ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Η σπιτονοικοκυρά είχε ορίσει άλλο πληρεξούσιο, αποχώρησε ξαφνικά όταν εμφανίστηκε το ζευγάρι

Πάτρα:Η σπιτονοικοκυρά είχε ορίσει άλλο πληρεξούσιο - Αποχώρησε ξαφνικά όταν εμφανίστηκε το ζευγάρι
Η σπιτονοικοκυρά είχε έντονα κινητικά προβλήματα.
INTIME / Φωτογραφία Αρχείου

Πάτρα: Για άγνωστο λόγο ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να εισπράττει τη σύνταξη, τις επαφές με τα πιστωτικά ιδρύματα, εφορία κλπ αποσύρθηκε και ανέλαβε με πληρεξούσιο ο Μάνος Δασκαλάκης.

Δεν έχουν τελειωμό οι έρευνες για την πολυσυζητημένη υπόθεση της Πάτρας. Η ασφάλεια Πατρών συνεχίζουν τις έρευνες για τις συνθήκες θανάτου της σπιτονοικοκυράς του ζεύγους Δασκαλάκη - Πισπιρίγκου.

Μετά την εντολή που δόθηκε από την Εισαγγελία Πατρών και την έναρξη προκαταρκτικής εξέτασης οι διωκτικές αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» τους ιατρικούς φακέλους της 69χρονης γυναίκας, αναζητώντας στοιχεία από νοσοκομεία που νοσηλεύτηκε, αλλά και από μαρτυρίες ανθρώπων που την γνώριζαν, όπως και γιατρών και νοσηλευτών που την είχαν περιθάλψει κατά καιρούς.

Σύμφωνα με το tempo24 η 69χρονη σπιτονοικοκυρά, πριν από τον Μάνο Δασκαλάκη είχε ορίσει έναν άλλο άνδρα προκειμένου να διεκπεραιώνει τις οικονομικές συναλλαγές της, καθώς είχε ήδη εμφανίσει κινητικά προβλήματα.

Το 2016 εμφανίζεται η οικογένεια Δασκαλάκη στο ισόγειο της διώροφης οικίας της 69χρονης. Για άγνωστο λόγο ο άνθρωπος που είχε αναλάβει να εισπράττει τη σύνταξη, τις επαφές με τα πιστωτικά ιδρύματα, εφορία κλπ αποσύρθηκε και ανέλαβε με πληρεξούσιο ο Μάνος Δασκαλάκης.

Η σπιτονοικοκυρά είχε έντονα κινητικά προβλήματα. Μια γυναίκα με καταγωγή από την Αλβανία είχε αναλάβει τη φροντίδα της. Ένας φυσικοθεραπευτής πήγαινε στο σπίτι δύο φορές την εβδομάδα. Σύμφωνα με μαρτυρίες στην εσωτερική σκάλα του σπιτικού είχε τοποθετηθεί αναβατόριο για τις περιπτώσεις που θα χρειαζόταν μετακίνηση η 69χρονη.

Η γυναίκα πέθανε στις 12 Σεπτεμβρίου 2020 στο νοσοκομείο του Ρίου και πλέον οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, δεδομένου πως εάν χρειαστεί θα γίνει και εκταφή της σορού για τυχόν σημαντικά ευρήματα.

Πάντως η έως τώρα έρευνα που έχει γίνει ανέδειξε χρέη που είχαν δημιουργηθεί από την 69χρονη (οφειλές 196.000 ευρώ σε τράπεζες), ενώ υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί στη ΔΕΗ , ύψους 14.350 ευρώ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η 69χρονη είχε εκφράσει την επιθυμία να δωρίσει το διώροφο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα - Νέες αποκαλύψεις: «H σπιτονοικοκυρά γνώριζε πράγματα για την Τζωρτζίνα»

Πάτρα: Στο «μικροσκόπιο» το ματωμένο πανάκι της Ίριδας–Η κατάθεση που «δείχνει» εγκληματική ενέργεια

Λάβρος ο Κατερινόπουλος κατά Ρούλας Πισπιρίγκου: Τώρα δεν κοιμάται; Τώρα κλαίει; Πριν τι έκανε;