα, έξω από το νεκροταφείο ήταν μεγάλη η παρουσία δημοσιογράφων με κάμερες.

Μόλις η οικογένεια τους αντίκρισε αποφάσισε αποφάσισαν να μην βγουν καν από το αυτοκίνητό τους, αποχωρώντας από το σημείο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τρισάγιο θα τελεστεί κάποια άλλη στιγμή, μακριά από τη δημοσιότητα.

Διαβάστε επίσης:

Ρούλα Πισπιρίγκου από τη φυλακή: «Τα παιδιά μου ξέρουν τι μάνα είχαν», «ουδέν σχόλιον» για τον Μάνο

Πάτρα: Αισιοδοξία για «φως» στα αίτια θανάτου Μαλένας και Ίριδας – Γιατί χρειάζεται χρόνος

Σχετικές ειδήσεις