ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ζητάει τεστ πατρότητας ο Μάνος Δασκαλάκης για Μαλένα και Ίριδα

Πάτρα: Ζητάει τεστ πατρότητας ο Μάνος Δασκαλάκης για Μαλένα και Ίριδα
INTIME

Ραγδαίες αποκαλύψεις στην υπόθεση της Πάτρας καθώς ο Μάνος Δασκαλάκης αναμένεται να ζητήσει τεστ DNA για την Ίριδα και την Μαλένα ώστε να αποδειχθεί αν είναι δικά του παιδιά ή όχι.

Την πρόθεση του Μάνου Δασκαλάκη να ζητήσει τεστ DNA για να διαπιστωθεί αν είναι ο πατέρας της Μαλένας και της Ίριδας, αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός STAR.

Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια συζήτησης για τον γονιδιακό έλεγχο που είχε ζητηθεί να γίνει μετά τους θανάτους των δύο παιδιών στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είχε ζητηθεί από πολύ νωρίς να γίνει γονιδιακός έλεγχος για τα γονίδια του αιφνίδιου θανάτου από τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου του Ρίου, Α. Ηλιάδη.

Οι γονείς είχαν δώσει την έγκρισή τους από τον Απρίλιο του 2021 να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος αυτός και μάλιστα ο κ. Ηλιάδης είχε μεσολαβήσει ώστε να βρεθεί τρόπος να γίνει δωρεάν, καθώς το ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Παράλληλα, αποκαλύφθηκε πως ο Μάνος Δασκαλάκης θα ζητήσει τεστ πατρότητας για να διαπιστωθεί αν η Ίριδα η Μαλένα είναι παιδιά του.

Τέλος, τονίστηκε πως ο γονιδιακός αυτός έλεγχος δε θα έχει καμία αξία, καθώς, όπως είπε, ενδέχεται να αποδειχθεί ότι τα δύο παιδιά δεν είναι του Μάνου Δασκαλάκη.

Δέκα διαφορετικές εκδοχές για το πανάκι της Ίριδας έχει παρουσιάσει η οικογένεια Πισπιρίγκου

Διψήφιος είναι ο αριθμός των διαφορετικών εκδοχών που έχουν επικαλεστεί η Ρούλα Πισπιρίγκου και συγγενείς της σχετικά με το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια δίπλα στην Ίριδα, το δεύτερο από τα παιδιά της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Σε συνεντεύξεις τους κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο μηνών η Ρούλα Πισπιρίγκου, η προφυλακισμένη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας μητέρα, η αδερφή της Δήμητρα αλλά και ο πατέρας των τριών παιδιών, Μάνος Δασκαλάκης, έχουν αναφερθεί στο πώς εντόπισαν και τι το έκαναν το πανάκι με το αίμα με το οποίο κοιμόταν η Ίριδα.

Όπως κατέγραψε το «Πρωινό» στον ΑΝΤ1 οι διαφορετικές εκδοχές είναι συνολικά δέκα. «Το βρήκα και το έδωσα στην αδερφή μου να το δώσει στην Αστυνομία» έχει πει η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Το βρήκαν η Ρούλα και ο Μάνος» έχει δηλώσει η αδερφή της, «ποια αστυνομία» υποστήριξε σε συνέντευξη η μητέρα της.

«Το πήρα με γάντια και το έβαλα σε σακούλα και το πήγα στην Αστυνομία» είπε άλλη αφορά η Δήμητρα Πισπιρίγκου, «τα χάρισα τα πράγματα της Ίριδας, αλλά όχι τα προσωπικά της» έχει υποστηρίξει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Έκλεισαν τα στόματα Μαλένας και Ίριδας; - Τι απαντά στο Νewsbomb.gr ο Γρηγόρης Λέων

Την εκδοχή του ασφυκτικού θανάτου διά της απόφραξης των αεροφόρων οδών εξετάζουν οι ιατροδικαστές, οι οποίοι προσπαθούν μέσα από την ενδελεχή έρευνά τους να ρίξουν φως στα αίτια θανάτου της Ίριδας και της Μαλένας.

Τα ευρήματα που παραπέμπουν σε ασφυκτικό θάνατο θα συνδυαστούν με τα τραύματα (εκδορές) που έφεραν τα δύο παιδιά. Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων εξηγεί στο Newsbomb.gr:

«Η σχετική βιβλιογραφία που παρουσίασα δείχνει ακριβώς ότι το ύψος των εκδορών σε μία πιθανότητα ασφυκτικού θανάτου με απόφραξη αεροφόρων οδών μπορεί να είναι αρκετά υψηλά, δηλαδή στη βάση της ρινός και αυτό τεκμηριώνεται πλήρως από τη σχετική βιβλιογραφία. Αυτό που καταγράφηκε στο σχετικό σκίτσο, που προέρχεται από διεθνή βιβλιογραφία, είναι ότι ο δράστης εκεί (στο σκίτσο) ήταν αριστερόχειρας, σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή στην περίπτωση που έχουμε δεξιόχειρα δράστη είναι το πλέον πιθανό να έχουμε τα τραύματα ακριβώς με την αντίθετη φορά».

Με υπόθεση εργασίας ότι οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια, ο κ. Λέων ρωτήθηκε για το κατά πόσο από τη φωτογραφία με τις εκδορές της Μαλένας προκύπτει εάν ο δράστης είναι δεξιόχειρας ή αριστερόχειρας:

«Στο θάνατο του πρώτου παιδιού φαίνονται τραύματα τα οποία δύναται να έχουν προκληθεί από δεξιόχειρα δράστη».

Όσον αφορά στο χρόνο ολοκλήρωσης της κρίσιμης ιατροδικαστικής έκθεσης για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, σημείωσε:

«Οι δύο πραγματογνώμονες, Καρακούκης και Καλόγριας, έχουν αναλάβει την υπόθεση μόλις λίγες ημέρες πριν, αυτό σημαίνει ότι ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να συντάξουν μία ορθά τεκμηριωμένη, επιστημονική, ιατροδικαστική έκθεση σίγουρα θα είναι πέριξ του μηνός».

Δικηγόρος Πισπιρίγκου: Το κλειδωμένο mail είναι του Μάνου, θα συζητήσω για τα πειραγμένα τηλεφωνήματα

Απαντήσεις για τα νέα στοιχεία και τις αποκαλύψεις που αφορούν τη Ρούλα Πισπιρίγκου την 33χρονη που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της κόρης της, Τζωρτζίνας, έδωσε ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Αρχικά ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ρωτήθηκε στον ΑΝΤ1 για την πληροφορία ότι η 33χρονη αρνείται να δώσει στις αρχές του κωδικούς ενός mail υποστηρίζοντας ότι το συγκεκριμένο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για το οποίο γίνεται λόγος ανήκει στον Μάνο Δασκαλάκη και δεν έχουν τους κωδικούς. Αντίθετα, υποστήριξε ότι ο κωδικός για το mail της 33χρονης έχει δοθεί στις Αρχές από την πρώτη ημέρα.

«Εφόσον βγήκαν στην επιφάνεια αποτελέσματα έρευνας από τον συγκεκριμένο λογαριασμό, υποθέτω δεν είναι κλειδωμένος» συμπλήρωσε ο κ. Παπαδόπουλος αναφέροντας πως δεν έχει γνώση για τις πληροφορίες που λένε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει κρύψει αναζητήσεις στο διαδίκτυο και ότι έψαχνε για ουσίες.

Ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ρωτήθηκε και για το τηλεφώνημα που έγινε σε δημοσιογράφο με αλλαγμένη φωνή και στο οποίο είχε ειπωθεί να ψάξουν τον Μάνο Δασκαλάκη για τον χαμό των παιδιών και απάντησε ότι «αναμένω το επόμενο επισκεπτήριο για να συζητήσω το θέμα» κάνοντας λόγο για μια υποθετική συζήτηση «καθώς δεν ξέρουμε αν το έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου».

Όσον αφορά το πότε θα κατατεθεί αίτημα αποφυλάκισης ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι καταθέτουν γιατροί και εστιάζουν στα αναπάντητα ερωτήματα που υπάρχουν ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε πως δεν έχει εικόνα για το ενδεχόμενο να υπάρχει εμπλοκή τρίτων στην υπόθεση των παιδιών προσθέτοντας ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου του απάντησε ότι δεν έχει κάποια υπόνοια για το ενδεχόμενο εμπλοκής του συζύγου της.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Η οικογένειά της τα πουλάει όλα για να τη στηρίξει

Αποφασισμένη να στηρίξει τη Ρούλα Πισπιρίγκου «όσο δεν πάει» είναι η οικογένειά της στην Πάτρα, κλείνοντας τα αυτιά της σε «σειρήνες» που αναφέρονται σε «χαμένη υπόθεση» καθώς οι συγγενείς της 33χρονηης παραμένουν πεπεισμένοι πως είναι αθώα για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Η προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου έχει προκαλέσει σοκ στη μητέρα της, την αδερφή της και άλλους δικούς της ανθρώπους, οι οποίοι έχουν επιφορτιστεί, από την ίδια την έγκλειστη στις Φυλακές Κορυδαλλού, με το βαρύ έργο της εύρεσης στοιχείων αθωότητας, αφού η ίδια δεν μπορεί πλέον να κινηθεί, όπως θα ήθελε, μέσα από το κελί της.

Η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, από δύο νομικούς (της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης) αποτελεί ένα επιπλέον «αβάσταχτο» φορτίο για την ίδια και φυσικά για την οικογένειά της, αυτή τη φορά από οικονομικής πλευράς.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, πολύ καιρό πριν συλληφθεί, δεν είχε κάποιο ατομικό εισόδημα και άρα οικονομική άνεση, η αδερφή της Δήμητρα με τα αλλεπάλληλα γεγονότα και τη δημοσιότητα που αυτά πήραν εκλήθη από τη δουλειά της (σε ψητοπωλείο της Αχαγιάς) να παραιτηθεί και μόνο η μητέρα τους εισφέρει ένα σταθερό χρηματικό ποσό στην οικογένεια, ως υπάλληλος στον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων.

Μπροστά στα οικογενειακά «στριμώγματα» και τις αυξημένες απαιτήσεις, για τη νομική στήριξη της Ρούλας Πισπιρίγκου όπως και των παρεπόμενων αυτής (τεχνικών συμβούλων, επιστημονικών ή ιατρικών εκθέσεων, εργαστηρίων κ.λπ.) η οικογένεια φαίνεται να έλαβε την απόφαση «να τα δώσει όλα για όλα»!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, η Ελένη Λεγάτου, για να σταθεί στο ύψος της περίστασης με την κόρη της, πήρε την απόφαση ακόμα και το σπίτι της να πουλήσει, προκειμένου τα χρήματα να διατεθούν, όπου απαιτούνται.

Η αγοραπωλησία, αφορά ένα (μικρό σχετικά) ακίνητο κοντά στις Εργατικές Κατοικίες Νέου Δρόμου Πατρών, η αξία του οποίου αναμένεται να φτάσει στις 30.000 ευρώ. Ηδη, μάλιστα λέγεται, πως έχει βρεθεί ενδιαφερόμενος αγοραστής και τις μέρες αυτές η οικία ελέγχεται πολεοδομικά.

«Τα ντουβάρια δεν έχουν αξία μπροστά στο παιδί μου»

Η ίδια η μητέρα της Ρούλας Πισπιρίγκου, Ελένη Λεγάτου, ακούστηκε να λέει, σε στενό οικογενειακό της περιβάλλον: «Τα ντουβάρια δεν έχουν αξία μπροστά στο παιδί μου». Σημειωτέον, ότι η οικογένεια διαθέτει εξοχική κατοικία στον Κάτω Αλισσό της Δυτικής Αχαΐας, η οποία πιθανά, πολύ σύντομα, θα μετατραπεί σε μόνιμη.

Η οικογένεια, δεν έχει πάντως κρύψει την οικονομική της αδυναμία, όταν μέλη της ρωτήθηκαν προ ημερών από δημοσιογράφους «γιατί δεν επισκέπτονται συχνά τη Ρούλα» και απάντησε ότι «τα έξοδα Πάτρα – Αθήνα – Πάτρα είναι δυσβάσταχτα και κατά συνέπεια απαγορευτικά».

Διαβάστε επίσης:

Έκλεισαν τα στόματα Μαλένας και Ίριδας; - Τι απαντά στο Νewsbomb.gr ο Γρηγόρης Λέων

Σχετικές ειδήσεις