ΕΛΛΑΔΑ

Πάσχα: Το Μεγάλο Σάββατο στις 18:00 στην Ελλάδα το Άγιο Φως

Πάσχα: Το Μεγάλο Σάββατο στις 18:00 στην Ελλάδα το Άγιο Φως
Intime News

Πάσχα: Στην τελετή αφής του στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα θα παραστεί τη Μεγάλη Παρασκευή ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρέας Κατσανιώτης.

Στις 6 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου αναμένεται να φθάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η αποστολή υπό τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ανδρέα Κατσανιώτη που θα μεταφέρει το Άγιο Φως από τον Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, θα μεταβεί στα Ιεροσόλυμα, το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, 22 Απριλίου, προκειμένου να παραστεί στην Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός που θα λάβει χώρα το Μεγάλο Σάββατο, 23 Απριλίου, στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως. Ο Υφυπουργός θα παραλάβει το Άγιο Φως από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ’ και θα έχει συνάντηση μαζί του. Η άφιξη του Αγίου Φωτός στο αεροδρόμιο Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" αναμένεται να γίνει περί τις 18:00 το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου και, εν συνεχεία, προγραμματίζεται, η διανομή του σε όλη την Ελληνική Επικράτεια».

Με πτήσεις της Aegean και της Sky Express η διανομή του Αγίου Φωτός στην επικράτεια

Η μεταφορά της αποστολής προς και από το Ισραήλ θα γίνει με ειδική πτήση της Aegean Airlines χωρίς κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο ενώ η διανομή του Αγίου Φωτός στην Ελληνική Επικράτεια θα γίνει με πτήσεις της Aegean και της Sky express.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποδοχή του Αγίου Φωτός θα γίνει με τις πρέπουσες τιμές και η διαδικασία θα προσομοιάζει αρκετά με τις τελετές προ πανδημίας. Θα υπάρξει τιμητικό άγημα του στρατού και κόκκινο χαλί ενώ η αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου που θα το υποδεχθεί θα αποτελείται από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο και τον Επίσκοπο Ρωγών Φιλόθεο.